Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Kako se riješiti flašice?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Kako se riješiti flašice?

Rodila sam prije mjesec dana i uspostavili smo dojenje. Nakon 12 dana sam završila u bolnici na 5 dana. Bila sam pod infuzijama Syntocinona, uzimala antibiotike i Ergometrin. Bila sam upozorena da mi se može smanjiti količina mlijeka zbog tih hormona što se i dogodilo. Izdajala sam u bolnici najviše tri obroka. Više nije išlo. Muž je dolazio i malena je papala to mlijeko i (kršitelj koda). Sad nam je problem. Već je prošlo 2 tjedna, a mi smo još uvijek vezani uz flašicu. Prvo je uvijek na prsima pa tek onda ide na flašicu kako nam je preporučila doktorica. Problem je u tome što malena popije ono prvo mlijeko i divno ju je slušati kako guta prvih 2 minute. Tada počinje trganje bradavica. Dojim preko šeširića jer mi raskrvari bradavice i povrati krv. To mi je isto preporučila doktorica. Jako sam žalosna jer sam s prvom kćeri odustala nakon mjesec dana ( što zbog neznanja što zbog pritiska okoline ) a sada sam sama sebi obećala da ćemo uspjeti. I jesam u početku, no što idemo dalje to mi se čini da je situacija sve gora. Dijete mrcvarim, nekad mi je po sat vremena na prsima, dozvoljavam joj da se igra , cucla u prazno ( naravno onda kad je za to raspoložena ), a onda mi srce puca kad je nakon sta vremena gladna da nas čuje susjeda iz treće kuće od nas. Pojede najnormalniji obrok iz flašice kao da mene nije cicala. Znam da je moram što češće stavljati na prsa, pijem čajeve, bezalkoholnu pivu, radim sve što bih trebala,a moja prsa su mlohava. Izdajam nakon obroka možda 10-20 ml iz obje.
    Više ne znam ni sama šo bih radila. Žao mi je djeteta, a htjela bih opet uspostaviti samo dojenje. Živciraju me flašice. Već sam pomislila i raspitivala se za Domperidone ili da odem doktorici pa da mi možda prepiše nešto za podizanje razine prolaktina. Inače imam zeznut prolaktin ( pila sam Bromergon prije MPO )
    Molim za neki savjet jer se bojim da se stanje neće popraviti ako ja nešto konkretno ne napravim.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

N31,
    nekako smo preskočili ovaj tvoj upit.

Jesi li još na forumu i trebaš li još pomoć? Da li si zvala sos telefon?

Dok se ne javiš evo par rečenica:
    Kao što i sama pretpostavljaš djetetu je lakše vući iz bočice nego sisati. Nije to ništa neuobičajeno samo je teško. Tehnika dojenja i pijenja iz boce su različite i potrebno je puno više truda da se izvuče mlijeko iz dojke pogotovu kada krene ono gusto masno mlijeko.
    Najvažnije u svemu je nuditi djetetu dojku što češće (svaki sat-dva plus kad god dijete traži). Stimulacija bradavica će potaknuti proizvodnju mlijeka. Nakon podoja ponudi bočicu. Kod relaktacije je važno ne smanjivati naglo nego vrlo vrlo postepeno količinu nadomjestka (30-50ml od ukupne količine svakih nekoliko dana).

Čitamo se i sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •