@ nena-jabuka...
banalan primjer - izlazi s bebom iz kuce, usred burovitog dana - ja za njim vicem "uzmi mu/joj jaknu!!!", on meni odgovara "ne treba!", ja trcim za njima i nosim djetetovu jaknu...
i jos milijun takvih - razlicitih - procjena. ja mislim da sad treba pojest ovo, on nudi ono. ja "vidim" da je vrijeme spavanju, on bi se sad igrao s njima... situacija koliko hoces, svakog dana...
i onda sam jednom (napokon, nakon dugo vremena) u sebi prelomila i prihvatila da je djeci otac jednako vrijedan i vazan i mjerodavan kao i ja, "kraljica majka", i da i on ima pravo snositi odgovornost i za dobre procjene i za one ne toliko dobre - u jednakoj mjeri kao i ja.
ono sto nisam ocekivala da ce se dogoditi nakon tog mog "prosvjetljenja" je to da su nam vidjenja postala neobicno slicna, gotovo u dlaku ista! od kad sam ja i jasno i glasno (verbalno i neverbalno) prepustila njemu njegov, ravnopravan dio odgovornosti - rjesenja su postala zacudjujuce jednaka mojima... a i ona rjesenja koja nisu - meni su bila puno manje "trn u oku" i skroz sam kul prema njima