Dnevne su potrebe trudnice prema Avivi Jill Romm, liječnici i primalji, stručnjakinji za zdravlje žena, SAD:
* bjelančevine: u 4 obroka
* hrana bogata vitaminom C: u 2 obroka
* hrana bogata kalcijem: u 4 obroka
* zelenolisnato povrće i žuto voće i povrće: u 3 obroka
* drugo voće i povrće: 1 do 2 obroka
* cjelovite žitarice i ostali složeni ugljikohidrati: 4 do 6 obroka
* hrana bogata željezom: malo
* visoko-masna hrana: 2 obroka
* morska sol: prema okusu
* tekućina: 6 do 8 čaša
Zbog trudnoće je potreba za hranom povećana, no s obzirom da tijekom trudnoće tijelo znatno bolje iskorištava nutrijente iz hrane, ne treba jesti za dvoje.
Prednost uvijek dajte neprerađenoj hrani i mediteranskoj prehrani (riba, povrće, maslinovo ulje) bogatoj omega-3-masnim kiselinama, koje pomažu razvoju mozga i smanjuju rizik od preeklampsije/eklampsije.