-
Mi smo imali problema s niskim željezom, pogotovo kod mlađeg sina (rođen nekoliko tjedana ranije). Preparate željeza je jako teško podnosio u dobi od godine dana. Budući da sam još dojila, ja sam počela uzimati željezo. Ne mogu reći da li se zbog toga stanje popravilo, ili zbog dohrane (riba, meso, kasnije slanutak, svježe voće radi c-vitamina).
Preparati željeza uzimaju se dugo duuugo (po tri mjeseca), moja djeca su se teško na njih navikavala (proljevi, crna stolica) pogotovo u početku. Kreće se s manjom količinom sirupa (Legofer sam im davala) pa se to postupno povećaava. Mlađi je 2 zime uzimao željezo, stariji samo jednu. Kasnije se stanje popravilo, uglavnom zbog prehrane. Budući da sam i sama iskusila kako je teško uzimati preparate željeza, gledala sam da im to nadoknadim baš kroz hranu. Ako pedijatar preporuči željezo, treba izdržati terapiju do kraja.
Bitno - ako je dijete bilo bolesno (viroza, neka bakterijska upala) i nedajbože na antibioticima pa kontroliraš željezo kratko iza bolesti, može se pokazati da je jako nisko. To je moje zdravoseljačko iskustvo. Samo provjeriš ponovno nakon mjesec dana (kad se dijete oporavi) i velika je vjerojatnost da će se željezo nešto popraviti. Sretno!
Posljednje uređivanje od Peterlin : 27.10.2010. at 12:08
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma