Slažem se s puno toga gore navedenog
prvo, platnene su daleko isplativije, daš za 20-tak njih i troje gačice (po uzrastu) do 2000 kn sveukupno, mjesečno po 40-tak kuna za pranje i ako dijete ne skineš iz njih ni za tri godine ne pređeš 4000 kn (imam ih 24, perem svaki treći dan)
drugo, da za to isto vrijeme trošiš jednokratne, pa i one najjeftinije po kunu ( a one često procure pa ih trebaš više komada nego onih skupljih), uz njih obavezno stavljaš kremu, koristiš vlažne maramice i eto ti 250 - 400 kn mjesečno, dakle za 36 mjeseci barem 90000 kn, a koja je to hrpa odbačenih pelena! Tona!
treće, pošto ih redovito perem, sušim, na suncu izbeljujem fleke, držim u ladici ormara, prema njima se ponašam kao prema svakom drugom odjevnom predmetu moga djeteta, nimalo me ne brine što su neke nasljeđene, niti što ću ih prosljediti drugima jer su ušćuvane, cijele, čiste... kao i ostalu robicu koju mi dijete preraste.
Za mene je to vrlo jednostavno, kao i kad svakodnevno koristim prave tanjure i čaše, a jednokratne-plastične samo ponekad, kad drugačije ne mogu, jer nemam toliko novaca na bacanje, jer to nije zdravo, jer želim sačuvati prirodu da i djeca moje djece mogu uživati u njoj