Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: New Life tablete (vitamini) u trudnoci

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno New Life tablete (vitamini) u trudnoci

zanimaju me vasa iskustva?...pretrazivala sam ali nisam nista pronasla, ako ima negdje tema ispricavam se unaprijed...

dakle meni je moja dr. ginekolog preporucila gore navedene tablete jer sadrze sve mikronutrijente neophodne, vitamine itd...pijem ih ujutro i navecer...

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Svaki gin preporuca svoje tablete od kojeg dobiva proviziju.Ja pijem Elevit super su mi i za organizam i za novcanik

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ponadala sam se da jos netko pije ove tablete, ali ocito nije tako..uglavnom, o.k su samo su dosta nezgodne za piti jer su "mrcine od tableta", ali sadrze sve sto je neophodno...

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja nekako mislim da ako se hranis kvalitetno i raznoliko ti ne trebaju ni male ni velike tablete

Sa dodacima prehrani u trudnoci treba biti jos dodatno oprezan jer neke nisu namijenjene bas trudnicama nego svima, pa svojim sastavom ne odgovaraju potrebama trudnice i nerodenog djeteta.

Prenosim dio teksta iz brosure o Porodu, vjerujem da ce mnogima dobro doci.
    Dnevne su potrebe trudnice prema Avivi Jill Romm, liječnici i primalji, stručnjakinji za zdravlje žena, SAD:

* bjelančevine: u 4 obroka
    * hrana bogata vitaminom C: u 2 obroka
    * hrana bogata kalcijem: u 4 obroka
    * zelenolisnato povrće i žuto voće i povrće: u 3 obroka
    * drugo voće i povrće: 1 do 2 obroka
    * cjelovite žitarice i ostali složeni ugljikohidrati: 4 do 6 obroka
    * hrana bogata željezom: malo
    * visoko-masna hrana: 2 obroka
    * morska sol: prema okusu
    * tekućina: 6 do 8 čaša

Zbog trudnoće je potreba za hranom povećana, no s obzirom da tijekom trudnoće tijelo znatno bolje iskorištava nutrijente iz hrane, ne treba jesti za dvoje.

Prednost uvijek dajte neprerađenoj hrani i mediteranskoj prehrani (riba, povrće, maslinovo ulje) bogatoj omega-3-masnim kiselinama, koje pomažu razvoju mozga i smanjuju rizik od preeklampsije/eklampsije.

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

srecice zahvaljujem se na odgovoru...prepisala sam "recept" i nekak mislim da cu reducirati tablete i prilagoditi prehranu...

buduci sam doma i "dosadno" mi je, imam vise vremena posvetiti se sebi i pravilnoj prehrani, a buduci baka i djeda su na selu pa povrca i voca imam u izobilju ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •