Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Samhain kolačići

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Samhain kolačići

Sjetila sam se jednog starog topica i recepta koji je stavila Mala Sirena, to su vještičji prsti s ovog bloga:

http://sweetcorner-jasenka.blogspot....&max-results=1

Imate li jos kakvih gnjusnih recepata? Po mogucnosti provjerenih.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma imate li kalupiće u obliku bundeve (ili duhića) i ima li ih gdje za nabaviti ????

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma nemam. Nisam ih nigdje vidjela. Jednino da ih kupim preko neta za sljedecu godinu. Oni duhovi su mi super, ali nemam ih cime oblikovati.
    Nasla sam na jos jednom mjestu kosti od krusnog tijesta. Znaci umjesto varazdinskih prutica, bit ce varazdinske koscice.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ufff, zakasnila sam za ovu godinu. Mi smo samo izrezali uljne bundeve i poklopali kostice iz njih. Nismo imali cajta za tulum.

Potrazi si Magicnu kuharicu u knjiznici. Evo nasla sam je ovdje: http://www.superknjizara.hr/index.ph...jiga=100002997

Godinama smo je posudjivali, ali mom mladjem sinu se tako dopadala da smo je na kraju nabavili (jos je bio u vrticu u to vrijeme). Nije nam dojadilo. Mi iz nje pecemo carobne stapice, zlato starog carobnjaka, vjesticju kucu smo radili i takvu, ali i u varijanti bozicne kucice.... Ima unutra recepata i za skrinju s kostima, krvava srca, placuce oci i stosta atraktivno. Ima nekih pauka od dizanog tijesta (nije lose...) i jako fina zmija od marcipana koje se redovito prekasno sjetim.

Mozes se i bez knjige snaci i na najjednostavniji nacin - ispeces bilo kaj iz kalupa (npr. kakao snite ili mramorni kolac, bez glazure, bitno da je tamno odozgora), izrezes na kocke, izrezes si kosti od papira i to postavis kao matricu na svaki kolac, pa posipas secerom u prahu. Ostat ce "obris" kostiju, lubanja ili sto vec smislis...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ove godine imamo i očne jabučice. :zbljuv:
    Nadam se da ce biti fine.
    Posljednje uređivanje od marta : 30.10.2011. at 09:48

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nece osim ako ne pocastis barem slikom

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi ćemo peći lumbliju. Nije baš za Samhain nego za Sisvete
    I cugat đus od bundeve - to je za Samhain

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam jucer na netu nabasala na jednu bas fora stvarcicu. Ispeku se mafini po zelji. u njih se utakne lizalica (obicna okrugla na stapicu) i ona se prekrije bijelim ticinom (krugom). ispadne duh jer se jos naprave oci, bas fora fora

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Peterlin, nazalost nema je vise za kupiti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •