Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: M u Č n i n a

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno M u Č n i n a

Pretpostavljam da je ovo nešto što muči mnoge, a ipak nisam uspjela naći tu temu. Pa ako ipak postoji, molim pošaljite mi link ili nešto.

A u međuvremenu, pomagajte.
    Odn. meni kao da ništa ne pomaže. Slina, slina, slina, i od nje mučnina mučnina mučnina. Pa mirisi... koma. A moram sjediti na poslu, 300 ljudi oko mene, smrdljivi zahodi... pljujem u maramice pa ih bacam (tko će svaki čas u smrdljivi zahod?)

6 tjedana... negdje do Božića će proći, ali kako izdržati do tada?
    Ima li tko kakav hint?

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

mene je mucnina cjelodnevna drzala 2 tjedna, i smrsavila sam 3 kg...ulaskom u 10 tjedan sve se smirilo...uglavnom bilo je uzasno, jako sam bila nesretna sto nista ne mogu jesti, jedino voce mi je bilo o.k...sva sreca da sam doma jer ne znam kako bi izdrazala na poslu...

nadam se da ce i tebe uskoro popustiti...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam otišla na bolovanje na čak 2 mjeseca jer mi je bilo toliko loše da nisam mogla iz kreveta. izgubila sam 7 kila.
    sad sam 16 tjedana i mučnina se javlja još samo malo u večernjim satima.

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam otišla na bolovanje na čak 2 mjeseca jer mi je bilo toliko loše da nisam mogla iz kreveta. izgubila sam 7 kila.

a ja se zalim sto sam imala mucnine 2 tjedna......

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ja sam 29 tjedana i dalje imam povremene mučnine, evo baš jutros nekako malo intenzivnije...povračanje prestalo negdje u četvrtom mjesecu al mučnine muče i dalje

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A dvopek i suhi keksi? Meni je pomagalo svako toliko uzeti griz. A mučnine su trajale i trajale, i to ne samo ujutro. I slina.
    Za najmlađe dijete mi je zubar, prije nego sam bila sigurna u trudnoću, rekao da ne može pred slinom raditi. Tako da i nisam radila test. To mi je bila točka na "i" drugih simptoma.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni, nažalost, baš ništa nije pomagalo, niti u jednoj trudnoći.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja ti preporučam bolovanje, ako ikako možeš. U prvoj trudnoći sam grlila školjku doslovno 24/7 prva tri mjeseca. Izgubila sam 9 kg, nisam mogla ništa staviti u usta.
    Pokušaj sa dvopekom ili štapićima ako ti je problem prehrana.

Drži se, proći će i donekle ćeš zaboraviti! Čestitam na trudnoći!

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    Čestitam na trudnoći!

I tebi, mamaShe, čestitke!

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

a joj ja nemam neki pametan savjet i ja sam umirala od mučnine do 14 tjedna ... niti sam jela niti spavala koma.....ali ako te tješi sad sam 20 tj. i iskreno već sam zaboravila kako je grozno bilo....drži se još malo pa če proći

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni nije pomagalo ništa... malo pješačenje po svježem zraku i to što sam jela štapiće u krevetu, prije ustajanja.
    Uzmi bolovanje, ako ikako možeš. Meni je sada žao što sam se tih 3 mjeseca maltretirala, a na kraju sam ipak morala ostati doma zbog drugih komplikacija.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja ti predlažem bolovanje, makar malo, koliko možeš. Lakše je kod kuće, makar je zahod tvoj
    Nemam recept, nisam povračala al mi je bilo muka od gladi, muka od sitosti, muka od mirisa, muka od ne mirisa ... Priznajem da par sedmica nisam prala zube koliko me je četkica u ustima iritirala na povračanje. Ja sam sebi mantrala "još samo toliko-i-toliko do 12. sedmice" (to mi je bila neka zamišljena granica) i to mi je stvarno pomoglo da nekako prebrodim, a i nekako je stalo upravo oko 12. sedmice. Tuka, bolje bi bilo da sam mantrala "... do 9. sedmice"

Lutonjice zaista si me prijatno iznenadila, i svu sreću želim!
    Posljednje uređivanje od Strobery Shortcake : 27.10.2010. at 15:14

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Curke, hvala.
    I to što ste napisale je utješno. Znam da će proći, a što je par tjedana spram cijelog jednog novog života?

Razmišljala sam o bolovanju. Tu zapravo mislite nakomplikacije, zar ne? Ali poslje se s 3 mjeseca vratiti na posao, to mi se isto čini preteško. A htjela bih raditi, u jednu ruku mi je lakše nego doma (tamo me mali natežu), a i plaća je veća... Ah, budem vidjela.

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Bila sam do dućana, kupila si: bademe, bućine sjemenke i pistacije.
    Trenutno uživam u pistacijama.
    Ali kud ću dogurati tako? Pa natući ću 100kg do kraja T!
    A baš sam bila ponosna kako sam u prošloj dobila malo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala na čestitkama
    mamaShe, zašto ti se čini teško vratiti na posao? ja se evo idući tjedan nakon 2 mjeseca (odnosno nakon 3, jer sam prije bolovanja bila na godišnjem) vraćam raditi i jedva čekam
    malo sam se unjonjala i tijelo mi je bilo ukočeno i potpuno lijeno od tolikog ležanja, ali sam zato zadnjih tjedan-dva kad god mi nije bilo zlo šetala i hodala da se vratim bar donekle u normalu.
    i eto ne mogu dočekati da se vratim i nadam se da ću raditi do porodiljnog

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mamaShe prvotno napisa Vidi poruku
    Bila sam do dućana, kupila si: bademe, bućine sjemenke i pistacije.
    Trenutno uživam u pistacijama.
    Ali kud ću dogurati tako? Pa natući ću 100kg do kraja T!
    A baš sam bila ponosna kako sam u prošloj dobila malo.
    Pa nećeš to jesti do kraja trudnoće već do kraja mučnina.

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala cure, ozbiljno razmišljam o bolovanju.
    U prošloj T moj gin mi je na svakom nalazu napisao: preporuča se mirovanje. A ja radila do kraja.
    A sada mi nije napisao ništa. Možda zato jer uzv nije pokazao jasno plod? RAdila ga, geškom sa 5 tjedana. Čekam idući tjedan da napravim novi uzv.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa recimu da ti je teško sjediti i da te pate mučnine. Ne moraš odmah na tri mjeseca (valjda, ne znam kako to ide u HR)!?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Šta da ti kažem draga a da te utješim i da ti bude lakše osim da te razumijem i te kako. Prvi ti je savjet obavezno mirovanje i naravno bolovanje bez obzira što ti se ne ide i što želiš biti aktivna ali jednostavno mnogo će ti biti lakše da si u svom krevetu i da si u svom ljepom kupatilu. Posebno kad te to toliko iscrpi da ti bude muka od pomisli na nešto. Ja sam imala opštu katastrofu od mučnine i povraćanja, pisala sam na drugoj temi, cjelih mjesec dana sam bila u bolnici na infuzijama kako bi opstala jer je mučnina dovela do povraćanja i napada na "suvo" pa sam dehidrirala. U urinu sam imala aceton, šećer i proteine, krvna slika je bila haos a ja nisam ništa jela ali doslovce stvarno ništaaaaaaaa. Infuzija me održavala i smirivala napade povraćanja, pa bih malo nešto gricnula i opet ispočetka. Povraćala sam gdje sam stigla, stojeći, ležeći, po sobi, hodniku i autu ma nema potrebe više pisati. Jedina dobra stvar što sam smršala za dobra 2 konfekcijska broja a bilo neophodno jer sam baš prava loptica.
    Ja sam smirivala dušu sa smokijem i slanim štapićima, po potrebi i banana jer te zasiti a nije je baš lako izbaciti, pomalo hladnog vrhnja sa suvom kiflom. Ostalo ništa. Kad sma ušla u 12-tu nedelju mučnina se počela smanjivati da sm mogla nešto i progutati ali konačno je prestalo tek u 17-toj nedelji. Jedno jutro sam ustala i više nikad nisam povratila. Sad se još čudim kako uopšte izvukoh živu glavu i od čega ove moje bebice u stomaku rastu. Ali eto prođe i proći će, i ako ti se sad u momentu čini da nemaš više snage za dalje, biće dobro. Ali ja sam skoro cjelo vrijeme ležala i mirovala, doktori mi u bolnici nisu dali ustati kad mi dođe posjeta.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

