-
Krema za pelenski osip
Molim preporuku za kremu protiv pelenskog osipa.Malenom se upalila koža na području gdje je gumica od pelena urezana u kožu i na guzi.
Svaka 2 i pol,3 sata mu mijenjam pelenu,perem mlakom vodom,sušim,mažem bepanthenom,ali ne pomaže
-
Osoblje foruma
probaj sa Sudokrem kremom
-
da da kod nas jedino Sudocrem i je u upotrebi pošto se ona ospe od svake druge kreme! Preporučujem ga svakako!
-
Osoblje foruma
ako nema pomaka par dana, možda su gljivice
-
Odlicna je Desitin krema,ja sam nabavila iz Amerike,ali mislim da je bilo i kod vas za kupiti.
No,kod gljivica ni Desitin nije pomagao,pa smo sproveli terapiju Daktanolom,prodje za par dana.
-
ako je obični osip u pitanju, probaj svaki put kod previjanja pošpricati upaljeno područje avene termalnom vodom, po mogućnosti ostavi da se osuši samo, ako ne, ondak tapkajući sama posuši, pa namaži sudokremom..nama je termalna voda svakodnevno u upotrebi i toplo je preporučujem
)
-
nama je pomogla weledina krema.
-
mi koristimo deflamol kremu meni odlicna
ali bi ga kod svakog prematanja ostavila 10-ak minuta golog da se "lufta"
-
nama pomogla bepanthen mast. i brisali guzu samo s vodom pa pustili da se suši na zraku
-
moj djecak ima 16 mjeseci i prvi put mi ima pelenski osip, do sada NIKAD nije imao ni tockicu a kamoli crvenilo na guzi... pedijatrica mi je dala Betrion mast i rekla da mu mazem 2-3x dnevno, najvise 5 dana i da bi to trebalo proci cak i za 3 dana ukoliko ja budem dobra i vrijedna (!). u rukavicama mi je rekla da ga ne trebam zbog toga vise dovodit jer je sve sada na meni. 1) moje dijete u 16 mjeseci nikako nije imalo nikakav osip, pa pretpostavljam da nije bio zapostavljen po pitanju higijene- oduvijek ga mijenjam u razmacima od po najvise sat, sat i pol, a u slucaju da se pokaka reagiram ODMAH (i ako osjetim po dodiru da je pelena puna mokrace) 2) od prvog mazanja kremom njemu se samo vise crvenila guza, posumljala sam u nekakvu alergijsku reakciju, ali kad sam nazvala pedijatricu rekla mi je da je to normalna reakcija na kremu iz pocetka. nakon 5 dana stanje mu se nije niti malo poravilo, ali nije se ni sirilo dalje. tada sam ja na svoju ruku pocela mazati bepanthen i od podne pa sve do navecer drzala sam ga bez pelene (koristim pampers od kako se rodio, nikad nikakvih problema...), kaka u pravilu 2x dnavno i to obavi do podne pa bi ga odmah nakon toga skroz skinula iz pelene i kada bi se popiskio oprala bi ga i to je to. dok sam ga drzala bez pelene povremeno bi mu namazala guzu bepanthenom. u ta dva dana mu se stanje popravilo i skoro skroz mu je proslo. ali sutradan smo isli na put i bio je u peleni neka dva sata bez presvlacenja (nije bio ukakan, a nije ni puno mokrio, guza mu je bila malo vlazna, ja pretpostavljam od znoja) i taj dan mu se stanje opet u noci pogorsalo tj. vratilo na staro.... sada opet pokusajem ovaj recept bez pelene uz povremeno mazanje, ali 2 dana mu je stanje guze isto, ne popravlja se ali ni ne siri... zanima me je li tko imao slicnih iskustava ili mozda kakav savjet (osim da odem pedijatru opet, to namjeravam svakako u ponedjeljak iako mi nije nimalo ni drago ni ugodno s obzirom na to da po njenom stavu se dalo zakljucit da ona mene krivi za to stanje i u potpunosti prebacuje odgovornost oko zacjeljenja na mene. ja sam dala sve od sebe, i dalje dajem, ali vidim da ne ide...)
-
Krema za pelenski osip
Glavno je da se guza dobro dobro posusi,cesce mijenjati pelenu i ne ju jako "zategnuti" jer i ona moze iziritirati guzu. Nama isto luftanje pomaze i hranjiva krema za osjetljivu guzu od A-derme. Mi smo i promijenili vrstu pelena,vecina tih jednokratnih imaju vec integrirani
balzam i sva cuda kemije ,ali postoje i one koje su ekoloskije bez hrpe svega npr bambo nature. Nama Sudokrem toliko posusi guzu da izgleda jos gore i kao da je sprzena :nezna:
Posljednje uređivanje od Lola13 : 10.09.2014. at 15:57
-
Antonia_k, ja bih na tvom mjestu od pedijatrice jedino trazila uputnicu za dermatologa, jer po ovome sto pises, cini mi se da poduzimate sve mjere da osipa ne bude.
Mozda su gljivice, mozda alergija... 
O losoj higijeni definitivno nije rijec.
-
Probaj Rojazol kremu 3-4puta na dan,ali ne prije spavanja,a za ostala mazanja tj presvlacenja mazi sa bakar cink kremom (to je obicno sudokrem,ali nama je preagresivan,imas od a-derme,uriage.. Mozda su gljivice,ali samo na guzi,ne moraju biti u ustima!!
-
Lola, Sudocrem je samo za pravi i jaki pelenski osip.
On suši male prištiće i koristi se samo dok je baš nužno.
Krema za guzu ima mali milijun, a po mom iskustvu bolje je koristiti što manje i što prirodnije proizvode (osim ako liječnik prepiše terapiju). Kokosov maslac, karite, kantarionovo ulje...
-
probaj s kremom za guzu od aroma balansa, ne znam kome nije pomogla, a potpuno je prirodna, od shea maslaca, nevenovog ulja i bademovog, ima i malo cink oksida, ali definitivno ne isušuje kao sudokrem i slične
ali ako nije klasičan pelenski, onda su najvjerojatnije gljivice
-
-
Ma nama je dr jucer dg gljivice na guzi
-
Krema za pelenski osip
Ne kuzim zasto mi nema pola posta???????
dala je rojazol 3-4 puta ostalo bakar cink krema
Sudokrem je nama koma,a patronazna nam rekla da se on moze stalno a ja sam ju samo blijedo gledala
Posljednje uređivanje od Lola13 : 13.09.2014. at 16:54
-
To smo samo kad nam je guza bila full crvena. Inace krema iz ljekarne i bademovo ulje. Htjela sam shea ali nam se zaredala crvena guza i sad skuzili sto je-gljive. Nema u ustima,samo na guzi. Vec nam je bolje i kad ih se rijesimo idemo na shea butter 
Sry sto ovako pisem,to mi je jedino da mi sve prihvati :/
-
mustela zaštitna vitaminska krema
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma