-
-
i noa je isti dan kada je sada ponovo krenula u jaslice došla doma šmrkava i kašlje i tako već treći tj. prije bi odmah nakon 2-3 dana kašljanja i šmrcanja dobila nekakvu upalu i antibiotik,ali za sada(da ne ureknem) nije.
-
-
moj mali stvarno ima sreće jer u svoje dvije godine je jednom u životu dobi antibiotik a od svoje prve godine ide u vrtić i nikada nije imao problema. Malo šmrcav nosić i eventualno kašalj ali sve što se lječi na nekakvoj prirodnoj bazi. On nikada nije bio čuvan pod staklenim zvonom ni što se tiče prehrane ni da li će se igrati u zemlji ili popiti sok iz flaššice koja je slučajno pala na pod. mislim da je sve to pridonjelo tome da stekne nekakav imunitet na te jasličke i vrtičke bolesti i viroze.
-
na žalost mislim da tvoje dijete ima jači imunitet zbog nekih drugih stvari!
moj nije nikada bio pod staklenim zvonom, živimo u kući, pa je stalno s rukama u zemlji, bosonog, imamo tri cucka koja non stop landraju oko njega, imamo svoj vrt sa svojim povrćem, pa čak i pokoju voćku
vodimo ga na more, u planine, u parkove među klince...i evo ishoda....čim dođe u kolektiv...kiksa mu slaba točka nosić
-
-
-
-
Eto samo mali update - naravno da je i mlađi pokupio curenje nosa od starijeg iako smo on i ja otišli kod mojih. Stariji je nakon 7 dana ok (još malo priča kroz nos, ali onaj gori dio je iza njega), međutim sad mi mlađem ponovno curi nos i danas ga nešto boli i cendrav je. Mislim da ću s njim kod pedijatrice. :/
-
2 dana vrtića i šmrkav nos
ali ovaj put to šmrkanje nije otišlo u bronhitis
-
1.9. krenuli u vrtić, 5.9. je procurio nos.
No, dobro. Nismo bili šmrkavi od veljače.
-
Ja stalno ponavljam da je sreća što sam ovu zimu bila doma jer je Sven cijlu zimu bio bolestan, boleština na boleštinu. Ne znam koji poslodavac bi mi tolerirao tolika bolovanja.
Sad je krenuo u ponedjeljak, danas je cijeli dan šmrkav, boli ga glava i prije pola sata mjereno 37.5
-
Evo - opet isti scenarij - stariji je došao šmrkav iz vrtića u četvrtak i do subote je naravno i K. počeo curiti nos. Jučer su mi obadva kurila iznad 38,8 :shock: , pa sam im dala Lupocet. Danas stariji opet ima temperaturu, mlađi je za sada bez temperature.
Ne znam - zar to stvarno mora biti tako cijelu jesen/zimu/proljeće ili će se taj imunitet popraviti s vremenom.
Baš sam dešperatna.
-
Ima za kupiti lijek koji se zove bronchomunal (mislim da se tako piše), naravno ne kod nas nego u Italiji. Neznam baš puno o njemu ali i ono što znam mi je dovoljno a i podijelit ću sa vama. To je jedna vrsta cijepiva koje se daje na usta i jača imunitet od par vrsta bakterija koje su stalno prisutne u vrtiču. prehlade, bronhitisi, povračanja, gripa.... uglavnom- uho grlo nos, probavne smetnje, alergije... Moja prijateljica ima dvije cure koje su stalno bile bolesne a odkad im je to počela davati NIŠTA!!!!!! Lijek postoji u dvije varijante- tabletice i vrečice sa praškom. Daje se 10 dana jednom na dan pa 20 dana stanka pa opet 10 dana... i tako tri puta. i onda ste godinu dana na miru pa ako želite možete ponoviti. Ja sam pitala pedijatricu baš prošli tjedan za njega da mi napiše recept pa sam ga kupila ali čekam da nina ozdravi da joj ga mogu počet davati jer kao svako cjepivo dijete mora biti potpuno zdravo da bi počelo piti.
-
ninolina 32, je li taj lijek kod nas u opticaju, znaju li pedijatri za njega i ima li kontraidikacija? ako je u dogovoru s pedijatricok sve ok, odmah mu dam. ima li ga kod nas za kupiti?
-
1.9. krenili u jaslice, 5.9. je cijelu noć povraćao, zarazio mene i mm. sva sreća viroza je trajala svega 1 dan. od početka mu curi nos, a od jučer ima temperaturu i nos mu je katastrofalan.
-
Moji oboje idu u vrtić od 01.09. sada je već 4. tjedan i za sada imaju jedino šmrkave noseke. Ali za to ne mogu baš samo kriviti vrtić jer nam je doma već min tjedan dana hladno kak još ne griju.
-
-
-
I mi smo dobili recept za Broncho Vaxom ali se nakon pročitanog premišljam :/
-
ja ću se barem jednom složiti s dr. R
osobno sam bila u iskušenju dati to "oralno cjepivo"
ali mi je jedna naša forumašica rekla da joj cure uvijek zakure 2-3 dan nakondavanja toga
pa sam odustala
osim toga nas uvijek satru viroze, a ne bakterijske upale
-
Mima, moram ti priznati da si me baš bacila u veliku nedoumicu kad sam pročitala. Do prije sat vremena bila sam totalno oduševljena sa bronhomunalom ali sada.... moram priznati da mi nije svejedno. Iako to troje ljudi od kojih sam čula da su davali bronhomunal su ful zadovoljni.jer su se bolesti i viroze djece ful smanjile. Ma znaš šta, zovem ja sutra pedijatricu da ju totalno detaljno ispitam
-
Ninolina32, hajde pliz javi što ti je rekla pedica. Ja bih malo više iskustva i stručnih mišljenja prije nego što se odlučim na takvo što.
-
Dolazim u napast da i ja pokušam naći taj bronchomunal, mada mi i pripravci u kućnoj varijanti daju zasad dovoljno dobre rezultate...
Za bilo kakav kašalj i bronhitis - karamel,
svako jutro - čaj s medom i limunom,
svaki dan poslije ručka - topla limunada
kapi za nos - kamilica, sa malo soli i par kapi limuna
Kuc-kuc, da se ne urekne
-
zala sam pedijatricu i rekla samo joj šta sam pročitala na stranici koju je poslala mima a ona je rekla da joj slobodna mogu dati bronhomunal jer je potvrđeno da je jako dobar i da djeci jaaaako pojača imunitet i da ona nije čula niti jedan negativan komentar ili loše iskustvo zbog njega. A što se tiče nekakve temperature ili nekih drugih nuspojava koje se mogu javiti radi uzimanja bronhomunala, objasnila mi je da se to zna javiti kod djece koja uzimaju to cjepivo a nisu potpuno zdrava, zato naglašava da je bronhomunal cjepivo i da se kao i svako drugo cjepivo MORA davati samo kad je dijete potpuno zdravo. Eto, to mi je rekla ukratko.... Pa sad... Ja ću dati nini samo moram čekati da ozdravi
-
evo i mi bolesni nakon kratkog vremena u vrtiću-temp ima već 4 dana a danas kaže dr pa dijete je jako bolesno :shock: ima bronhitis,laringitis i upalu uha.ona je jadna cijelu noć plakala radi uha i nismo išli po noći nego čekali jutro doktoricu.ide i na injekcije.ma...
-
Ja sam u jednoj državnoj apoteci u Sa pitala za taj bronchomunal - kažu da nikad nisu čuli za to :/
-
pa znaš šta, uopće se ne čudim što nisu čuli jer ih ima dosta koji neznaju za bronhomunal. Evo mi smo npr u nedjelju bili na hitnoj ponovo jer sad ima upalu drugog uha
a u međuvremenu smo počeli uzimati bronhomunal pa sam pitala dr koliko če taj bron. utjecati na kapi za uši i ona je rekla da nema pojma o čemu pričam :/ . I onda sam drugi dan otišla kod njene dr pa mi je rekla da nema veze i da ga nastavimo dalje piti. Pitaj malo svoju pedijatricu za njega
-
pa znaš šta, uopće se ne čudim što nisu čuli jer ih ima dosta koji neznaju za bronhomunal. Evo mi smo npr u nedjelju bili na hitnoj ponovo jer sad ima upalu drugog uha
a u međuvremenu smo počeli uzimati bronhomunal pa sam pitala dr koliko če taj bron. utjecati na kapi za uši i ona je rekla da nema pojma o čemu pričam :/ . I onda sam drugi dan otišla kod njene dr pa mi je rekla da nema veze i da ga nastavimo dalje piti. Pitaj malo svoju pedijatricu za njega
-
ja sam evo pronašla ovu temu u arhivi pa da ne otvaram novu
uglavnom očajna sam
moj dječak ima 2.5 godine...ovo je drugi pokušaj pohađanja jaslica
prošle godine sam ga u 12 nakon 3. ab izvadila i pronašli smo alternativu
sada opet isto
u ova dva mjeseca već 3. put bolestan...upala grla pa dvije upale uha
ne znam kako ga ojačati da to sve bude malo lakše
-
Osoblje foruma
uskoro 3 godine.
u vrtiću od 1.9.2009.
do sada 12 upala uha i bezbroj viroza.
bolesna 2x mjesečno.
nema što nismo probali.
tko ima ikakvu mogućnosti neka izvadi dijete iz vrtića.
-
mi smo rujan dobro preživjeli, ali je u listopadu tri tjedna bila doma, a jedan u vrtiću. Pneumokok u nosu, antibiotici i 2 kojnuktivitisa sa sekretom i jedan samo sa crvenilom i prigovorima na bolnost.
U razgovoru s pedicom mi je rekla da je ne vadim iz vrtića jer da je prva zima najgora, a da ću dogodine imati isti problem ako sad odustanemo.
-
Moja krenula 4.10.s 22 meseca.
Zaslinila 5.dan,s pauzama od dan-dva slinava i sad.Kasalj poceo nakon 10 dana,manje-vise jos uvek kaslje.
Isli na pregled,nije joj nista,kaze pedica.
Imala i kratkotrajan proliv,s visednevnom svetlom-skoro belom stolicom,zbog kojeg smo pauzirali 3 dana.
Sve vreme ide u vrtic.Racunam,jos uvek je to adaptacija,da ne prekidamo,pa sve ispocetka.
Zao mi je sto znam da ce se kad tad stanje pogorsati,ali za sad guramo...
A usput se tesim time da je trece dete,izlozeno kojekakvim klicama od rodjenja,pa mozda je stekla neki imunitet na kolektivne zaraze.
Sinovi su krenuli s 4 godine,i bili su prebolesni,mislila sam da to nikada nece prestati,i kompleksirala se kako su moja deca najbolesnija od sve dece koju znam.
Jednom to prestane,ne znam ni kako ni kad,ali prestane....treba izdrzati...nije lako,jadni misevi mali...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma