Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Sasvim svetla kakica

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Sasvim svetla kakica

Moja malena ima 23 meseca.
    Krenula je u vrtic pre mesec dana.
    Neki dan su me pozvali da je uzmem neposredno nakon sto sam je dovela,jer je imala prolivastu stolicu,da ne bi zarazila ostalu decu ako je neki virus u pitanju.I neka je zadrzim kod kuce par dana i dajem terapiju protiv proliva.
    Medjutim,ona nakon toga citav dan nije ni kakila,vec tek sutradan uvece.
    Prolivu nema ni traga,ali mi je boja vrlo cudna,sasvim sasvim svetla,skoro bela
    To se ponavlja,evo vec par dana,ta boja...
    Da li to znaci da ipak ima neke poteskoce s probavom,jetra ne luci dovoljno zuci ili sta..Iima li neko takva iskustva?
    Da li je Linex dovoljan,i sta i da li da joj dajem,ili da cekam da samo prodje?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Daješ li joj sada Linex?

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Dala sam joj taj prvi dan.
    Ali posto nije uopste kakila,a ispijanje bilo kakvih lekova nam je prava trauma,kasnije nisam vise dala...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ovako - ja sam bila pokupila rota virus kad je Lea bila u bolnici (i ona) i tada sam uzimala Linex i nakon toga sam (ja) imala skroz bijelu stolicu, zato sam to povezala.

No, i ja znam da se bijela stolica kod djece može povezivati sa nekim problemima sa jetrom, pa mislim da trebaš to reći pedijatru.

http://forum.roda.hr/threads/2775-Bijela-stolica evo ti npr. jedna stara tema.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Tnx,procitacu!

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moji svaki put kada imaju crijevnu virozu, imaju kakicu skoro bijele boje. Ja bi se usudila reci da ako je tvoja imala proljev neposredno prije toga, a sada je vec bolje pa je stolica tvrdja a jos toliko svijetla-ima virozu koja jos nije prosla ali ide na bolje. Tako je svaki put u obje moje djece. No ipak ti spomeni to pedijatru, za sigurnost.
    ZAboravila reci da nisu uzimali Linex ni nista, pa mislim da to nije povezano.
    Posljednje uređivanje od alga : 30.10.2010. at 19:55

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I moja starija je dva puta imala crijevnu virozu, oba puta jako svijetle boje, ne baš bijele već svijetlo blijedo žućkaste, i jaaaaako smrdljive.
    Ništa od ljekova nije uzimala. Tako da pretpostavljam da je moguće od viroze. Ali svakako provjerite i druge opcije.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

I ja pretpostavljam da je neki virusic kroz nju protrcao.
    Proletos je imala jak virus,puno povracanja i proliva,i isto je na kraju imala tako svetle stolice.Jedva sam ju izlecila.
    Ona jos uvek sisa,tako da se nadam da ce i to povoljno uticati na izlecenje.
    Ali,ako se nista ne promeni ni sutra,ipak cu pozvati pedijatra....

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

I A. je više puta imao sasvim svijetlu kakicu kad je imao viroze. Ali ne znam da li od virusa ili od Prolife-a koji je pio (slično Linexu).

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Za danas jos nista
    Cekam,da ugledam color

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I Iziju se desavalo, kod viroza. Isto sam se i ja bila "ukakila", ali su me lekari uevrili da nije nista zabrinjavajuce.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Samo majka moze s radoscu iscekivati kakicu svoga deteta
    Pa,maaaalo je tamnija
    Jako slabo jede,uglavnom sisa,valjda organizam sam to regulise,tj odbija vecu kolicinu hrane...
    Bice da je ipak virozica,pa,cekamo da prodje....

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj sin od 2 godine i 3 meseeca je imao pre 10ak dana rota virus (nije potvrdjeno, ali je doktorica rekla da je najverovatnije to). Sada je opet pre 5 dana imao dan i po temperaturu 38.5, jednom sam mu dala lek, a posle mu se sama spustala kako bi se preznojao. Sada puno prdi, a smrdi ko da je nesto crklo i juce je ujutro imao tvrdu stolicu cija je druga polovina bila skoro skroz bela (kao mleko sa par kapi kafe) i navece je opet imao samo je prva polovica bila bela, a druga tamnija. Juce ujutro sam mu dala Prolife. Inace je na momente malo nervozan, ali je uglavnom veseo i kao da mu nije nista. Od juce je i dosta bled...Vidim po netu da je bela stolica znak zutice pa panicim

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo da se i ja javim.
    Nasa svetla kakica je potrajala skoro 7 dana,sad je ponovo sve kao pre.Nisam joj davala nikakve lekove.
    I moja je imala Rotu proletos,bila je jako lose,pa smo radili sve analize jer su sumnjali i na salmonelu.
    Krvna slika treba da pokaze o cemu se radi.

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

@KayaR meni je isto jedna komsinica koja radi u laboratoriji kada sam joj rekla da su ove zadnje stolice kada je sin imao rota virus imale malo tragova krvi rekla da ona pre sumnja na slamonelu, ali da je svakako svejedno posto nije bio tezak oblik i posto se salmonela isto vise ne tretira nikakvim antibioticima nego kao i virusi sa Prolife i ostalim da sanira ustvari posledicce.
    Andrejova kakica je bila boje PMS 468 sa ovog linka sto dajem: http://brandguide.tamu.edu/images/print/colorsPrint.jpg

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moguce je da nakon sto je virus izgurao svoje,jetri treba vremena da se oporavi,zato je takva boja.
    Evo,nama je proslo,nadam se da ce i vama.

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Samo da prijavim dve komšijske guze koje već danima bledoliko kake. Bolesne su obe, čak im se preko bakterijske upale grla nakačio i virus. Ništa ne jedu, samo piju vodu, Duna sisa, računam-nema od čega ta kaka ni da se oboji.

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

juce opet predvece bez kaka sav se jadan preznoji dok kaki jer ga tada boli i stomak Nisam pametna da li da ga vodim kod doktorice jer su cekaonice pune vlada nekakva virusna upala pluca....uf

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Marika,pozdrav komsijskim guzama
    Izgleda strasno dok traje,iscrpi decu jako,naprosto prestanu da lice na sebe
    Ali,jaci su oni nego sto mislimo,i brzo se oporave!
    Evo,Iva nakon perioda nejela sad 4 puta doruckuje,2puta uzina,2 puta ruca,2 puta uzina,i 3 puta vecerane znam gde joj stane?
    I,kaki bas kako treba,bar 3x dnevno
    Tina,mozda da ipak uradis koprokulturu?To mozes i privatno,da izbegnete cekaonice....

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

KayaR juce smo odneli kaku na analizu i bice gotova za 2-3 dana, ali srela sam komsinicu koja radi u laboratoriji u dispanzeru i kaze da ne mogu videti da li dete ima zuticu preko stolice nego mora vaditi krv Inace ona je ubedjena da je zurica, kaze da je njezin sin imao kada je bio mali i da nije imao nikakve simptome osim bele stolice uf nadam se da mi to nismo zakacili...

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Tina,ide li dete u vrtic?
    Zutica se ne dobija tek tako,ali ja ne verujem da je to.Ako je imao jak virus,organizmu treba duza dok se oporavi.
    Drzim fige da sve bude ok i prodje brzo.
    A i ako mora krv da se vadi,izvadite,prezivi se....bar ces znati.

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

kaka polako dobija pigmenat, ali bas polako....

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj tina1975 prvotno napisa Vidi poruku
    kaka polako dobija pigmenat, ali bas polako....
    eto vidis da ce sve biti dobro!

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

kaka skoro pa normalna! :D

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Super!Drago mi je da se sve sredilo samo od sebe

Pravila pisanja postova