Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: beba 2 mj-reakcije na cijepljenje??

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno beba 2 mj-reakcije na cijepljenje??

naša bebica je sada prošla 2 mjeseca i sada ide na ono drugo cijepljenje.zanima nas jeste li imali kakve reakcije nakon tog cijepljenja i trebam li joj dati nešto za temperaturu kao prevenciju? još nešto,kakva su iskustva drugih mama-cijepiti bebu s njihovim cjepivom ili sami kupiti ono drugo? puno,puno hvala!!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

nam je svaki put prošlo sve super jel čim smo došli doma smo mu stavili pola čepića Lupoceta i gazu natopljenu sa vodom na guzu . on je bio dosta cendrav i htio je stalno bit na ciki .zadnji put je dobio cijeli čepić jel je prešao 7kg i imao je neznatnu tempicu

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

nam=nama

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

andrejček nikad nije imao reakcije, temperaturu ili bilo što drugo. doma odmah oblog na guzu i UVIJEK kupujemo pročišćeno cjepivo.

na forumu ima hrpetina topica o cjepivima, pogledaj malo - sigurno će ti biti zanimljivo!

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi smo cijepili s običnim cjepivom i nikakvih reakcija nije bilo. Nismo imali ni potrebe stavljati doma obloge, ko da ništa nije bilo.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    Nismo imali ni potrebe stavljati doma obloge, ko da ništa nije bilo.
    ne znam ni ja je li oblog baš tako važan - sestra je nježna i jedva nađemo gdje ga je piknula - ali nije ga teško staviti, pa ajde.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Snizavas temperaturu tek ako se popne iznad 38,5. Nema potrebe preventivno davati nista. Oblogice bih svakako preporucila. V. nije imao reakciju, ali se nije skidao s cice tog dana.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mismo se danas prvi put cjepili,ako ne računam rodilište.Hib cjepivo,i za tjedan dana ponovo.Zanima me da li se još uvijek možemo odlučiti za 5 u 1?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne za ovo cijepljenje, inače bi 2 puta dobili Hib.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

A kada nam onda ide slijedeće cjepivo?

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

baš jučer smo bile na cijepljenju i dobila je HIB cjepivo neznam ni kakvo je to cjepivo? dr nam nije ponudila mogućnost odabira da kupimo ili njihovo tako da je cijepljena s njihovim.bila je jako dobra cura nije plakala ni tamo ni doma..evo noć je prošla,temperature nema,nije plačljiva.rekla je ukoliko bude plačljiva radi boli da joj damo pola lupocet čepića no nije bilo potrebno-za sada! naručene smo sada tek 17.1. na novo cijepivo.koje tada slijedi s 3 mjeseca ? ako nije problem da nam netko napiše redoslijed cijepljenja od rođenja do 1 godine...hvala puno

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj lali prvotno napisa
    A kada nam onda ide slijedeće cjepivo?
    sa tri mj.tako smo mi,i dobije cijepivo koje nema reakcije jer prvi put plaće država,a slijedeći put možeš birati hoćeš li bez reakcije pa platiš ili obično pa ti je besplatno

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Danas smo bili kod dokt i cjepila je bebu protiv hepatitisa b, Ja sam pitala za cjepivo 6 u 1, jer sam to htjela kupiti, ali me Sestra blijedo gledala i rekla da ne treba! A cula sam i da ga ako se to ne Kupi pikaju dva puta, ali njega su samo jednkm, pa mi sada vise nista nije jasno! Protiv cega se trebaju cijepiti da 2 mj. I koliko, dva cjepiva ili jedno? I kada se moze kupiti to 6 u 1 cjepivo?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne znam koliko ti je beba stara. U 6u1 je "6. komponenta" protiv Hepatitisa B, ali ako ste sad cijepili samo protiv Hepatitisa B, onda vam ne treba 6u1, jedino, ako je to ona opcija koja postoji u nekim rodilištima da se ne cijepi u odmah u bolnici, nego se s par dana starosti dolazi na cijepljenje. Ponavljam, koliko je beba stara?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Beba ima dva mjeseca

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

postoji cjepivo 6u1 (glaxo-smith-klein) koji sadrži i komponentu protiv hepatitisa b. ako se ne uzme cjepivo 6u1, onda idu dva pikanja, jedno samo protiv hepatitisa b (engerix) i cjepivo 5u1.
    6u1 košta nešto malo manje od 400 kn. mi smo prva dva puta primili odvojeno, a sad ćemo 6u1 jer mora još jednom primiti i to protiv hepatitisa b.
    budući ti je beba već cjepljena protiv hepatitisa b (pretpostavljam 2 puta do sad), pri slijedećem cjepljenju možeš uzeti cjepivo 6u1 (jer treba biti 3 puta cjepljena protiv hepatitisa), ali u dogovoru s pedijatricom i obavezno uvijek koristi ista cjepiva.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

autra zovem ped da ju pitam zasto nije dobio 5 u 1 cjepivo jucer! Hvala naidgovorima!

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

autra zovem ped da ju pitam zasto nije dobio 5 u 1 cjepivo jucer! Hvala naidgovorima!

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja imam malu dilemu u vezi cijepljenja
    naime naručeni smo na cijepljenje kad će N. imati 3 mj. i to će mu biti prvo cijepljenje odnosno drugo nakon bolnice
    svi pričaju o cijepljenju u drgom mj. starosti
    da li ima to veze zato što je maleni rođen mj. dana ranije?
    :?
    a i sva sam bila zbunjena pa se nisam dovoljno informirala na prvom pregledu ali negdije sam načula da cijepivo 5 u 1 kod neke dijece izaziva autizam
    ispravite me ako su to laži pa da se ne plašim

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi nikad nismo stavljali čepiće i nikad nije imala nikave reakcije. Čekali smo da vidimo da li će dobiti temperaturu pa da stavimo čepić, ali nikad nije imala do sad temperaturu od nijednog cijepljenja. Nismo ni stavljali oblog nego smo joj zalijepili komadić Frescopada.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj dorica prvotno napisa
    negdije sam načula da cijepivo 5 u 1 kod neke dijece izaziva autizam
    ispravljam te.
    laži su.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj trlababalan prvotno napisa
    negdije sam načula da cijepivo 5 u 1 kod neke dijece izaziva autizam
    ispravljam te.
    laži su.
    ukratko receno, nisu lazi.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

:?
    Nikad neću skužiti logiku nekih ovdje.....

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

baš.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja laički sam pitala neuropedijatricu moje male rekla je da su to gluposti.. cjepivo koje je horor i koje izaziva bojazan kod roditelja je ono cjepivo koje se daje sa godinu dana. To je bilo nekadašnje navodno naše cjepivo (Plivino)
    Sada ovo cjepivo koje se daje kaže da nema nikakvih nuspojava

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

koliko sam ja informirana autizam se povezuje se atenuiranim cjepivom protiv ospica, zaušnjaka i rubele

dečki jel tako nekako??:/

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

a i sva sam bila zbunjena pa se nisam dovoljno informirala na prvom pregledu ali negdije sam načula da cijepivo 5 u 1 kod neke dijece izaziva autizam
    infanrix (bez hexa) je 5u1 od Glaxa (GSK), zvala sam apoteke i dobavljača čak i istraživački centar Plive i rekli su da tog cjepiva neće biti ove godine u Hrvatskoj.
    Oni preporučaju ili pediacel ili njihov Infanrix hexa isto od Glaxa (GSK) nazvan 6u 1 kojeg ima kod nas.

Ja sam htjela već naručiti iz inozemstva preko marketinga za lijekove Infarix 5 u 1, ali to je isto rizik jer ta serija cjepiva nije ispitana u Hrvatskoj, cjepiva spadaju u posebnu kategoriju imunoloških lijekova i podliježu drugačijem režimu ispitivanja pa je zapravo takav uvoz protuzakonit, a osim toga može biti da i pedica neće preuzeti odgovornost za cijepljenje takvim cjepivom.

Pediacel - sastav: Aluminum hydroxide, Formaldehyde, Glutaraldehyde, Neomycin, 2 - Phenoxyethanol, Polymyxin B, Polysorbate 80, Streptomycin, Pertussis toxin, Aluminum phosphate, Diphtheria toxoid, Tetanus toxoid, Virus: polio, Haemophilus influenzae B, Polyribosylribitol phosphate, African green monkey kidney cells (Vero cells).

Infanrix Penta (5u1)- sastav: Aluminum hydroxide, 2 - Phenoxyethanol, Pertussis toxin, Filamentous hemagglutinin (FHA), Pertactin, Aluminum phosphate, Diphtheria toxoid, Tetanus toxoid, Virus: Hepatitis B, Medium 199, Virus: polio.

Dakle, besplatni sadrži još jedan spoj aluminija, formaldehid

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

jesi ti imala kemiju u osnovnoj školi? otkad je formaldehid (HCHO) spoj aluminija?

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Jedan_tata prvotno napisa
    jesi ti imala kemiju u osnovnoj školi? otkad je formaldehid (HCHO) spoj aluminija?
    između jedan spoj aluminija, formaldehid je zarez (,)=

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

po primjećivanju zareza se vidi da sam ja pravnik a ti doktor

ajd ti odgovori ovo o autizmu... da nas moderator ne kazni

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Autizam se povezivao s MPR cjepivom, tu si u pravu. No povezanost nikad anije dokazana, mada su se stvarno trudili oko toga. Sve u svemu, ima vrlo mali broj ( u odnosu na broj doza cjepiva) slučajeva autizma koji se s tim povezuju. A smrtnost od ospica je jedan promil...

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Autizam se povezivao s MPR cjepivom, tu si u pravu. No povezanost nikad anije dokazana, mada su se stvarno trudili oko toga. Sve u svemu, ima vrlo mali broj ( u odnosu na broj doza cjepiva) slučajeva autizma koji se s tim povezuju. A smrtnost od ospica je jedan promil...
    sad ću zvučati kao sa osnovnom školom ali ja to gledala na Oprah.. gdje je sadašnja žena od Jimm-a Carrey-a gostovala i koja je pokrenula zakladu za istraživanje o štetnosti cjepiva MPR i povezanosti sa autizmom.
    (nemoj me ubit što sam to napisala jer Oprah je ono dno dna ali tada sam ja za to prvi put čula)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Samo što MPr cjepivo sa kojim se autizam povezivao sigurno nije bilo naše cjepivo Sa našim cjepivom (od Imunološkog) se povezivao (opravdano) meningitis kao nuspojava. Sad je za djecu od godinu dana to cjepivo zamijenjeno Priorixom (a o nuspojavama Priorixa ima golemi topic tu na forumu).

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Samo što MPr cjepivo sa kojim se autizam povezivao sigurno nije bilo naše cjepivo Sa našim cjepivom (od Imunološkog) se povezivao (opravdano) meningitis kao nuspojava. Sad je za djecu od godinu dana to cjepivo zamijenjeno Priorixom (a o nuspojavama Priorixa ima golemi topic tu na forumu).
    to mi je isto što si i ti napisala rekla neuropedijatrica u poliklinici Sabol.
    Naše cjepivo staro je ono katastrofa..
    srećom da ga više nema

e sad :/

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

neću nikog ubijati
    roditelji se imaju pravo brinuti za svoju djecu. i kad mi amam odvede dijete s limfadenitisom u ponoć ( a to je sve samo ne hitno), ne ljutim se na nju nego na nesposobnog liječnika koji ju je uputio k meni.
    Oprah je senzacionalist. Nije njoj bitna provjerenost činjenica nego zarada. kao ono kad je svima u publici poklonila aute, ne provjerivši prvo dal ljudi moraju na njih platiti porez.

ne tvrdim da mogu odgovorno raspravljati o cjepivu i autizmu. ali sumnjam da to može itko. Više mi to zvuči kao još jedna od histerija koje se valjaju kao snježna lavina kad odnekud krenu. iz svega što sam čitao, mada toga nema puno, broj slučajeva je jednostavno premali za bilo kakvu poštenu analizu.
    Cjepivo imunološkog je znalo uzrokovati meningitis, istina. No cijepni meningitis (a uzrokuje ga parotitis komponenta) je u pravilu blag, kratkotrajan i bez posljedica (been there, seen that). Ali on znači da je cjepivo doista imunogeno. jedno vrijeme se jako hvalilo neko švicarsko cjepivo bez nuspojava, da bi se uspostavilo da je bez nuspojava jer-ne djeluje!

a radise o bolestima koje mogu biti vrlo nezgodne, no danas toga nismo svjesni jer ih ne viđamo. Morbili mogu uzrokovati encefalitis, bronhiolitis, sekundarne bakterijske infekcije. Parotitis može pratiti pankreatitis, orhitis, encefalitis. Rubeola..o tome znamo sve, n'est-pas?

osobno radijer bih se suočio s nekim gotovo nepostojećim rizikom od autizma nego s tim. mada sva diosadašnja istraživanaj upućuju da je autizam ipak inkribiran u genima.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mačkulina prvotno napisa
    to mi je isto što si i ti napisala rekla neuropedijatrica u poliklinici Sabol.
    Naše cjepivo staro je ono katastrofa..
    srećom da ga više nema

e sad :/
    Domaće cjepivo, koje nije od Plive, već od Imunološkog zavoda nije katastrofa, već ima svoje prednosti i mane u odnosu na Priorix ili bilo koje drugo cjepivo protiv ospica, rubele i mumpsa.

Cjepivo koje se u Velikoj britaniji povezivalo s autizmom i upalnom bolešću crijeva prije podosta godina je Priorix.
    Ali brojnim uvjerljivim metodama je povezanost Priorixa sa tim stanjima je definitivno opovrgnuta.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Evo mi smo nasu u utorak cijepili, rekla nam pedijatrica da ce dobit temperaturu i proljev, da ce je nogica bolit, da ce joj nogica nateknut... ali od toga NISTA.

Jedino je to popodne bila jako umorna i puno nanala. A mjesta di je dobila inekciju joj se doslovno ne vide.

Ali cepici Lupoceta su bili u pripremi

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo mi smo se danas cijepili
    ipak smo kupili 6 u 1
    platili smo 450 kn
    na nogici mu se niti ne vidi ubod a maleni je sad samo cendrav pa mi je cijelo vrijeme na rukama , ćim ga spustim on se jako plaće a onda ja plačem s kupa s njim

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi se cjepili s našim domaćim cjepivom, dakle ono što se ne plaća, po preporuci ped. nije bilo reakcija

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moj maleni je dobio temperaturu pa sam mu dala lupocet 1/3

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •