-
Hitno! Beba se dočepala oraha!
Moju Janu od 6mj pola sata je čuvala moja mama a na stolu je bilo malo mljevenih oraha i ja sam je sad išla podojiti i nađem oko dude i na bradi i po majci mljevenih oraha i sad me uhvatila panika. Mama nije vidjela kad ni kako se dočepala oraha i ne znamo jeli ih pojela i koliko ako je.
Što joj se može dogoditi - znam da je orah dosta jak alergen i sad već jako paničarim.
-
prati bebu, iako mislim da bi ti reakcija odmah izbacila, kao crvenilo, ili nedajboze gusenje.
ako skuzis nesto neobicno, odi radije odmah na hitnu...
moguce cak da ne bude nikakve reakcije jer se radi o maloj kolicini..
-
Za sada nema nikakve reakcije ali sam baš u panici. Ne znam koliko je dugo moram pratiti. Još malo joj je vrijeme spavanja a strah me staviti ju spavati. I dali osim alergije može biti kakvih posljedica za probavni sustav ako netko zna.
-
Alergija na orah je u principu trenutacna, bez obzira na njen intenzitet.
Ako se do sada nije osula po licu i rukama vjerovatno ni nece.
Ako nema alergije onda ni za probavni sustav ne bi trebalo biti problema, ipak se radi o vrlo maloj kolicini
-
mom je mlađem kad je imao 3 mjeseca brat uvalio kiki bonbon u usta. odmah sam ga izvadila, ali količina koju je on pojeo je vjerovatno ista količini oraha koju je pojela tvoja beba. orah je ipak hrana, nije otrov i ako je ušao u malim količinama mislim da se ništa strašno ne može dogoditi. opasno je gušenje, ali to bi sigurno primjetila. jedino ako je alergičan na orah, ali mislim da se reakcija vidi vrlo brzo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma