Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: policija ispred vrtica zbog AS

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno policija ispred vrtica zbog AS

pozdrav, puno puta se cudim kao pura d**ku roditeljima koji ne stavljaju djecu u as. Svaki dan idem po malog u vrtic i gledam vec 2 godine iste roditelje kako djecu voze bez as. I dodje mi da im to nabijem na nos jer se djeca zbog njihove sigurnosti ne voze bez sjedalice ali me je malo strah da ja ne dobijem po nosu. Pa se pitam da li policija moze napraviti akciju ispred vrtica i kazniti nemarne roditelje?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A tek oni koji ih voze u krilu na mjestu suvozača!! Ili čak i u krilu vozača!!! Ali, ne smijem se miješati jer živim u malom mjestu i još je gora reakcija takvih roditelja, pogotovo kad se poznajemo. Vrtić je na cesti s malo prometa, ali po mome to nije ni najmanje važno. Sigurnost djeteta je za mene na prvom mjestu, visoko iznad svega drugoga.

Bilo je jednom na TV akcija ispred jednog vrtića i škole i rezultati su bili porazni. Mislim da su roditelji dobili samo opomene.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

nazovi policiju pa ćeš saznati

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Možeš reći i stručnoj službi vrtića - oni imaju sluha za to. Nama su uredno na rodietljskim sastancima u jaslicama govorili o važnosti AS.

Ipak... uvijek se našlo "pametnjakovića" koji znaju bolje.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

to ispred vrtića zna bit stvarno koma, čega sam sve vidjela, vrhunac mi je vožnja klinca na skuteru

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

zaboravih napisat, dva djeteta na jednom skuteru

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ono što sam ja vidjela bilo je posebno upečatljivo:
    Prolazi neki manji stariji auto, na suvozačevom mjestu žena, a ispred nje na onoj plastici - beba u jastuku.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kod nas ispred vrtića znaju doći policajci dosta često i kazniti roditelje čije dijete nije u AS ili ako je veće nije vezano. I naravno da nabiju kaznu ja mislim da je nekih 500kuna. Ali naravno da i dalje neki roditelji voze djecu bez AS.
    Jedan primjer: otac dolazi po djecu (koji uvijek ali baš uvijek parkira gdje smeta) i ulaze od iza 2 djece i 2 odrasle osobe i od ispred mama sa jednim djetetom u krilu
    Ma za ne vjerovat! I da naravno niti jedno dijete nije bilo u AS! A njemu bi najmanje 2000kn kazne dala!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj anna-y prvotno napisa Vidi poruku
    Ono što sam ja vidjela bilo je posebno upečatljivo:
    Prolazi neki manji stariji auto, na suvozačevom mjestu žena, a ispred nje na onoj plastici - beba u jastuku.
    Ovo je stvarno vrh vrhova.
    ( of- djeca su ti predivna, svaki put se divim sjaju i boji njihove kose, mora da je i mama ljepotica)

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

A jel smijemo mi isprinatati neke letke s rode i staviti u kutić za roditelje

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

superx, ima ovdje jedan letak kojeg je Roda pripremila al neznam koliko je printer-friendly: http://roda.hr/_upload/dokumenti/Let..._Volvo_web.pdf

na knap smo s brosurama, trebat cemo u potragu za sponzorima nove runde tiskanja :/

inace, sto se policije ispred vrtica tice, u sve vise i vise zajednica prometna policija uzima inicijativu i samostalno, ii u suradnji s rodinim savjetnicima i savjetnicama za autosjedalice, odrzavaju kontrole pred vrticima i na drugim prometnim mjestima. u karlovcu, npr, se oni odvijaju jos od 2007. i vidljiv je znatan napredak u broju djece koja se prevoze u as.

nazalost, ne znamo je li se u zagrebu odrzavaju takve ciljane akcije.
    Posljednje uređivanje od Ancica : 28.10.2010. at 04:24

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja nikada nisam vidjela, a ispred našeg vrtića koma,prigradski, jednan maleni čak dolazi sa traktorom tati u krilu, prava atrakcija,ali ajme katastofa.
    kod nas ne znaju ni po nogostupu hodati a kamoli za AS.
    A neka predavanja po vrtićima??

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kod nas ima na početku godine. Dođu policajci i bude predavanje baš na temu važnosti AS! Ali očito kod nekih niti to ne pomaže!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nikada nisam vidjela, a ispred našeg vrtića koma,prigradski, jednan maleni čak dolazi sa traktorom tati u krilu, prava atrakcija,ali ajme katastofa.
    kod nas ne znaju ni po nogostupu hodati a kamoli za AS.
    A neka predavanja po vrtićima??
    Roda tu i tamo ima predavanja u vrticima ali to je jako rijetko jer su svi Rodini savjetnici volonteri i skoro pa je nemoguce organizirat se tijekom radnog vremena (jer svi rade na svojim normalnim radnim mjestima, nevezanim za Rodu) i vrlo tesko tijekom tjedna, odmah poslije posla kad su tipicno vrticka okupljanja za roditelje, jer se pak moraju brinuti o svojim obiteljima.

Al kad se ukaze prilika i netko od savjetnika moze uskocit, onda se to potrudimo iskoristiti.

Cinjenica je da bi bilo bolje kad bi se cesce desavala takva predavanja i druge akcije, al kapaciteti i okolnosti nasih volontera su trenutno u ovom kontekstu mali

oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Prošle godine policija je imala sličnu akciju ispred našeg vrtića.
    Dijelili su Rodine brošure i baš sam se ugodno iznenadila s obzirom da živimo u prigradskom naselju.
    Rezultati poražavajući , mi smo bili prvi sa djetetom vezanim u autosjedalici.
    No ono što je mene još više razočaralo je što sam imala osjećaj da ni ti policajci nisu baš bili sigurni što rade .

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    nazovi policiju pa ćeš saznati
    ah, palo mi je na pamet ali se bojim da me ne otkantaju.

ne znam za druge roditelje ali meni nije trebala edukacija ni brošura da shvatim važnost autosjedalice. prva stvar kad sjednem u auto je ta da se vežem. isto tako i za djete. kad sam ostala trudna pravac dućan i autosjedalica.nije mi ni na trenutak palo na pamet imati ga u krilu ili na rukama (kao moja svekrva, ah i mi smo djecu vozili u rukama pa im nije nikaj bilo. naravno. bila su 3 auta na cesti). probat cu razgovarati sa ravnateljicom vrtića možda ce u policiji imati više sluha za vrtić nego za mene kao pojedinca.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •