-
Vise problema i nakon 2 mjeseca - upomoc!
Pozdrav
Imam vise problema s dojenjem. Bebica ima 2 mjeseca, dojim je od kad sam dosla iz rodilista. Beba dobro napreduje, porodjajna tezina je bila 3640, a sad ima oko 5400. Prvih mjesec dana sam koristila silikonske sesirice (kombinirala sam) i polako sam ih prestala koristit. Zadnjih 10-ak dana dojim iskljucivo bez njih ali sad imam jos vise problema... pa redom
1. Dojenje mi je jako bolno, pokusavam ga namjestavati i premjestavati, ali uvijek boli... on dobro sisa, cuje se kako guta, ponekad malo cokce, ali mislim da ok uhvati... neznam vise sta da radim kako bi manje bolilo.
2. Nakon dojenja cesto mi je vrh bradavice bijeli, kasnije to prodje, ali cesto me bradavice peckaju i nakon dojenja. Nekad mi bradavice izgledaju cudno nakon dojenja, ako da nisu ravnomjerno izduzene. Mazem ih i mlijekom i kremicom.
3. tokom dana mu za svako dojenje dajem da jede na obje sise, ali preko noci oce samo jednu i onda se desi da mi iz jedne ne sisa i po 8-9 sati sta rezultira jako tvrdom i bolnom dojkom... neznam da li je moguce da se s vremenom smanji proizvodnja po noci ili ga treba naviknuti da vise sisa.
Hvala unaprijed
Posljednje uređivanje od apricot : 01.11.2010. at 19:36
-
Osoblje foruma
Budući da dijete jako dobro napreduje, pretpostavljam da ovi problemi ne utječu na uspješnost vašega dojenja.
1. gdje se javlja bol? je li stalna ili samo za vrijeme dojenja?
lako je moguće da boli koža od iziritiranosti. to je najosjetljiviji dio tijela, nenaviknut na stalnu vlagu i izloženost trenju, navlačenju, "stalnu uporabu" i najčešće je potrebno i nekoliko mjeseci kako bi koža "otupjela". (zamisli jagodice prsti na počecima učenja sviranja gitare; dok se ne koža ne navikne, prilično boli)
ne bi bilo loše što više "luftati" dojke (hodati bez grudnjaka) i mazati Purelanom (ili nekom drugom 100% lanolinskom kremom)
2. nakon što dijete pusti bradavicu, osjećaš li kao da bradavice "gore"? primjećuješ li mijenjanje boja (bijela preko plave do crvene, kada se vrati krv)?
to što nisu ravnomjerno izdužene - normalno je; bradavice se formiraju prema djetetovu nepcu i mogu biti svaki put pomalo drukčije, ovisno o položaju na dojci.
3. bili bi dobro da ipak i druga dojka i tijekom noći bude u upotrebi. ako je neće, pokušaj ga postaviti u položaj kao da će dojiti onu koju hoće, a "podmetnuti" mu tu drugu. nije toliko problem u toj prepunjenosti (koja bi vremenom i nestala), već u signalu koji se šalje organizmu; moglo bi se dogoditi da proizvodnja u toj dojci bude sve manja, budući da maleni iz nje ne želi jesti. nije ni to neka nevolja, ali budući da sada nema problema za proizvodnjom, najbolje bi je bilo odžati.
ako dojiš ležeći, na boku, a maleni paralelno s tvojim tijelom, pokušaj se nagnuti prema njemu tako da doji dojku koja je dalja od njega. izgleda prilično "akrobatski" u početku, ali dijete tada ni ne "skuži" da mu je podmetnuta strana koju nije htio.
-
1. bol je u bradavici i oko nje. Najvise boli kad tek pocne dojenje, ali i tijekom dojenja. Boli me i izmedju podoja pogotov kad mi se otpusta mlijeko, ali to kratko traje. Koristim i one jastucice za grudnjak jer ne mogu bez njih, mlijeko mi cesto curi izmedju podoja... razmisljam da mozda stavim neku pamucnu krpicu ili nesto drugo!?
2. Osjecam kao da "gore" a sto se tice boje jedino bude malo bijelo na vrhu ali brzo prodje.
9
3. nije problem da on nece jednu dojku nego mu je jedna dovoljno, pa nece sisati na drugu... pa se desi da se jedna dojka ne prazni puno sati. (npr dam mu u 22 obje pa onda oko 3 lijevu pa onda oko 6 desnu i onda ispada da ce lijeva doc na red tek oko 9.) Da li da onda prekinem dojenje i dam mu do pola jedne pa onda pola druge? Mislim da to nije dobro zbog masnog mlijeka koje je na kraju?
Hvala na brzom odgovoru
Posljednje uređivanje od apricot : 01.11.2010. at 20:59
Razlog: ime proizvođača. kršitelja Koda
-
-
ups... sori
hvala puno
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove