-
finaciranje drzavne skole
pozdrav, interesira me ako netko zna, koliko MInistarstvo izdvaja za skolu npr. za WC papir, za opremu ucionice, modernizaciju kuhinje itd. Naime imam prvasica i svaki roditeljski se svede na to da uciteljica (naravno nije ona kriva jer da skola ima ne bi trazila od nas) za WC papir, salvete, tepih, DVD, knjige itd itd.. ima li tome kraja?! Zar je bas tako lose stanje u drzavnim skolama da Ministarstvo nema za WC papir za djecicu, pa to je gore nego kad sam ja isla u skolu, sramota?! Interesira me kako je kod vas - znaci ne u privatnim skolama u kojima se placa skolarina pa samim tim se i takva skola financira, nego u drzavnim u Zagrebu...
-
Kako stvari stoje, uskoro ćemo i rođenoj vladi i premijerki ne samo dupe-papir kupovati, nego i gaće.
-
Mislim da materijalne troškove škole financira osnivač škole (grad, županija, država) i to ne tako da škola dobije koliko traži. Škola dobije određeni iznos i s tim se mora pokriti.
-
Sve ovisi o školi i ravnatelju ako se uspiju snaći na "tržištu" pa namaknuti dodatan novac (npr.najam prostora za kantinu,kiosk brze hrane,papirnicu,najam šk.dvorane u večernjim satima sportašima,plesačima,mažoretkinjama,najam učionica u večernjim satima školi stranih jezika i sl.)
Ono što škola dobije od Ministarstva nije dovoljno ni da pokrije troškove osnovnih režija,a kamoli za salvete i plastične čaše.
E,da ili na zidove stave plakate od Kraša sa ooogromnim fotkama napolitanki...i tak...kako se tko snađe.
Posljednje uređivanje od rosa : 17.11.2010. at 08:03
-
Dok je moja mama išla u školu nije bilo wc papira. Kad sam ja išla u školu nije bilo wc papira. Kad je L. išao u školu nije bilo wc papira. Tri generacije u istoj školi bez wc papira!!!
M. će ići u drugu školu pa se nadam da će tamo imati wc papira.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma