Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Refundacija troskova privatnog pregleda

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Refundacija troskova privatnog pregleda

Da li HZZO refundira troskove privatnog pregleda, ako se ne moze dobiti termin u bolnici?
    Konkretno, trebam hitno obaviti OCT makule, a termin sam dobila u 6. mj. 2010. godine. Privatno moze sutra za 500 kn.

Privatno i namjeravam obaviti ovaj tjedan, jer je stvarno hitno.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

U principu može ako je prvi pregled.

Ali, u praksi? Trebao mi je pregled radi bradavice na leđima. A obiteljska doktorica je rekla da hitno treba pregled, jer se njoj "ne sviđa" izgled.
    U KBC je na pregled trebalo čekati dva mjeseca. Tražila sam da mi napišu na uputnicu da ne mogu obaviti pregled u roku od mjesec dana. Napisali su, ispečatili. I isti dan privatno pregledano, odstranjeno, 650 kn. Nalaz u redu nasreću.

I idem ja na HZZO, nađem pravu sobu, gospođa me sasluša i pokaže gomile predmeta na svim ravnim površinama, govoreći: pogledajte koliko "pravih" zahtjeva imam za riješiti, a vi dolazite za 650 kn. Prvo sam, naravno ostala .

I onda mi je nabrojila što sve trebam donijeti. Potpis specijalista, pa šefa klinike iz KBC, pa sve to na uputnici, pa svi potpisi iz privatne klinike, pa da li je bilo potrebno odstranjivanje, možda se moglo čekati...

Uglavnom, dovoljno komplikacija da odustanem, a još je bilo pakleno vruće. I još je nalaz bio u redu.

Trebala sam ustrajati, znam, ali jednostavno nisam mogla više trpjeti taj odnos i u KBC i u HZZO i pomisao na vrijeme i neugodnosti s kojima ću se susresti.

Nadam se da ćeš ti uspjeti, a još više da nalaz bude u redu.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam o tome pisala nešto ovdje.
    Kao što Beti3 kaže, jako puno gnjavaže. Iskreno, više nisam sigurna da bih ponovo pokušala osim ako bi riječ bila o zaista visokom iznosu.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Meni je gospođa na hzzo-u spominjala da nema više tog roka od mjesec dana pa prvo to provjeri.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Uglavnom, bolje da odustanem odmah. Nemam ni volje ni vremena nahodavati i sakupljati papire, ionako zbog tog preoblema s okom izostajem puno s posla.
    Hvala na informacijama.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ovo mi je korisna informacija, budem rekla susjedi..mali joj ima epilepsiju i mislim da mora ići na MR ali terminu su dobili ohoooo, pa razmišljaju ići privatno...a to košta...budem im rekla da imaju pravao na povrat novaca

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •