-
pozdrav svima
, ja sam nova ovde. moje pitanje ovde, kao i najveci problem, kao sto i sama tema nosi naziv, jeste prolaktin. probleme sa povisenim prolaktinom imam vec godinama, inace imam 26 godina i tek skoro sam saznala da je adenom na hipofizi izljeciv. godinama su me ljekari uvjeravali ( od moje 20-e godine) da je lijecenje bromokriptinom, bromergonom ili cabaserom tek privremeno rjesenje, da ce adenom ponovo da nastane i sl. vremenom sam samu sebe ubila u pojam da cu vjecno da ga imam i ko zna kako da zacnem. usla sam u zacarani kruc vadjenja krvi( provjera visine prolaktina), perioda uzimanja lijekova pa perioda neuzimanja lijekova i najgore, bijesa zbog uvjuerenja da cu stalno da imam taj adenomcic. zasto sad ovo pisem? da vas pitam da li su i vama potvrdili da je adenom moguce potpuno istopiti ( koristim cabaser ili cabergolin)? to je nanovija vijest koju sam dobila od poslendjeg specijaliste sa kojim sam razgovarala. prema najnovijim nalazima MR koje sam uradila prije par dana, imam dva adenoma na hipofizi, prvi koji je nastao narastao je sa predjasnjih 3 na 5mm a drugi je trenutno 3mm, a nalazi prolaktina su mi preko 7000 tih jedinica. poslednji nalaz prolaktina ( tj. profila hormona) koji sam radila prije nekoliko dana je ponovljen jer me samo medicinsko osoblje zamolilo da mi iznova uradi pretrage. kazali su mi da su mi sve vrijednosti koje su tad radili ( 8h, 11h, 13h) bile neodredive, veoma visoke, ove koje sam sad dobile nisu poslednje jer su me i sad zamolili da mi ponovo urade pretrage ( nakon sto su mi urucili rezultate). izvinjavam se sto sam ovoliko pisala ali vise mi nista nije jasno. kako to da je pored jednog nastao jos jedan adenom, to mi niije jasno?
i jos jedno pitanje, glavobolje imam svaki dan ( doslovno, svaki dan) poslednje dvije godine. konstantnu bol imam svaki dan ali ponekad ( bar jednom mjesecno) imam takvu zarecu bol da samo povracam, placem od boli i trcim na hitnu da mi ju necim ublaze. da li se i vama to desava? da li je to vezano uz povisen prolaktin? glavobolje su mi uzasan problem koji mi polako ali sigurno unistava zivot.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma