Draga Tomislava,

prije laparoskopije, dakle dok nisam znala da zaista imam endometriozu išla sam 5 mjeseci na folikulometriju i sve 5, međutim mene je u vrijeme ovulacije svaki mjesec bolila lijeva strana, nikad desna. osim toga ta lijeva strana mi je i bila vrlo osjetljiva kod vaginalnog ultrazvuka. Doktorica koja me vodi posumnjala je na endometriozu. Inače imam jako bolne menstruacije oduvjek(to ti je jedan od simtoma), jako mi dugo traju (7-8 dana) i obilne su. I kad mi kao završe imam još smeđi iscjedak oko 6 dana-e to ti je vrlo veliki znak za endometriozu.

Sada nakon laparoskopije-imala sam je u studenom 2008. i dalje me boli lijeva strana ( a to mi je zato jer su se zbog endometrioze meni jajnik i jajovod lijevi spojili s maternicom i jajovod mi nije u funkciji a jajnik možda da,možda ne, zatim znam imati dosta bolno pražnjenje crijeva-što ti je isto jedan od znakova endometroze. Osim toga dost se često osjećam umorno-isto jedan od znakova.

Evo malo sam bila opširnija, ali nadam se da sam pomogla- jer slučajno da netko nakon ovog ima neke simtome željela bi mu da što prije ustanovi da ima endo ako je ima, a ne ko ja da čeka skoro 3 godine da sazna što mu je.

Pozdrav,