Ja sam rodila prije 2g i 2mj gore i isto je bilo - ako postoji potreba (preveliki gubitak na težini, više od 10%) onda su dohranjivali (i mog K su dohranjivali, dr. Stanojević mi objašnjavao zašto).

Ono što sam ja tada zaključila je da kao da imaju strah ispuniti mamama koje su imale teži porod odn. imaju teži oporavak, loše se osjećaju ili slabo - želju da npr. na neko vrijeme odnesu bebe u dječju sobu.

Ja sam bila 5 dana tamo, vaginalni porod ali s dva velika puknuća i epiziotomijom, imala poprilične bolove, ali nisam imala problema s rooming-in-om. Čitala sam unaprijed na raznim forumima, pripremila se donekle što me čeka, očekivala da će bebe plakati, mame biti iscrpljene, pa nekak nisam imala prevelika očekivanja.

Vjerujem da je ipak dosta teže nakon carskog, jer je to još teže nego i ovo moje s milijun šavova, ipak je to operacija trbušne šupljine. Tu se onda osjeti nedostatak osoblja odn. njihova prezatrpanost poslom...

A i to s dojenjem bi mogli malo unificirati priče, nekad sam imala dojam da svak priča svoju verziju... Sad idem ponovno tamo, al sam svašta prošla s K (koji još uvijek pomalo doji) pa se tog dijela više ne bojim toliko, samo se nadam da će sve proći ok.