Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Povrat novca od HZZO-a za specijalističke preglede

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Povrat novca od HZZO-a za specijalističke preglede

Ima li tko iskustva s traženjem povrata novca od HZZO-a za obavljeni specijalistički pregled za koji biste u bolnici trebali čekati mjesecima?
    Naime, ja sam danas zvala Rebro da naručim svojeg dvomjesečnoga sina kardiologu zbog šuma na srcu koji je pedijatrica čula na posljednjoj kontroli i dobila sam termin 20.2.! Meni se ne čeka tako dugo pa sam nas naručila i privatno, ali kako je to sve češća pojava, zanima me je li tko uspio dobiti povrat novca od HZZO-a kao što oni obećavaju? Isto mi je s uzv kukova (termin tek u prosincu, a zvala sam još u kolovozu).
    Ako je nekome uspjelo, kako se ostvaruje taj povrat, tj. što treba imati osim računa privatnika? Tips & tricks?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da bi ga dobila, moras ici osobno na rebro s uputnicom i nek ti gore na uputnicu napisu taj termin 20.2. 09. i pozigosu i potpisu ako to naprave mozes ostvariti povrat kod privatnika inace ne! dakle telefonski ti ne vrijedi, moraju ti napisat da nema termina na uputnicu u roku 1+1 mj. ali neboj se to ne budu, dobiti ces prije termin tj u tom roku. ali moras s uputnicom kazem gore na upis inace nista.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Hvala! To ću i napraviti.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    da bi ga dobila, moras ici osobno na rebro s uputnicom i nek ti gore na uputnicu napisu taj termin 20.2. 09. i pozigosu i potpisu ako to naprave mozes ostvariti povrat kod privatnika inace ne! dakle telefonski ti ne vrijedi, moraju ti napisat da nema termina na uputnicu u roku 1+1 mj. ali neboj se to ne budu, dobiti ces prije termin tj u tom roku. ali moras s uputnicom kazem gore na upis inace nista.
    ovo vrijedi i za odrasle. tata se išao naručiti za neku ...skopiju i naručili ga za 4 mjeseca. kad je došao tamo da mu napismeno daju da NEMA termina unutar 4 mjeseca odmah su se predomislili i našli termin.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Hm. To mi onda sad malo komplicira život jer sam mislila ići ovjeriti uputnicu nakon pregleda kod privatnika (to je već u ponedjeljak ujutro). Danas ne stignem. Dakle, više mi neće biti u interesu da mi nađu bliži termin nego da mi ovjere uputnicu da mogu natrag dobiti 900 kn.
    Ali zanimljivo je to kako se termin nađe kad se hoće! Nevjerojatno!

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Povrat novca od HZZO-a za specijalističke preglede

Citiraj Freja prvotno napisa
    Isto mi je s uzv kukova (termin tek u prosincu, a zvala sam još u kolovozu).
    ovo mi je prestrašno.
    4 miseca čekat za uzv kukića
    u st bolnici se ne trebaš niti naručit za uzv kukića. bebe se primaju odmah, čim dođeš i priko reda. s bebama nema čekanja.

a što se tiče termina, uvik oni imaju ostavljenih za "prijatelje".

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ovo danas koštalo me i živaca i novaca. Da sam znala što ću sve morati čuti da dobijem žig na uputnicu, ne znam bih li se opet odlučila na isti postupak. Ukratko, sestra se silno htjela svađati sa mnom (zašto ste došli danas, nema doktora, više ne radimo (u 14.30!!!), trebali ste nazvati telefonom kad možete doći, mi vam radimo uslugu, a vi nama ovako :shock: itd.). Nakon što je desetak minuta telefonirala, konačno je izašla i manje svadljivim, ali i dalje drskim tonom pozvala me u drugu prostoriju i napisala mi datum za kad smo naručeni i poslala me da na odjelu potražim (valjda dežurnog) liječnika. On je bio znatno ljubazniji, pitao me samo o čemu je točno riječ i potpisao manje-više bez pogovora, ali nije zaboravio napomenuti da će se sad negdje po HZZO-u povlačiti njegovo ime. Malo smo se još zapričali i odjednom je rekao da će odmah pregledati dijete :shock: !
    Premda mislim da to nikako nije fer prema svima drugima na listama, nisam se snašla i krenula sam za njim, ali je tijekom pregleda postao manje ljubazan (dijete je nemirno, to se tako ne može, vidite li vi koliko to vremena uzima, rekao sam vam da ga skinete nježno da ga ne probudite, to je vrlo delikatno dijete - ali što možete, takvo ste proizveli :shock: itd.). Uf. Tad mi je već mrak pao na oči i požalila sam što sam pristala na pregled. Dok je pisao dijagnozu opet se malo skulirao, čak se donekle i ispričao, ali meni nakon svega ostaje jako gorak okus.
    A dijagnoza je zbunjujuća i sad ne znam opet što dalje - D ima rupicu na srcu koja se još nije zatvorila i to nije ništa zabrinjavajuće, ali šum možda nije od rupice, a 10% pregleda nije mogao obaviti zbog nemirnoga djeteta, ali ne trebam se brinuti i neka dođem na kontrolu u onaj prvotni termin. :/
    Uglavnom, grozno iskustvo i jako sam tužna iako sam zapravo postigla što sam htjela - imam i potvrđenu uputnicu i obavljen pregled.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

to je vrlo delikatno dijete - ali što možete, takvo ste proizveli :shock: itd.).
    :shock: :shock: :shock: :shock:

Skidam ti kapu, i sretno dalje.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ma nema mi se zašto skidati kapa. Rekla sam sama sebi da se idem probati izboriti za nešto što bi se trebalo podrazumijevati. Danas se osjećam glupo i nisam sigurna da bih to ponovila, tj. da bih si to opet priuštila. Iako nisam napravila ništa pogrešno, još se uvijek loše osjećam.

Inače, šum nije nešto ozbiljno i trebalo bi nestati s vremenom. Čeka nas kontrola u veljači kad smo tek trebali imati prvi pregled.

Ovo danas koštalo me i živaca i novaca.
    Trebalo je pisati živaca i vremena

Ali ako je vrijeme novac, onda i nisam puno pogriješila pišući u brzini.

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mislim da apsolutno ništa krivo nisi napravila, pa ženo izborila si se samo za ono što ti pripada.
    Nažalost što si morala proći takav put ali što bi rekla N.Pišek tako je to u našoj maloj kiflici.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Znači ako ponude termin koji je više od 2 mjeseca imam pravo tražiti da mi to napišu na uputnicu? To vrijedi i za odrasle?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da al nece ti se to desiti . bez brige dat ce ti oni termin...kod nas u bolnici pak imaju foru da su upisi samo 1. u mjesecu i tak te zeznu... ili upisi su u 6 ujutro. al ja provjerila u hzzo i kazu nek idem tamo ak mi nece htjeti upisat termin nek se odmah vratim u hzzo pa ce oni to rijesiti

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Meni je ovako rekla gđa u HZZO-u:
    da u slučaju ako za specijalistički pregled treba čekati duže od 60 dana da u bolnici trebaju na uputnici napisati datum javljanja i datum kada su te naručili. Onda to sa zahtjevom predati u HZZO i onda oni trebaju u roku od 60 dana pronaći termin za pregled.
    Neznam da li sam bila jasna?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da li to vrijedi samo za pregled specijaliste ili i za pretrage?

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Meni je rečeno za specijalističi pregled, ali svakako provjeri.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Moram biti prvi pregled, ne kontrola. Meni su jedino to rekli.

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kako sam ja shvatila prvi pregled za eventualni povrat novca, a kod drugog specijalističkog pregleda trebaju naći termin u roku od 60 dana.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e da sam to znala ne bi čekala termin 3mjeseca na testiranje na Srebrnjaku a doktor je napisao hitno, jer je mala alergična na antibiotike a ne može je ni cijepiti bez testiranja...sezona gripe je tu, ona ide u vrtić...naručeni smo u 12 mjesecu...a zvala sam prvo u 6mj rekli su neka zovem u 9mj...i eto ti sad...a neće me više...zanči žig i potpis, pa idemo privatno...samo što se i ja bojim da ne bi dali odmah termin pa se iživljavali na mome djetetu........ali dobro, za sebe ću to primjenit...ne bojim se iživljavanja na sebi, ha,ha

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •