-
Gladan je?
Evo otprije 3, 4 dana počela sam dojit svako sat ipo, dva, beba mi ima 5 mj. Dosad je sve bilo normalno, svaka 3 sata bi dojila i nisam imala osjećaj da je non stop gladan, uglavnom sve je išlo svojim tokom. Sad neznam u čemu je problem, isključivo dojim, da li može ostati gladan nakon toga što pojede, a pojede dobro? Nije mi problem dojiti ako treba ni svakih pola sata samo me strah da mu treba nešto više?
-
Možda ima kakav skok u razvoju pa si navlači mlijeka pa to potraje par dana dok si ne stvori više mlijeka koje mu je potrebno...
A možda je doživio kakvu promjenu ili sl. (odlazak dokotru, nekakav posjetili sl...) pa se samo želi više maziti i tješiti na cici...
Možda je kakva virozica na putu pa se na taj način liječi...
Ako mu je cijelokupno ponašanje u redu onda ne vidim razloga za brigu.
A možda je šesti mjesec blzu, a tebe okolina možda potiče na dohranu i stave ti bubu u uho pa ti se samo čini da mu cica ne bi bila dovoljna?
Moji su isključivo cicali skoro do 7 mjeseci, jer tih pola žličice dohrane koje su htjeli, ako su htjeli nisam mogla nazvati ikakvom dohranom....
Tako da cica JE sasvim dovoljna, a ako mu daješ na zahtjev (a daješ) onda nema nigdje problema, beba si uzme koliko treba i to je to.
-
Jučer u noći mu je prvi put curio nosić, to je jedina promjena. On se i dalje ponaša nomalno kao i dosad.. je šta se tiče dohrane tlače me i moji i pedijatar ali ne dam se do šestog mj. nek oni pričaju šta hoće!
-
Ma to ti je najvjerovatnije to onda, nosić i onda je malo nervozan i ako je hunjav samo se zavlači na cicu, mali mujceki
-
-
Jednostavno, treba mu više hrane. A ti sama odluči da li ćeš mu češće davati dojiti ili ćeš mu dati i par žličica hrane. I oka je napisala da daje par žličica.
Iako neki kažu da to malo žitarica ne pomaže, meni je pomagalo. Pahuljice koje sam pomiješala sa izdojenim mlijekom. I dijete i ja smo bili mirniji.
Naravno, ne moraš ovo prihvatiti, ja ti samo pišem svoje iskustvo. A dohrana do godinu dana ionako je samo to: do hrana. Majčino mlijeko je hrana, a ostalo zabava i učenje novog.
-
Vidit ću još par dana kako će bit pa ću odlučit kako dalje, nadam se da to šta dojim na samo jednu cicu ne utječe na sve to skupa tj. da ima dovoljno mlijeka.
-
Osoblje foruma
noisita, ako je u prvih pet mjeseci sve "štimalo", ako je dijete bilo zadovoljno, nema razloga da sada odjednom ne bude dovoljno.
tvoje tijelo proizvodi onoliko koliko mu treba i mislim da nema potrebe išta mijenjati.
taj češći ritam hranjenja je možda privremena faza, a možda i nešto što će potrajati.
djeca se mijenjaju iz dana u dan, vidjet ćeš i kada bude stariji.
čak i kada bude imao godinu, dvije, tri... bit će dana kada će jesti samo tri puta dnevno, ali i onih kada će mu glava stalno biti u hladnjaku.
to što dojiš na jednoj dojci nije nikakav problem budući da je sada ta jedna preuzela funkciju obje, kao npr. bubrezi (kada je jedan bolestan, drugi radi za oba)
meni se čini kako je sve u redu i da trebate samo nastaviti kao i do sada: dojiti kada god to dijete poželi.
-
Nekako sam sad mirnija, trebao mi je netko da mi potvrdi kako je sve u redu i da maknem sve bezvezne sumnje na bilo šta. Hvala vam!
-
i moj ima 5 mjeseci i ista stvar se desila - pogotovo po noci... prvo sam pomislila da mu treba vise (definitivno pritisak okoline) ali mu je dva dana iza toga izbio prvi zub a za njim ide odmah i drugi (to se zove dvostruko zadovoljstvo)... tako da ne brini - mozda i vi imate zubice na pomolu
-
Taman sam i ja htjela spomenuti zubiće. Ovo su bili tipični simptomi nicanja zubića kod moje curice. OBAVEZNO joj curi nos kada joj izlazi zub, ponekad je znala i temperaturu dobiti, učestalo je dojila, budila se, slabije jela ostalu hranu. Dakle, radi dobrobiti i zdravlja svoga djeteta, radije se strpi da mu izađe zub, a dohranu ostavi za 6 navršenih mjeseci.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma