Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Nekoliko prakticnih pitanja

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Nekoliko prakticnih pitanja

Moj muz se odselio i rastajemo se. Imam nekoliko konkretnih pitanja... on trazi od mene da se sto prije s klincima odselim iz stana (kupljen na kredit, rata 4000 kn) da ga proda jer on to vise ne moze placati. Do kada ja zakonski smijem biti u tome stanu i sto se dogadja ako on prestane placati kredit a ja se nisam odselila?

Sljedece pitanje: ja radim jedan tjedan ujutro, drugi popodne... ima li tu cura kojima BM pricuva klince dok rade popodne?

Da li je netko prosao postupak sudskog mirenja i kako to izgleda, dakle ne ono od CZSS-a vec bas na sudu?

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

mislim da je najbolje da pitanja o razvodu postaviš na forumu "Legalis"

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

iva . čiji je stan ?tj koliko ja znam ako je kupljen dok ste skupa u braku to je i tvoj stan?! nema veze ako glasi na njega

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Iva prvotno napisa Vidi poruku
    ima li tu cura kojima BM pricuva klince dok rade popodne?
    Poznajem tatu koji svakodnevno nakon posla pokupi malu iz vrtića i čuva je jer mama radi drugu smjenu.
    Žive razdvojeno, ali još nisu rastavljeni.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Snjeska prvotno napisa Vidi poruku
    Poznajem tatu koji svakodnevno nakon posla pokupi malu iz vrtića i čuva je jer mama radi drugu smjenu.
    Žive razdvojeno, ali još nisu rastavljeni.

lol i ja sam "cula" da postoje takvi slucajevi

na prva pitanja autorice o svom pravu,. obzirom na situaciju mislim da je najbolje da platis 100 kn i odes kod najblizeg odvjetnika da ti tocno kaze sto, kako i na koji nacin da ides dalje.

Sto se tice ovog komentara gore, za cuvanje djece kada ti radis.. sretno ti bilo, obzirom da tebe i djecu tjera da se odselite iz stana, bojim se da od njega neces imati nikakvu pomoc.. mislim, kakva je to osoba? odakle ljudima takve ideje padnu na pamet, to mi je nevjerojatno! I da je situacija takva da ne moze placati kredit, od trenutka kada se stan stavi na prodaju do same prodaje moze proci i godina dana, u ovoj situaciji danas i vise od toga.. za to vrijeme ces ti sa djecom zivjeti gdje? i jos vaznije iz kojeg razloga? dok ce gospodin biti slobodan da radi sto hoce i da ga boli jedna stvar ( oprostite na izrazu ) i za tebe i za svoju djecu.. Ma daaaj

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj samamama prvotno napisa Vidi poruku
    lol i ja sam "cula" da postoje takvi slucajevi

na prva pitanja autorice o svom pravu,. obzirom na situaciju mislim da je najbolje da platis 100 kn i odes kod najblizeg odvjetnika da ti tocno kaze sto, kako i na koji nacin da ides dalje.

Sto se tice ovog komentara gore, za cuvanje djece kada ti radis.. sretno ti bilo, obzirom da tebe i djecu tjera da se odselite iz stana, bojim se da od njega neces imati nikakvu pomoc.. mislim, kakva je to osoba? odakle ljudima takve ideje padnu na pamet, to mi je nevjerojatno! I da je situacija takva da ne moze placati kredit, od trenutka kada se stan stavi na prodaju do same prodaje moze proci i godina dana, u ovoj situaciji danas i vise od toga.. za to vrijeme ces ti sa djecom zivjeti gdje? i jos vaznije iz kojeg razloga? dok ce gospodin biti slobodan da radi sto hoce i da ga boli jedna stvar ( oprostite na izrazu ) i za tebe i za svoju djecu.. Ma daaaj

A da pogledamo iz drugog ugla? Covjek mora placati kredit 4000 kn i alimentaciju za dvoje djece minimalno 2000 kn. Uz to, ako zena i djeca ostaju u stanu, on mora sebi osigurati drugi smjestaj. I to kosta. Uz to se i zivjeti mora.

Ja ti predlazem da se probate dogovoriti oko stana i vremena iseljenja, a sto se cuvanja djece tice, ako je tata spreman cuvati djecu, a ti u njega imas povjerenja da ce to obavljati kako treba, zasto ne? To sto se rastajete ne znaci da on ne moze i ne zeli biti dobar otac.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

e da fakat, sada tek vidim da se on vec je odselio... my bad. Shvatila sam prvo da su svi u stanu ali on trazi nju da se iseli iz stana.

mozda ipak nije tako crno ha :/

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa kakve veze ima da se i nije odselio??? poanta je da on želi prodat stan, jer si ne može više priuštit plaćanje, a ne zato da bi nekog "istjerao" iz njega. Al zapanjujuća je uvijek jedno te ista percepcija prema muškarcima... kad ćete više počet objektivno doživljavat stvari?!

pa čak su i najrigoroznije feministkinje u BABAma konačno shvatile da žene sve više rade sranja u raskidima obiteljskih zajednica, pa shvaćaju potrebnost objektivnosti kroz moto... BUDI AKTIVNA, BUDI EMANCIPIRAN!

Odvjetnički savjet za 100kn? hm... e pa sretno u traženju toga! u ZG te ne žele pogledat ispod 500kn.

Praktičan odgovor na pitanje do kad možeš ostat u tom stanu?!? pa vrlo logično i jednostavno dok god možeš plaćat kredit, sama naravno! jer on ti je jasno dao do znanja da on više ne može!

Dakle možeš preuzeti plaćanje kredita i preuzeti otkup njegove polovice, pa možeš ostat u SVOM stanu kolko hoćeš.

Sudsko mirenje?! ako se to odnosi na mirenje u CZSS, to ti jedna totalna glupost i toliko beznačajna formalnost da se nema o tome što puno pričat. Nit prolaziš kakve edukacije, savjetovalušta, da se osjeti težina odgovornosti samostalnog roditeljstva i međusobne potrebne roditeljske suradnje oko djeteta, nego samo ustanovljavaju da raziđene strane žele ili ne žele biti više zajedno.

Dogovor oko dodjeljivanja djeteta na skrb i čuvanje bi trebao biti biviliziran i razumski dogovor dvoje roditelja. Gotovo u pravilu to nije tako, pa onda jedan roditelj ima dijete a drugi ga viđa povremeno kako Sud to dodijeli, a to je najčešće 2puta tjedno po 2h i svaki drugi vikend.

Dakle, naravno može se i BM prepustiti dijete na skrb i čuvanje, te tada odredite da ga ti preuzimaš na viđanje samo u danima kad radiš ujutro, pa imaš rješen taj probem oko smjena.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

dakle ako je stan kupljen za vrijeme trajanja bračne zajednice, to je bračna stečevina i vi možet po pitanju stana i kredita(ukoliko ti imaš mogućnosti ga preuzeti) urediti taj odnos ili prepustiti sudu da ga uredi. što kada on prestane plaćati kredit- banka može ići u ovrhu(hipoteka na stanu) i prodati ga na javnoj dražbi a vi možete biti iseljeni.
    postupak mirenja u bračnim sporovima je pred centrom za soc.skrb ako imate zajedničku maloljetnu djecu.
    inače, sat odvjetničkog pravnog savjetovanja je 500 kn.
    ukoliko vi ne možete postići sami dogovor po pitanju imovine uzmi odvjetnika, inače za samu brakorazvodnu ako postoji vaš dogovor o svemu relevantnom tim više ako s radi o sporazumnom razvodu ne treba vam nužno odvj.

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

...ako smijem iskoristiti ovaj topic i za svoje pitanje...

napokon smo dobili poziv od CZSS za postupak posredovanja, ali u različitim terminima ja i bm. iznenađena sam, obzirom da sam bila u uvjerenju da se postupak provodi uz nazočnost oba supružnika... jeli ovo ok, ili je u pitanju neka greška?

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Evo ja ću ti ukratko opisati svoj slučaj:meni se je postupak provodio u nazoćnosti oba svjedoka,ali ima i tome više od 10 godina pa se je to možda nešto i promjenilo.Ja sam tada sa curicom od 3,5 godina otišla u podstanare,pa našla odvjetnika koji nije bilo jeftin,ali se je isplatilo,jer mi je sredio da mu sjedne administrativne zabrana na plaću i da u rješenju od suda piše da mora viđati djete 2*tjedno i svaki drugi vikend(njen otac se nikada toga nije pridržavao niti je danas puno viđa).Bitno je da to imaš sve napismeno,jer ga poslije možeš tužiti i za zanemarivanje djeteta a i zbog toga što sam ja s obzirom da moje djete nije više curica,već 13 godišnjakinja tražila povećanje alimentacije i sve zaostatke.Opet sam našla odvjetnika i dobila da mi bivši mora isplaćivati alimentaciju u postocima,a ne fiksno.To znaći kako njemu raste plaća raste i meni alimentacija,pa sada ona iznosi cca 2000 kuna za moju trinaesogodišnjakinju.curu..Normalno da sam i dobila sve zaostatke.Kada imaš dobrog odvjetnika to ide brže nego kada ideš sama.Sada sam ponovo udata imam svoju trinaestogodišnjakinju curu,novoga muža i prekrasnog sina od 6,6 godina .a bivši i dalje živi sam.

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Superman prvotno napisa Vidi poruku
    jeli ovo ok, ili je u pitanju neka greška?
    nije OK, supružnici moraju biti oboje prisutni! to što niste bili to je čisti šlamperaj tvog CZSS-a. Uvijek možeš tražiti ponavljanje posredovanja radi krajnje neregularnosti mjerodavnih, a kojoj nisi ti ničime kumovala. Meni su napravili isto shranje, pa je dopis sudu išao samo s njenom izjavom i prijedlogom, a meni su dali samo na izbor dal se slažem s time ili ne. Rekao sam da se IZRIČITO NE SLAŽEM i svejedno su poslali takav jednostrani prijedlog sudu! Dakle založi se za sebe na vrijeme.

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Tata! hvala ti za odgovor. Zvali su me iz CZSS, krivo su poslali poziv i meni i bivšem... Dakle, ipak smo bili kod njih zajedno. Mišljenje će nam dostaviti na kućnu adresu i onda bilo tko od nas treba predati isto na sud.

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo ukratko moj up date... dakle evo ide vec mjesec dana sto smo rastavljeni...klinci i ja smo kod mojih...i moram priznati da smo se cisto dobro snasli. O svom dusevnom miru necu ni govoriti... On je ipak bio jako razuman i pokupi mladjeg iz vrtica pa ga dovede k mojima i ostane s njima neko vrijeme, a ja ionako vec oko pola 9 dodjem s posla. E sad, ono sto mene zanima je sljedece...mi smo se dogovorili da on meni nece placati alimentaciju u tom i tom iznosu (alimentaciju nisam navela u zahtjevu za razvod) vec da ce podmirivati obveze klinaca, tipa...vrtic, skola, treninzi, izleti itd. Ja u pravilu s tim nemam problema ukoliko, naravno ce to tako i biti. E sad mene zanima hoce li njemu na sudu ipak odrediti alimentaciju ili se to moze nekako urediti na nacin na koji sam opisala. I da li ja mogu kasnije ukoliko bi on izbjegavao obveze potegnuti naknadno tuzbu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga Iva, sada sam vidjela nažalost da i ti prolaziš kroz cijelu zavrzlamu....
    Ne znam iskreno u kakvim ste odnosima dalje, koliko vidim iz ovoga što si napisala, puno bolje nego naša situacija jer njega ne zanima apsolutno ništa osim kada su "njegovi dani"
    Iz svog iskustva ja ti nebi savjetovala da ostanete na dogovoru jer nikad ne znaš kako će se stvari dalje razvijati. Ja sam dvije godine slušala obećanja kako će on ovo i kako će ono kada se rastanemo a od trenutka kada sam odselila sa djecom iz "njegove kuće" nije više sudjelovao u apsolutno ničemu. Kupuje im igračke koje djeca NE SMIJU nositi doma, robicu koja je SAMO ZA KOD NJEGA.....
    Mislim da ti sud mora odrediti minimalnu alimentaciju za dijete a dalje se možete dogovarati....
    Sretno!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

sud svakako odredi alimentaciju u presudi.

pusti dogovore, sve je ljepo dok je ljepo, papir postoji sa razlogom , a ja ti zelim da taj razlog ne upoznas

ps. i meni je moj obecavao da ce se brinuti za sve, a eto.. vec godinama nije ni lipe dao ( on cak ni robu ni igracke za kod njega ne kupuje.. ) sta ces., valjda cu drugi put bolje birati... i znas kako se kaze: svo zlo s tim.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

uvijek sve napismeno,meni u presudi piše da ju je otac dužan viđati dva puta tjedno i svaki drugi vikend (ali on se ne pridržava toga niti malo) i obavezno alimentaciju i to tražiti da ti se dodjeli u postocima.meni je sud odredio 25 posto od njegove plaće,pa ako mu raste plaća, raste i meni alimentacija i obrnuto.nemoj slučajno fiksno,jer kako dijete raste veće su i njegove potrebe pa će on uplaćivati istu cifru godinama.npr,bivši ima plaću 8 000 kuna i sada izraćunaj 25 posto,a prije mu je bilo fiksno samo 1000 kuna.s obzirom da radi u firmi ,ishodovala sam administrativnu zabranu tj automatski mu se svakog 10 u mjesecu skida s plaće i uplaćuje na moj račun. nadam se da sam ti pomogla i ne nasjedaj na nikakve njegove priće,već se drži one stare..papir trpi sve..sretno
    Posljednje uređivanje od vandica : 29.12.2010. at 23:26

lanna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Papir svakako!
    Dogovora će ionako trebat biti - i bolje da ih ima, ali na papir bitno!
    Uostalom, već je prošlo dosta vremena od posta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iva, kako si digao ovaj topic vidjela sam da nisi dalje nista pisala. Kako kod vas funkcionira, jel provodi vrijeme popodne s djecom? Si isla na kraju pismeno ili vjerovala na rijec?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •