Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Vaše mišljenje, molim :)

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno Vaše mišljenje, molim :)

Zamislite se u slijedećoj situaciji:

Šećete sa najboljom prijateljicom, sestrom, kćerkom, unukom, snahom....ona je u 8.mjesecu trudnoće, ono, trbuh do zuba.
    Odnekud naleti grupica mladića koji ju gađaju nogometnom loptom (šut nogom da ti mozak stane), promaše.....

Nema veze sad za te dečke, nisu skužili da je cura trudna, bili su daleko, a htjeli su je impresionirati...nebitno.

Kako biste vi reagirali?

Biste li pobjesnili na te dečke? Viknuli im nešto? Zabrinuli se za tu curu?

I što kažete na osobu koja se u toj situaciji počne smijati - u stili, hahaha, vidi kako zabavno, dečki su te išli gađati?!

Jel'vam se to čini kao normalna osoba????

Ili sam ja ta koja je nenormalna jer sam se prestravila za svoje dijete i nakon toga se prestravila reakcije osobe koja je bila samnom.

Nisam pametna...ja samo znam da se to desilo mojoj prijateljici, sestri....ma, i nepoznatoj osobi na cesti....ja bih, ako ništa drugo, pitala tu curu jel'dobro...prokomentirala da dečki nisu normalni....ali SMIJALA SE?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Užas!
    Prvo, da sam bila na tvom mjestu (koliko sam skužila, ti si trudna?), totalno bih se uplašila za svoje dijete. Možda će zvučati paranoično, ali dok sam bila trudna i hodala ulicom, uvijek bih pazila kada nailazim na klince koji se igraju loptom ili na kakvog sumnjivog tipa (pijanca koji tetura). Nekako mi je bilo logično da stavim ruku ispred stomaka da za svaki slučaj zaštitim svoje dijete.
    Drugo, da sam šetala sa sestrom, prijateljicom, kćerkom... i da se ovako nešto dogodilo, prvo bih umrla od straha, a onda im očitala takvu bukvicu da bi ju itekako zapamtili (na stranu to što oni nisu skužili da si trudna...).
    Treće, ne bi mi ni na kraj pameti palo smijati se.
    Ok, mogla te je zadirkivati tek kasnije, kada je sve prošlo i to u stilu, eto kako si privlačna s tim stomakom, ne mogu ti odoljeti ni mladi dečki, bla bla, ali u tom trenutku bi mi to bilo, ne zadnje na popisu, nego nigdje na vidiku.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Možda će zvučati paranoično, ali dok sam bila trudna i hodala ulicom, uvijek bih pazila kada nailazim na klince koji se igraju loptom ili na kakvog sumnjivog tipa (pijanca koji tetura). Nekako mi je bilo logično da stavim ruku ispred stomaka da za svaki slučaj zaštitim svoje dijete.
    nije paranoično, ja sam to radila kao trudnica i sad kad šećem s djetetom u mei taiju i kolicima
    da mi se tako nešto dogodilo, naravno da bih se strašno uplašila za dijete i smijeh bi mi bio zadnji na pameti

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

U toj situaciji smijati se ponašanju dečki ili tvom strahu, silno je bezosjećajno i ja se nikada ne bih tako ponašala. Po mome, trebalo je vidjeti da li si ti u redu, a onda povikati na dečke, bez prijetnji, ali da znaju da takvo ponašanje nije prihvatljivo.

No, ako je u pratnji bila muška osoba, tada vjerujem da njihov mozak radi drugačije i situaciju vide skroz drugim očima. Kao nogomet. Iako, smijeh nije primjeren. No, meni se slično tako dogodilo, razumijem te.

Što učiniti i kako se postaviti prema toj osobi? Sve zavisi kakva si ti. I tko je to. Hoćeš li moći prijeći preko toga odmah, hoće li te dugo gristi i mijenjati tvoj odnos s njom, hoćeš li se jako naljutiti i okrenuti leđa toj osobi.

I, na kraju, u trudnoći su i osjećaji naglašeni i primamo k srcu i ono što inače ne bismo. Be cool. Ako možeš.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 30.10.2010. at 09:42

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ti si normalna a onaj tko ti se smijao nije normalan...
    Inače ja bih u takvoj situaciji reagirala kao mama lavica kad netko napadne njezino mlado. Prvo bih im skinula sve po spisku, ne bih im ostala dužna, a nda bih tu individuu pored sebe pitala je li normalna!!
    Nedavno smo šetali ulicom i neki tulipan je htio impresionirati neke klinke na igralištu tako da je raspucao loptu preko ceste na igralištež, a lopta je proletila uz moju glavu i iznad Ele u kolicima. Svašta sam mu nadrobila, između ostalog da neka bude sretan da mu tu istu loptu ne napucam natrag u glavu...Ma za neprepoznati sam u tim situacijama...Pretvorim se u zvijer.
    A jadničak se pokunjio, nije valjda mogao ni vjerovati da sam bila u stanju sve mu to nadrobiti. Samo je produžio dalje, mislim da će drugi put kad krene napucavati loptu dobro pogledati ima li koga u blizini...

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Inače ja bih u takvoj situaciji reagirala kao mama lavica kad netko napadne njezino mlado. Prvo bih im skinula sve po spisku, ne bih im ostala dužna, a nda bih tu individuu pored sebe pitala je li normalna!!
    I meni u prvi tren tako dođe, ali se radije maknem jer se više bojim reakcije te današnje mladeži kad ih napadneš Ne znam. Ne bih se čudila da napadnu mene trudnu ili i mene i dijete. A mogu imati i nož ili pištolj. Stvarno me strah u takvim situacijama.

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    I meni u prvi tren tako dođe, ali se radije maknem jer se više bojim reakcije te današnje mladeži kad ih napadneš Ne znam. Ne bih se čudila da napadnu mene trudnu ili i mene i dijete. A mogu imati i nož ili pištolj. Stvarno me strah u takvim situacijama.
    Baš! Nažalost, nikad neznaš šta kome može pasti na pamet!
    a nije da su omjeri snaga ravnopravni

U svakom slučaju bi osobu kraj sebe pitala želi li pokušati i ona gađati!!! (Ironijo moja..)
    Posljednje uređivanje od jele blond : 30.10.2010. at 12:51

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Jednom su djeca napucala loptu u kolica slučajno i odmah su doletjeli i ispričavali se. Bili su zabrinuti i bilo im je neugodno. Meni je njihova reakcija bila dovoljna i rekla sam im da je sve ok (bebu nisu pogodili) i da malo više obrate pažnju na prolaznike - loptali su se pred ulazom u zgradu pa ih nisam mogla zaobići.

Da su namjerno gađali, bilo bi svega. A tek bliska osoba koja se smije.... nečuveno....

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    potpisujem
    no, s druge strano, sjajna su mi djeca, oni manji, osnovnoškolci
    često puta su zanli stati s igrom s loptom dok ja prođem s Mašom, ili ako su u grupici ispred ili iza mene, ušutkuju jedni druge jer beba možda spava, a kada su zimus bacali petarde, znali su prestati dok beba prođe
    sjajan mi je taj osjećaj kojega djeca imaju za djecu
    na žalost, stariji klinci to brzo zaborave

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Čini mi se da je upitnik? više željela naše mišljenje o ponašanju osobe s njom, a ne o dečkima. I da je nju taj smijeh pogodio daleko više od lopte.

Da li sam u pravu, upitnik??

Mimek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

meni se čini upitnik? da se tu radi o nekoj vrlo mladoj osobi koja još nema pojma ni šta je trudnoća ni šta je život. Naravno niti to ju ne opravdava što je nesuosjećajna, jer stvarno u toj situaciji ne vidim ništa smiješno.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Ok, ne mogu vjerovati! Već sam 4, 5 puta odgovorila na ovu temu i odgovor nikako da prođe!!!!!

Uh!

Uglavnom, hvala na Vašim odgovorima.

Tako je, Beti3 Stvar je u tome da sam ostala zabezeknuta tuđom nebrigom. Ponavljam, ne za mene, već za to malo stvorenje.
    Pa ja bih nekom glavu odgrizla da vidim da dira trudnicu (ma i ne mora biti trudnica, ali da se držim teme!)

Draga Mimek - radi se o osbi koja je rodila dvoje djece. Ali, dobro, kad vidim kako se ponaša prema njima, valjda me ovo ne bi trebalo čuditi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •