-
Pita od višanja
Ne radi se o "bosanskoj" piti s vučenim tijestom, nego o onom klasičnom kolaču s 2 kore prhkog tijesta i nadjevom u sredini...
Mene zanima taj recept, ali da nadjev bude onako kremast i da se topi u ustima (kao oni što ih kupiš u pekari ili slastičarnici).
Ima tko recept?
-
Osoblje foruma
-
Baš ti hvala. Idem sutra ujutro u prvi dućan, sigurno jedva čekaju da mi uvale recept!
-
recept za tijesto ti je isti kao za onu pitu od jabuka što se mota po forumu, a višnje ko višnje razbacaš ih.
-
-
Visnje mozes napraviti kao fil ako ih malo prokuhas u vlastitom saftu (ako je kompot onda u soku od kompota) uz dodatak nekoliko zlica gustina. Ja tako radim svarcvaldicu i super je jer se visnje ne razilaze, a moja frendica tako radi strudlu.
-
-
Tinkie, taj iz pekarnice ti se topi u ustima zato jer višanja uopće nema. Oni u sok stave gustin i ta ti se krema topi. Višnjke su čvršće.
-
Za tijesto:
300 g Oštrog brašna tip 500
-
wm mljac!
-
WM znala sam da ćeš se ti javiti!
Posting Permissions
- You may not post new threads
- You may not post replies
- You may not post attachments
- You may not edit your posts
-
Forum Rules