Citiraj selena prvotno napisa
BLaBla, pretpostavljam da je gornja granica 530 ili tu negdje. Ja sam vadila prolaktin 3DC bio je 610, pa onda u nekom od sljedećih ciklusa u ne-sjećam-se-kojem-danu bio je 590. I ja pokušavam više od godinu dana i ništa. Imam i iscjedak iz dojki. Zadnja dva ciklusa dokazano anovulacijska, ostali hormoni bili su OK (u tom ciklusu u kojem sam ih vadila bio je i progesteron OK, dakle bilo je tad ovulacije). Budući da sam svoje prvo dijete dojila 13 mjeseci, a da sam menzis dobila tek deset mjeseci nakon poroda u vrijeme kad sam dojila dva puta dnevno s razmakom od 12 sati, objašnjenje je tad bilo da mi tijelo reagira i na niske koncentracije prolaktina. Sad, međutim kad pitam da li je za ovo moje stanje isto kriv prolaktin svi odmahuju glavom i kažu da nije sigurno. Ali ja nisam baš tako sigurna.
Tvoj prolaktin varira ovisno o ciklusu i to je normalno. To što je sljedeći ciklus bio viši može biti posljedica stresa, neispavanosti. Većina doktora će ti reći da je prenizak za terapiju i da nije on kriv. Ipak, ima i onih koji kažu da i malo povišenje može ometati ovulaciju. To što su ti ciklusi uredni ništa ne znači, i meni su uredni, a neki su anovulacijski.
Najbolje bi bilo da ideš na folikulometriju i vidiš da li ovuliraš i kakav ti je endometrij.
Puno sreće.
Hvala na odgovoru.
Folikumetriju radila nekoliko puta i to je sve ko sat.Iscjetka nema.(Imam cistu/fibroadenom u dojci tako da je i to pod kontrolom tj postoji rezultat punktata koji kaze da je unutra najnormalnije tkivo.) Ultrazvucno se redovito pregledam i nista s endometrijem nije primjeceno. Ustvari primjetili su mi polip 3mm koji se vidio samo odredenog dana koliko je bio malen tako da su mi to kiretirali prije pol godine. Samo iz razloga "ako je on stvarao probleme".
Pozdrav