I još da, doktor mi je dao da pijem tablete vitamin B zovu se kod nas BEDOXIN i mnogo su mi značile. Smirivale su mučninu ali povraćanje nisu. Ipak jedan korak više do olakšanja.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kolike su sanse da imam mucnine ako sam trudna (a jos ni to ne znam) najvise 10 dana? Mislim, ovo bi mi bila vec cetvrta trudnoca i u svakoj sam imala mucnine, bez povracanja, u raznim dobima trudnoce. Malo mi je jos rano al opet imam sve simptome vec, spava mi se uzasno, imam promjene raspolozenja...a ne znam...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

koksy, moguce je... u sve tri moje trudnoce imala mucnine i ostale simptome prije izostale menst.
    a na temu htjela sam da kazem da sam ja danas bila PRESRETNA sa citava dva sata dobre mucnine, nakon ovih 7 dana ludila, smanjenih simptoma itd. Tako da je sve to kako uzmes Meni pomaze ako jedem fino i uredno. Recimo ujutro najvise volim bananu a do rucka vec smislim sta mi se jede (i obicno je to tacno ta jedna stvar i nista drugo ne dolazi u obzir) i onda navece jedem voce. A ako se desi da navece kasno jedem i pretjeram i to sto sam jela je "no no" onda ujutro je povracanje "na prazno" i horor citav dan... ne uspjevam smiriti zeludac. I kao sto je neko spomenuo pranje zuba ujutro mi je najveci problem pa ih operem nekako "napola"

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

*sandric, jako mi je žao što si tako prošla, spram tebe meni je super.
    Rodila ove bebiće? Kada? Ne mogu isčitati.

*koksy, nadam se da će Sven dobiti bracu/seku

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj sandric prvotno napisa Vidi poruku
    Šta da ti kažem draga a da te utješim i da ti bude lakše osim da te razumijem i te kako. Prvi ti je savjet obavezno mirovanje i naravno bolovanje bez obzira što ti se ne ide i što želiš biti aktivna ali jednostavno mnogo će ti biti lakše da si u svom krevetu i da si u svom ljepom kupatilu. Posebno kad te to toliko iscrpi da ti bude muka od pomisli na nešto. Ja sam imala opštu katastrofu od mučnine i povraćanja, pisala sam na drugoj temi, cjelih mjesec dana sam bila u bolnici na infuzijama kako bi opstala jer je mučnina dovela do povraćanja i napada na "suvo" pa sam dehidrirala. U urinu sam imala aceton, šećer i proteine, krvna slika je bila haos a ja nisam ništa jela ali doslovce stvarno ništaaaaaaaa. Infuzija me održavala i smirivala napade povraćanja, pa bih malo nešto gricnula i opet ispočetka. Povraćala sam gdje sam stigla, stojeći, ležeći, po sobi, hodniku i autu ma nema potrebe više pisati. Jedina dobra stvar što sam smršala za dobra 2 konfekcijska broja a bilo neophodno jer sam baš prava loptica.
    Ja sam smirivala dušu sa smokijem i slanim štapićima, po potrebi i banana jer te zasiti a nije je baš lako izbaciti, pomalo hladnog vrhnja sa suvom kiflom. Ostalo ništa. Kad sma ušla u 12-tu nedelju mučnina se počela smanjivati da sm mogla nešto i progutati ali konačno je prestalo tek u 17-toj nedelji. Jedno jutro sam ustala i više nikad nisam povratila. Sad se još čudim kako uopšte izvukoh živu glavu i od čega ove moje bebice u stomaku rastu. Ali eto prođe i proći će, i ako ti se sad u momentu čini da nemaš više snage za dalje, biće dobro. Ali ja sam skoro cjelo vrijeme ležala i mirovala, doktori mi u bolnici nisu dali ustati kad mi dođe posjeta.
    gotovo identično iskustvo sam prošla u obje trudnoće (povraćanje do dehidracije, hospitalizacija, infuzija, bjelančevine u urinu, krvna slika koma, smršavila cca 6 kg oba puta...)
    oba puta sam naravno bila na bolovanju (po 2 mj.), kad je prošlo vratila sam se raditi bez problema - ko da je rukom odnešeno i radila do 3 tjedna prije poroda (prvi put su mučnine i povraćanje prošli doslovno preko noći a drugi put postepeno)
    kako bi htjeli imati još djece, ako Bog da, nekako sumnjam da će me ovo zaobići i slijedeći put al sad mi je u glavi lakše jer znam "proceduru"

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

*buba Klara, hrabro dalje, sigurna sam da Bog vidi vaše želje i da ih neće ostaviti po strani
    I, u pravu si, znaš što te čeka, i znaš da će proći.
    Meni nije tako katastrofično kao vama, ali isto mi je koma, i tu na poslu pogotovo, ali znam, proći će negdje do Božića, pa tko šiša par tjedana mučnine, kad cijeli jedan novi život već živi u meni!

pusa!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj mamaShe prvotno napisa Vidi poruku
    *sandric, jako mi je žao što si tako prošla, spram tebe meni je super.
    Rodila ove bebiće? Kada? Ne mogu isčitati.
    Još nisam rodila svoje bebirone. Sada sam u 22-oj nedelji a u 9-ti mjesec ulazim 07.02.2011.god. Dr. kaže da planira porođaj još u prvoj sedmici ulaska u deveti mjesec jer se sa blizancima ne čeka puno.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kad su vam počele mučnine? u kojem tt?

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Meni su pocele u 8 tjednu i trajale do 14 tjedna,nisam povracala ali muka je grozna zeludac ti stoji kod grkljana meni je bilo prestarasno,a cim sam nesto malo pojela bilo je bolje,al sam i kg natukla

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    kad su vam počele mučnine? u kojem tt?
    ovaj put u 5. tjednu
    prošli put u 6. tjednu
    a pretprošli put se ne sjećam, ali tako negdje između 6. i 8.

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

čestitke svim curkama!
    i ja muku mučim sa mučninama i to od 6. tjedna. na bolovanju sam jer za drugo nisam sposobna...
    u prvoj nisam imala nikakve simptome, i da mi trbuh nije rastao i da nismo planirali, tko zna kada bi primjetila
    u drugoj mi je bilo loše, mučnine, ali ne i povraćanje i tako negdje do 13-14. tj...

sada mi je najgora ta slina (bljak-bljak), težina u želucu od gladi, pa od hrane, pa sve ukrug... svaki dan pomaže nešto drugo...na početku sjemenke, voće, dvopek, štapići, riža i sl., sada kruh, topli čaj, guste juhe - nema voća, povrća, nikakve "dobre hrane" sve to izađe jako teško, cijeli dan se namučim... uglavnom nastojim da je tekuće - radi dehidracije...

ah, znam da će proći, to me i drži, iako, moram priznati da mi je sada malo lakše ova 2 dana otkako sam natašte po preporuci ginekologice počela uzimati folacin (folna u tableticama...) - navodno, da ne rješava mučnine, ali stabilizira nešto u organizmu pa se to sve skupa malo ublaži... vidjeti ćemo...
    jutros sam bila vaditi krv, pa očekujem rezultate...
    smršavila oko 4-5 kg...

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Uh, mamashe....točno te razumijem kako ti je...
    Mene su moje "prale" do tri i pol mjeseca trudnoće, počevši s nekih 7 tjedana...I, kao što neke cure tvrde, ništa mi posebno nije pomagalo sve dok u dućanu zdrave pehrane nisam kupila đumbir u prahu (prodaju ga u vrećici kao začin za kolače, jela...) Inače ga žene koriste od davnina kao ublaživač mučnina, u napitcima i jelima...Čak su stare žene pekle i kolače sa njim kako bi ublažile tu tegobu rane trudnoće...Kako ja nisam našla čaj (a ima ga, kasnije sam vidjela, u dm-u od das gesundea u kombinaciji s limunom)...koristila sam ga tako što sam taj prah stavljala na vrh žličice u sok 1-2 puta dnevno...I doista, bilo mi je lakše. Jedini je problem što malo intenzivnije miriše, pa se nekima ne sviđa taj miris...(tko ne voli cimet, najvjerovatnije mu ni ovo neće "šmekati")

Meni je osobno bio ugodno pitak u sokiću i ublažio mi je tu groznu mučninu zbog koje svojevremeno nisam mogla jesti niti goli kruh.

Drži se...jedno jutro ćeš se probuditi i mučnine će biti kao rukom odnešene...ne traje zauvijek

Ordep avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mene su mučnine užasno mučile, šta god bi pojela odmah bi povratila, tako da sam bila i na infuziji , a dr. mi je prepisala tablete reglan, pomogle su, tj spasile su me.pa popričajte sa svojim dr.ako je strašna muka pa vidite šta on kaže.

Ordep avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

i vitamini b (b-kompleks)isto kažu da smanjuju mučninu

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Eto, ja sam onda rekorderka posto su mi mucnine pocele 10 dana nakon zaceca
    Trudna jesam a ono su definitivno bile trudnicke mucnine jer ipak mi je ovo vec cetvrti put pa znam... Prestale su nakon 2 tjedna. Zasad...tek sam 7 tj., ko zna sta me jos ceka...

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Da vas pitam o malo drugačijim mučninama. Mene u prvoj trudnoći svega 2-3 puta prala cjelodnevna mučnina, a u ovoj 2 puta po pola dana, inače sve okey. No sad sam 30 tj. i od prije par dana čim legnem mi se povraća Noćas sam prosjedila u krevetu cijelu noć, jer čim bi se malo počela spuštati, krenulo bi mi se penjat sve prema gore.

Inače, nisam ništa posebno jela, niti uopće par sati prije spavanja, pa mi nije jasno otkud sad ovo?! Znam da se u posljednjem tromjesečju mogu vratiti simptomi, ali ja ih nisam imala ni u provom, pa mi ništa nije jasno... (btw, zna me prat i preko dana, ali budući da se panično bojim povraćanja, ukipim se, duboko dišem i čekam da se smiri... no nije tako strašno kao navečer)

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Svečano objavljujem da mi sa 11 tjedana konačno jenjavaju ove mučnine, sline ima sve manje, stanje se drastično popravlja!
    Evo, nadas pijem svoju prvu kavu nakon barem 4 mjeseca (nisam je pila i kratko prije T iz nekih mojih razloga). I paše mi

Ripcord: baš se ne kužim u fizionomiju, ali možda ti beba na gore pritišće želudac, onda kiseina (koju uvijek imaš, pretpostavljam) ulazi i u jednjak... tako je mojoj kumi (rodila 8 djece). Jednjak izjeden od kiseline. U većini trudnoća povraćala od početka do kraja, i nakon poroda također. Dobro, ne želim ti to, ali može biti razlog.
    Mislim, to je situacija kod većine trudnica, ali ipak ne tako drastično.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

@mamaShe kad smo kod kiseline, žgaravica me toliko muči mjesecima da bi malom bolje bilo da je monstrumni čupavac kad se rodi ali ova mučnina nije povezana sa žgaravicom, a mislim da kiselina prvenstveno stvara žgaravicu, zar ne?!

E i kad smo kod žgaravice - genijalna stvar u prvoj trudnoći su mi bili umeboshi (japanske šljive, turbo slane u staklenci), čak je i moja baka poslije imala rak debelog crijeva i to joj je jedino pomagalo, a totalno je bezopasno - pojela bih pola jedne, trpila par minuta tu bolesnu slanoću (a inače sam freak za slanim) i tek onda se nalila vodom). No ovaj put nigdje ne mogu naći te u piksi nego su mi podvalili u bio&bio suhe kuglice od njih koje cuclaš pol sata i ništa ne pomaže

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam probala umeboshi pastu, ali ništa mi nije pomogla... nažalost, al iskustva su drugačija, treba probati...
    još sam zaboravila napisati da moje mučnine nikako nisu jutarnje :8, već isključivo popodnevne i pogotovo večernje! spavam sa podignutim tijelom, na tri jastuka jer mi se jedino tako ništa ne penje po grlu... donedavno mi je i od vode bilo zlo...

i ja sam čitala za đumbir, koliko se sjećam, on ima selena koji regulira mučnine... probati ću sa sokom - valjda pomogne! hvala na savjetu!

Ripcord, meni su se u prvoj trudnoći, kada se beba počela polako okretati nogicama prema gore, javljati slični simptomi i pomagalo mi je jedino ležanje sa podignutim trupom (tada smo na uzv vidjeli da beba pritišće nogicama želudac)...nadam se da neće potrajati...

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj mala laia prvotno napisa Vidi poruku
    Ripcord, meni su se u prvoj trudnoći, kada se beba počela polako okretati nogicama prema gore, javljati slični simptomi i pomagalo mi je jedino ležanje sa podignutim trupom (tada smo na uzv vidjeli da beba pritišće nogicama želudac)
    Molim te samo mi reci da nije baš trajalo do poroda skroz?!

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je trajalo do 7. mj. prve trudnoće i jedino tad 5 mj. u komadu nisam ništa slatko stavila u usta i to me spašavalo, nisam mogla primirisati ništa sa šećerom što je za mene prečudno. Čak i kad su nestale mučnine trebalo mi je neko vrijeme da se usudim pojesti prvu kocku čokolade. i da do 6 tj. prije poroda sam još uvijek bila ispod početne težine. Dakle, probaj ukinuti slatko i što laganiju hranu jesti u manjim kol. pa češće. To bi ti naravno bilo pouno lakše ako si doma, ili ne ako ti je kuća puna klinaca, teško je reći. Meni je tako bilo u 1. trudnoći pa sam doma imala mir pa mi je to utoliko puno pomoglo.
    Sretno!

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

EvaMONA ne znam kome ide tvoj savjet, ja osobno ne jedem slatko ni inače ni sad (volim samo slano), a posljednjih dana otkad su počele mučnine prisiljavam se uopće išta pojesti (i to onda samo lagano, prvenstveno povrće na lešo), jer mi se u mislim vrti to povraćanje pa nemam tek ni za čim.

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nije mi trajalo tako do poroda
    Samo valjda dok se nije napravilo opet malo mjesta za bebicu - novo proširenje!

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa ne znam, valda mamama koje inače jedu dosta slatkog ( u to ubrajam i krafnu isl., a ne samo čokoladu i kolače). Ja sam se osim izbjegavanja slatkog hranila gotovo makrobiotički i količine kao ptičica, dakle kuhane žitarice, lešo povrće i grickanje badema i tako mjesecima.

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ljudi dragi, žene, trudnice, bivše trudnice, svi mogući,
    J E L I O V O N O R M A L N O?

Danas sam cca 12 tjedana, i do neki dan izgledalo je da mi mučnine jenjavaju.
    A onda sve opet uzburkalo, jučer ili prekjučer, i mučnije mi je nego prije 3-4 tjedna! Koma. Sline puno, želudac jadan. Ne znam što ću sa samom sobom.
    Cijeli dan jesti također nije baš neko riješenje.
    Čaj od đumbira?
    Ali najviješ me zanima je li to normalno? Jer u dosadašnjim T sa 3 mjeseca sve je bilo gotovo. A gle sada. Pa neće valjda ovako do kraja?
    Tko ima kakva iskustva? Što mislite? HELP!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su mučnine u drugoj i trećoj trajale do 17. tjedna

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moram nazad vratiti svoj stari potpis

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ja sam usla u 17 tjedan i mislila sam da ce mucnine prestati i jesu one cjelodnevne, ali jutarnje su ostale...prije sam to rjesvala spavanjem do podneva kako bi ih izbjegla , ali sada me beba tjera ujutro rano da ustanem na wc i poslije ne mogu zaspati...prije podne ne mogu nista jesti, kad ustanem popijem caj i sat vremena meditiram po kompu i tek onda slijedi pecivo i jogurt ili mlijeko s pahuljicama ili zitaricama...kad bih morala nesto masno i jako pojesti mislim da bih odmah rigala...no, zato poslije podne i navecer fino papamo

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja sam u prvoj trudnoći povraćala prvi puta u 12. tjednu!!! Do tada nikakvih muka...
    Sada mi je malo bolje, prošlo je već 10 dana bez povraćanja i prihvaćam više hrane nego do sada, ali me brine kvaliteta namirnica... Jede mi se uglavnom: tvrdi sir, ili ABC, pršut, kuhana šunka, masline, kapulice, jaja (inače pojedem 1 jaje mjesečno), kuhani puding, krumpir (inače mi jako teško pada i rijetko ga konzumiram), lubenica (jedino voće, mm kupuje posljednje zalihe iz Brazila...), kruh koji sami radimo... - i to unatrag oko 5 dana. I mlijeko-kravlje - to nisam pila više od dvije godine, a sada ne mogu ni primirisati zobenom kojeg inače koristimo...
    I to bi bilo otprilike to...a sanjam francusku salatu i pečenog odojka sa hrskavom koricom (trebam li napomenuti da inače jedem samo piletinu i to rijetko, a odojka u ovom smislu nisam jela godinama...)...
    Inače sam pobornik zdrave prehrane, ali mi uopće ne idu one namirnice kojima sam se hranila prije trudnoće...

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mala laia,
    utješila si me.
    I nasmijala sam se tvojim novim prehrambenim navikama. Kako je to apsolutno individualno!
    Ja inače konzumiram kravlje mlijeko, ono barem pola l dnevno. A na početku trudnoće, ni pomislit!
    Sada se pomalo vraćam na staro.
    A francusku i odojak - hm, ne bih ni ja imala ništa protiv
    Gdje nalazite lubenice???
    Ja sam se sinoć sjetila da bih rado jela kompot od breskvi. I sigurno ga ima za kupit. Mljac!
    Uglavnom, dobar nam tek!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •