Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: mala beba i tv i kakanje

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno mala beba i tv i kakanje

drage moje što mislite o ovome? moj beban od 4 mj očito jako voli gledati tv.npr plače... ja ga stavim pred tv,začas se smije , mlatara nogicama,vrišti.i može gledati u nju punih pola sata!!! ja znam da to definitivno nije dobro,ali tv nam je riješio problem s kakanjem. prije smo imali jako velikih problema.sad mu stavim nosiljku pred tv,on malo gleda,pa se skoncentrira i prrrrrrrrrrrr

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

i ja imam bebu od 4 mj koji takodjer kad ugleda tv zabulji se kao da shvaća o čemu pricaju oni u Saboru
    Valjda im je to sareno i zanimljivo.

I mene zanima stetnost toga... da li je to lose za bebu?

Inikaaa, ovo sa kakicom je presmijesno... mozda mu se kaka na meksicke sapunice

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo na brzaka:
    Što više vremena pred televizorom, to je manje vremena za interakciju s roditeljima. Za djecu do dvije godine starosti to znači ostati prikraćen za izmjenu novih riječi i kasniji razvoj jezika.

Postavite malo dijete pred televizor i na miru obavite poslove po kući ili bar malo odmorite. Ekspres-rješenje ima i svoju negativnu stranu – oslabit ćete djetetov kognitivni razvoj.

"Znamo da je izlaganje TV-programu tijekom djetinjstva povezano s kasnijim razvojem govora i problemima nedostatka pažnje, no zašto je to točno tako nismo razumjeli", rekao je voditelj istraživanja Dimitri Christakis, direktor Center for Child Health, Behavior and Development na Seattle Children's Research Institute te prof. pedijatrije na University of Washington School of Medicine.

Dr. Christakis i njegov tim dvije su godine promatrali 329 djece u dobi od dva mjeseca do četiri godine starosti i njihove roditelje. Tijekom svakog sata gledanja televizije roditelji su prema djetetu iskomunicirali 770 riječi manje (7 posto). Smanjio se i broj riječi koje je dijete izgovorilo, kao i ukupna komunikacija s odraslima.

Interakcija je ključna za razvoj bebina mozga. No kako u SAD-u i mnogim drugim zemljama 30 posto domaćinstva ima neprestano upaljen TV, jasno je da dolazi do sve manje interakcije i sve većeg udjela pasivnog ponašanja koje ne stimulira mozak na poželjan način.

"Moja preporuka je prije svega ne poticati gledanje TV-a kod djece mlađe od dvije godine", rekao je dr. Christakis.

American Academy of Pediatrics preporuča zabranu gledanja TV-a djeci manjoj od dvije godine. To je posebno kritično razdoblje kad se razvija jezik, a bebin mozak se utrostručuje u veličini.

Izvor: NewScientist

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jako štetno. Treba dozirati no pitanje je koliko je previše a koliko je taman dovoljno malo da im ništa ne bude.... 15 minuta dok se pokaka možda i nije puno ali oni su još tako mali... zar ne postoji alternativa? Kuma je svoje klince stavljala pred tv i u dobi od dva mjeseca, "nek se navikavaju", kaže. Ma već će se naviknuti, onda ćemo vikati na njih da non stop bulje u to čudo. Ako nešto trebaš obaviti za to vrijeme, ili vuci dijete za sobom ili to radi kad je zabavljeno (nečim drugim, ne tv-om!) ili kad spava.

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    evo na brzaka:
    Što više vremena pred televizorom, to je manje vremena za interakciju s roditeljima. Za djecu do dvije godine starosti to znači ostati prikraćen za izmjenu novih riječi i kasniji razvoj jezika.

Postavite malo dijete pred televizor i na miru obavite poslove po kući ili bar malo odmorite. Ekspres-rješenje ima i svoju negativnu stranu – oslabit ćete djetetov kognitivni razvoj.

"Znamo da je izlaganje TV-programu tijekom djetinjstva povezano s kasnijim razvojem govora i problemima nedostatka pažnje, no zašto je to točno tako nismo razumjeli", rekao je voditelj istraživanja Dimitri Christakis, direktor Center for Child Health, Behavior and Development na Seattle Children's Research Institute te prof. pedijatrije na University of Washington School of Medicine.

Dr. Christakis i njegov tim dvije su godine promatrali 329 djece u dobi od dva mjeseca do četiri godine starosti i njihove roditelje. Tijekom svakog sata gledanja televizije roditelji su prema djetetu iskomunicirali 770 riječi manje (7 posto). Smanjio se i broj riječi koje je dijete izgovorilo, kao i ukupna komunikacija s odraslima.

Interakcija je ključna za razvoj bebina mozga. No kako u SAD-u i mnogim drugim zemljama 30 posto domaćinstva ima neprestano upaljen TV, jasno je da dolazi do sve manje interakcije i sve većeg udjela pasivnog ponašanja koje ne stimulira mozak na poželjan način.

"Moja preporuka je prije svega ne poticati gledanje TV-a kod djece mlađe od dvije godine", rekao je dr. Christakis.

American Academy of Pediatrics preporuča zabranu gledanja TV-a djeci manjoj od dvije godine. To je posebno kritično razdoblje kad se razvija jezik, a bebin mozak se utrostručuje u veličini.

Izvor: NewScientist
    Da.ovo je točno i ja se u potpunosti slažem .Ali ako je problem samo u nedostatku interakcije s roditeljima ,onda mislim da i nije toliko štetno.Zašto? Moje je dijete tip koji spava po 11 sati po noći .Danju spava max 2 puta po pola sata.Ostalo vrijeme mora konstantno biti nečim animiran jer nije zadovoljan.P ga ja stalno moram zabavljati,pričati mu i slično.No nemožemo ne jesti i živjeti u štali.To je činjenica.Ako je problem u nedostatku kom., znači li to da je on za istu zakinut i kada je u nosiljci i kada je na podlogici i igra se sa svojim igračkama?A što je onda sa onom djecom koja spavaju 5 sati po danu? Jesu lioni više zakinuti za komunikaciju od mog djeteta?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

(Moj nije gledao tv uopće, pa svejedno jako loše priča (2,5 god) i slabo kuži riječi - a da je buljio u tv ja bih se sad užasno grizla i bila bih uvjerena da sam mu zeznula razvoj.)

Zo je navela jedan od razloga.

Za tako malo dijete važan je i razvoj vida. TV je jednako udaljen i dijete gleda u 2D sliku i samim time ne vježba oko jer se gledanjem u stvari različite udaljenosti, veličine, oblika, boje vježba fokusiranje oka - jako bitno za razvoj vida.

Također je testovima utvrđeno da nema moždane aktivnosti tijekom gledanja u ekran - možda nama odraslima paše malo "mozga na pašu", ali djetetu je mozak ne razvijen.

Dijetetov mozak nije zanemaren dok hvata igračke iz baby gim-a jer radi na motorici - često su i ruke i noge u zraku, uči se samo zaigrati - bitno za razvoj koncentracije za buduće učenje, vježba oko, vježba poveznicu oko - ruka, oko - noga, a sve navedeno zajedno zapravo znači i razvijanje nerazvijenog mozga.

Dijetetov mozak nije zanemaren dok je u nosiljci jer se sa svakim tvojim pokretom miče i on i time radi na razvoju ravnoteže (nešto sa tekućinom u srednjem uhu koja šalje poruke do mozga - zaboravih detalje).

Baš je nedavno izašlo nekakvo istraživanje kako djeca uče i dok spavaju. Novorođenčadi su puštali neku zvuk pa nakon toga puhnuli im prema očima.
    Poslije su samo puštali zvuk bez puhanja, a djeca su automatski jače stiskala oči u isčekivanju puhanja. Zanimljivo je kako je dječji mozak aktivan 24/7.

Imaš na stranicama o bezbelenaštvu poze za lakše kakanje.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Djeci u toj dobi je TV apsolutno neprimjeren i šteti njihovom razvoju. Što to ima toliko edukativno da bi ga oni trebali gledati? A da ne govorimo o neselektivnom gledanju TV-a, ono TV upaljen po cijele dane.

Rađe nek se dijete igra na podu s bilo čim nego da bulji u TV pola sata.

Nedavno sam čitala da se djeci 30 min nakon gledanja TV-a povisuje tlak, adrenalin itd A da ne govorimo o bebama... Stvarno mislite da je to dobro za njihov rast i razvoj?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mislim da je MarijaP sažela sve najbitnije...
    ja ima dvije bebe uz koje teško obavim sve što trebam, ali stignem... po danu malo spavaju, ali poslije jutarnjeg hranjenja oko 5 ili 6 sati spavaju ziher do osam i tada ja radim ono što moram ( barem obavim najveći dio ) tipa peglanja, nekakvog pranja, pripremanja, čitanja foruma i sličnog...ostalo radim u nekim rupama kad stignem... dok su oni budni nema mrdanja
    isto tako navečer kad ih stavim spavati obavljam još nekih sat vremena to što trebam, nekako krpam sve...
    jednostavno se treba njima prilagoditi, pratiti ritam i posložiti se...nije lako, ali ide...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj inikaaaaaa prvotno napisa Vidi poruku
    Da.ovo je točno i ja se u potpunosti slažem .Ali ako je problem samo u nedostatku interakcije s roditeljima ,onda mislim da i nije toliko štetno.Zašto? Moje je dijete tip koji spava po 11 sati po noći .Danju spava max 2 puta po pola sata.Ostalo vrijeme mora konstantno biti nečim animiran jer nije zadovoljan.P ga ja stalno moram zabavljati,pričati mu i slično.No nemožemo ne jesti i živjeti u štali.To je činjenica.Ako je problem u nedostatku kom., znači li to da je on za istu zakinut i kada je u nosiljci i kada je na podlogici i igra se sa svojim igračkama?A što je onda sa onom djecom koja spavaju 5 sati po danu? Jesu lioni više zakinuti za komunikaciju od mog djeteta?
    ne kuzim zasto si se ti sad nasla povrijedjenom. lijepo si pitala sta ljudi misle, oni su ti odgovorili, potkrijepili cak i referencom.
    niko ne smatra da bi trebali zivjeti u stali, niti sebe zakidati za nesto, ali problem majcinstva u samom pocetku je snalazenje i ucenje na novi nacin zivota. meni je takodjer bilo jako tesko i vjerovala ili ne svi te razumiju, svi su to prosli. i jos ce puno biti teskih trenutaka i nesnalazenja, ali i ja kao i vecina ne mislim da bi ti klinac od 4 mjeseca trebao gledati TV. sve lose stvari zivota ce vec s vremenom poceti raditi, pa cemu ga vec sa 4 mjeseca uciti na jednu.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nije problem samo u nedostatku komunikacije iako nećeš vjerovati koliko je to bitna stavka. Problem je i u tome da se oko nauči na tu udaljenost, tv nema dubinu (ma što god Sony pričao ) i oko se ulijeni, ne dolazi do akomodacije oka - za par godina tv-a, kompa, nintenda i ostalih ekrana eto nas na disleksiji. Bez pretjerivanja. Znanstveno dokazano.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Meni je ponekad upaljen tv i beba se zagleda, ali naravno cim primjetim skrenem mu pozornost. A buduci da sam stalno uz njega, to je svega 15ak sekundi, al potrudit cu se da ne bude ni toliko.
    Cula sam i da tv potice hiperaktivnost kod djece, pogotovo neselektivno gledanje, jer se prebrzo slike mijenjaju i pokrecu nego sto njihov mozak moze pohvatat.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Baci oko na link http://www.vecernji.hr/biznis/bdp-na...-clanak-200430 , izignoriraj novinarštinu, i dođi do poante - do 5. godine dijete razvije 50% svih sinapsi koje će imati tijekom cijelog života. Zato je to presudno vrijeme za razvoj. Ako ga provodi gledajući tv, bez komunikacije s okolinom, to ostavlja trag na spoznajnom razvoju, sposobnosti govora, kasnijoj mogućnosti koncentracije..... Ne radi se o tome da televiziju treba zabraniti, ali kad je u pitanju malo dijete (pa i veće od tvoga), treba.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Samo da podijelim smiješnu i predivnu stvar! Svaki dan oko podnevnog presvlaenja naša beba kaka kad ju se razmontira iz pelena. OStavimo ju lijepo na podlozi i tetri i pokrijemo ju. Malkice micanje nogicama, masaža stomačića... uhvati se objema ručicama za prste i počne gurati i stenjati i kakati, hehehe! Prvo sam mislila da je slučajnost, ali sad već vidimo da joj je to navika. Obožava piškiti i kakati "van pelene" i u drugo vrijeme, ali ovo je neizostavno! Srculence moje malo, presmiješna je i preslatka. I koliko god da bude možda nervozna od gladi (poslije ide papica), čim se oslobodi pelena i guza vidi dana, odmah se smiri. Mislim da će ona brzo na tutu!

Ima li netko Infant potty training knjigu?? Tako nekako se zove.
    Posljednje uređivanje od zekana : 06.06.2013. at 20:53

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

malo proskicaj temu o bespelenasima

http://forum.roda.hr/forums/93-Bespelenaštvo

vec jedno 3 tjedna moja bez problema piski u tutu. nekad prode i skoro pa cijeli dan da se ne popiski u pelenu. koristimo pp. kakicu jos uvijek hvatamo i tu i tamo ulovimo u tutu Zbog dohrane zna imat zatvore tak da nam je to boljka.

Oni to tak brzo skuze da jednostavno ne bih vjerovala da nisam dozivila sa svojom malom..

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj inikaaaaaa prvotno napisa Vidi poruku
    drage moje što mislite o ovome? moj beban od 4 mj očito jako voli gledati tv.npr plače... ja ga stavim pred tv,začas se smije , mlatara nogicama,vrišti.i može gledati u nju punih pola sata!!! ja znam da to definitivno nije dobro,ali tv nam je riješio problem s kakanjem. prije smo imali jako velikih problema.sad mu stavim nosiljku pred tv,on malo gleda,pa se skoncentrira i prrrrrrrrrrrr
    Nemoj se ljutiti, ali ja vjerujem da bi mu i ti bila zabavna poput TVa, malo pjevaj, malo se majmuniraj i on će isto mlatarati rukicama i smijati se.

No, nemoj da te muči savjest ako ga tu i tamo staviš da gleda TV. Moraš i ti na WC... Ali, probaj da to nije svaki dan i probaj da to nije pola sata, nego puno manje.
    Stavi ga u nosiljki na element ili stol ili pod, da tebe gleda dok kuhaš, čistiš, piješ kavu. Njima je svaki pokret zanimljiv. A tek glas, opisuj što radiš, ogovaraj susjede, ma bilo što. Sve će oni s guštom upijati. Bolje nego TV.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

[QUOTE=Mrvna;1729719]Ako ga provodi gledajući tv, bez komunikacije s okolinom, to ostavlja trag na spoznajnom razvoju, sposobnosti govora, kasnijoj mogućnosti koncentracije..... [/QUOTE

Zaista vjerujem u to, ali ne vjerujem da bi iste probleme kasnije moglo imati dijete koje pola sata gleda TV i upitno kojom pažnjom.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

TV bi trebalo izbaciti iz kuće, to je takva grozna ovisnost, više štete nego koristi, i za odrasle. Od poremećaja sna, koncetracije, razdražljivosti, puno toga lošega uzrokuje televizija, a u biti toga nismo niti svjesni.
    Kod malih beba i djece još gore. Ovo za sinapse je točno, ima negdje na youtube jedan izvrstan dokumentarac o istraživanjima na tu temu.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    TV bi trebalo izbaciti iz kuće
    Ako se ne možeš kontrolirati i imaš vremena na pretek postoji i ta opcija.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj se ljutiti, ali ja vjerujem da bi mu i ti bila zabavna poput TVa, malo pjevaj, malo se majmuniraj i on će isto mlatarati rukicama i smijati se.

No, nemoj da te muči savjest ako ga tu i tamo staviš da gleda TV. Moraš i ti na WC... Ali, probaj da to nije svaki dan i probaj da to nije pola sata, nego puno manje.
    Stavi ga u nosiljki na element ili stol ili pod, da tebe gleda dok kuhaš, čistiš, piješ kavu. Njima je svaki pokret zanimljiv. A tek glas, opisuj što radiš, ogovaraj susjede, ma bilo što. Sve će oni s guštom upijati. Bolje nego TV.
    Ja se slažem s Beti. Manje TVa je bolje kod tako male bebice, al, ako se tu i tamo pomogneš tv-om, neće mu ništa bit. Vjerujem da puno preostalog vremena provodiš u interakciji s njim.

Inače se ne slažem da djecu treba čuvati od TVa kao od najvećeg zla, a ni da treba uklonit TV iz kuće, a ni da djeci (a i odraslima) mozak ne radi dok gledaju TV.

Mi imamo doma TV koji ja skoro nikad ne palim dok je mali budan, al kad zaspe znam pogledat dobar film ili seriju ili nešto skroz glupo za opuštanje. Ai to samo tu i tamo. Jednom tjedno il rjeđe. Ne privlači me puno TV. Al isto tako znam malome pustit neke bebi crtiće na kompu na 10-15 minuta, on se totalno uživi u to, i bome komunicira s njima, govori vlakovima da su dragi, i maše im papa kad odu, i imitira zvukove, i pita me da mu objasnim što se događa (govori "šta? šta?") i smije se kad je nešto smiješno. A puno mu je drago i kad mu pustimo video na kojem smo njega snimili pa se gleda kako je šašav i smije se.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Postoje brojna istraživanja koja potvrđuju štetnost gledanja televizije, koristi za djecu niti jednom nisu znanstveno dokazane
    http://www.4dportal.com/hr/crna-kron...sti-televizije - možda najbolji, najkoncizniji i najpregledniji tekst od ovih linkanih

Veliku štetnost po dječji mozak svakako ima utjecaj televizije. Rezultati pojedinih istraživanja su pokazali da je za malu djecu televizija štetna čak i kad se radi o najkvalitetnijem dječjem ili obrazovnom programu. Naime, mozak djeteta na najbolji se način razvija kad prima podražaje iz različitih izvora, kroz neposredno iskustvo svih osjetila: uha, oka, nosa i osjetila opipa. Televizija djeci ne može pomoći da postanu pametnija, već na njih utječe potpuno suprotno. Gledanje televizije u ranoj dobi rezultirati će lošijim rezultatima u školi, slabijom spoobnošću čitanja, manjom kreativnošću, površnošću i premalom razinom kritike prema novim iskustvima i spoznajama.
    http://www.ringeraja.hr/clanek/kako-...eteta_550.html

Istraživanje je pokazalo da su kod šestogodišnjaka koji provode previše vremena ispred televizora sužene arterije iza očiju. To praktično znači da imaju povećan rizik od srčanih bolesti, visokog krvnog tlaka i dijabetesa kasnije u životu.
    http://roditeljstvo.com/vijesti/doka...zdravlje-djece

po meni, pametnom dosta.
    U situaciji da ne mogu drugačije (ono, situacija majka sama po cijeli dan s djetetom koje urla) upalila bih možda tv na 2 minute dok odem na wc. Ali ako ikako mogu pokušala bih i to izbaciti, da ne dođem u napast da to vrijeme produžim. Bolje je odmah tražiti druge solucije.
    Od 2 minute ne mislim da će imati posljedice, ali se pojam o vremenu brzo gubi kad se dijete stiša

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ne želim sad ispast zagovaratelj djece pred televizijom, ali isto sam skeptična prema tim rigidnim stavovima kao da ne možeš baš ništa nikad dobro dobiti od nje. Tim više što sam engleski, a pogotovo izgovor i brojne svakodnevne konstrukcije, naučila upravo preko nje. Nije baš da sam se inače susretala sa "native speakers".
    Kao i kod svega drugog, cum grano salis.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ne pričam o dobi kao sa početka teme, od 4 meseca, nego u ovim linkovima piše da ne bi trebali gledati TV uopće do 12 godina

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kako sam ja shvatila, do 2 godine ne bi trebali gledati uopće (ok, 2 minute dnevno ih neće ubiti, ali neće ni koristiti nikom osim roditeljima)
    Do 12 godina bilo bi bolje da ne gledaju preko sat dnevno - a i da ne gledaju uopće ne mislim da bi zaostali u razvoju

u biti i nakon 12 godina mislim da je bolje da čovjek ne gleda tv preko sat vremena dnevno, a ako se ne može kontrolirati bolje je da nema tv doma
    tako ja nemam tv doma
    i osjetim razliku

ali naravno, svatko za sebe smije odlučivati
    pišem iz pozicije roditelja koji je imao nemirnu bebu, koji sad ima dijete koje bi tv gledalo satima da ga pustiš, i koji se teško sam kontrolira
    i mm se teško kontrolira
    meni je tv zlo

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

istina, i ja sam strane jezike učila najviše preko tv-a
    ali to je pasivno znanje jezika
    dakle, umjesto da kupite tv platite si kvalitetan tečaj

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    istina, i ja sam strane jezike učila najviše preko tv-a
    ali to je pasivno znanje jezika
    dakle, umjesto da kupite tv platite si kvalitetan tečaj
    To se isto ne bi slozila... pa jezik se jako dobro uci slusanjem (a i citanjem)... Ja znam da je meni bilo otkrice kad sam upsjela pogledat jedan crtic na engleskom tamo negdje u cetvrtom, petom osnovne i razumijet o cemu tocno oni pricaju. Pa i nasa djeca od nas uce jezik slusanjem i razumiju ga puno prije nego ga propricaju.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Pa i nasa djeca od nas uce jezik slusanjem i razumiju ga puno prije nego ga propricaju.
    Ne kažem da ne nauče ništa,
    ali je ovo što si navela sasvim druga situacija, dijete je s nama u stalnoj interakciji, i dok ne govori ono komunicira i pokušava govoriti
    i od nas dobiva povratnu reakciju
    na svakom tečaju također ćemo biti izazvani da govorimo, a ne samo slušamo i gledamo
    jer da je stvar tako jednostavna tv bi odavno zamijenio aktivno učenje jezika

ali dobro sad
    složit ću se da može pomoći pri učenju stranih jezika
    i meni je pomoglo ali daleko bolje razumijem nego što govorim

lakše je i zabavnije (a i jeftinije) učiti preko tv-a ali nije to to

i dalje mislim da je točno ovo navedeno u linkovima - oko 1 h dnevno, nakon 2-3 navršene godine, je ok, čisto da dijete ne bude u toku s onim što prate njegovi vršnjaci, ali ako se to rastegne na par sati dnevno, dijete će imati daleko veću šansu za probleme s koncentracijom, debljnom te ostalim što se s tim može povezati
    i daleko slabije sposobnosti, kad se sve zbroji, nego što bi ih mogao imati da uopće ne gleda tv
    Posljednje uređivanje od pomikaki : 18.06.2013. at 14:57

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja do 7. godine nisam gledala tv jer ga nismo imali i ništa mi nije falilo. sa 4 sam znala sva slova, sa 5 sam uspješno čitala (sama) stripove, penjala se po drveću i jurcala vani. engleski sam naučila u školi...moj stariji je sa 2 god. prvi put gledao crtić (na kompu). sad ima 3,5 i imamo pravilo dva crtića na dan (15ak min), bebi od 6 mj. ne dajem telku i bok. da li će zato biti pametniji? vjerojatno neće kao što ni moja kuća nije baš uredna, ali ja sam sretnija da oni nemaju tu naviku već je tv tu zbog relaksacije i mozga na pašu malo prije spavanja. sigurno neće biti ni gluplji od drugih. tv je nužno zlo ovoga doba, ali ima puno kvalitetnjijih, i ponekad težeih načina za provesti vrijeme s djecom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •