Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Što kad više ne želi cicu??

Datum pristupanja
    May 2010

Početno Što kad više ne želi cicu??

Moj mišić sada ima 8 i pol mjeseci i zadnjih dana neće sisati. Ujutro i navečer još nešto potegne, ali preko dana samo promrlja i okrene se. Cice su mi se ispuhale, osjećam da imam puno manje mlijeka pa me strah da ne ostanem bez skroz. Ona je već dugo na krutoj hrani, od 4,5 mjeseca, no unatoč tome cicu je obožavala. Zapravo zadnjih dana smo joj uveli jogurt koji joj je super, i od tad manje sisa, ne znam dal ima kakve vez..
    Što da radim??? Da li se uopće može što napraviti? Ne bih htjela još prestati, ne želim, a opet...kako da je natjram da sisa??

hvala!

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja imam isti problem znam tocno kak ti je, ako te ista tjesi...
    moj malac ima 7 mj i zadnjih tjedana mucimo se s dojenjem.
    kod nas to izgleda ovako:
    povuce, pusti, okrece se, lamace rukama, ja nudim drugu stranu, opet lovi, pusta, cupa me za kosu ili majicu, luduje itd.
    isto mi se mlijeko smanjilo a ja se ful trudim odrzati koliko toliko kolicinu...

ne znam sto bih ti tocno savjetovala, mogu nam samo objema drzati fige da bebaci jos bar neko vrijeme doje
    Posljednje uređivanje od argentina : 09.06.2010. at 11:53

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Ma barem da hoće samo navečer i ujutro, ja sretna. Držim fige objema!

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Evo, ja imam sličan problem kao argentina. 7 mjeseci i zadnjih par dana je smanjio sisanje. Možda ga boli zub koji raste, možda štrajka, možda je to jer je imao tri dana temperaturu, tko zna... Koliko traju ti štrajkovi obično?

Bubu, argentina, suosjećam. ;DDD Ja bih da su moje malo ispuhanije.

ALI meni sise krcate. I tvrde opet, kao na početku. (a ja mislila da sam se toga zauvijek riješila)
    Glupo pitanje - da li je moguće da sam se tak malo stvrdnula jer sam se kolosalno naživcirala?
    Izdajanje mi ne ide nikako, (topli oblozi, masaša, 10-20 ml tops, a tvrdoća ista. Između podoja me malo pecka povremeno.

_Znam_ da bih trebala izdojiti, ali nemam pojma kada - naime, prepunjenost ne osjetim, moje cice ne cure same od sebe, nikad ni nisu, pa mi ono "izdoji se samo malo da popusti prepunjenost" ostaje samo teorija.
    Ja osjećaj olakšanja dobijem samo kad krvnički stisnem jedan dio koji boli dok stišćem. No, dok taj dio nađem, izdojim praktički cijelu cicu. Čega se bojim, jer je to začarani krug.
    (A znam da su mi cice punije jer su - teže.)
    Posljednje uređivanje od Nimrod : 09.06.2010. at 14:06

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Moždfa si mastitis zaradila u međuvremenu? :/

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Bubu prvotno napisa Vidi poruku
    Moždfa si mastitis zaradila u međuvremenu? :/
    Nemam pojma, nadam se da nisam.

Masiram se kao luda, imam osjećaj da je sve što radim tuširam sise, masiram sise, dojim dijete, izdajam sise (bolna mjesta), masiram sise, dojim dijete i onda dalje u krug. Uf. _Jest_ malo lakše, ali da je prošlo - nije.

Ali noćas je već malo više jeo. Zub se još nije probio. :/

Zbunjuje me to, zadnji puta kad sam imala tako viška mlijeka, izdajalica je pomagala i uredno bih izdojila 200ml ekstra i to bi bilo to. Kvrge su bile tu dan-dva-tri i onda su nestale. A jedno 10 dana kasnije nestalo i potrebe da se izdajam.

Sad izdajalicom ne ide pa ne ide.

Mantram si bit će bolje, bit će bolje. Nadam se cure da je vama bolje!

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo kod nas malo bolja situacija

prorijedila sam hranjenje na cicu i sad normalno pojede. barem jucer i nocas je.
    ocito sam mu nudila kad nije frajer bio gladan, pa bi malo povukao i neizainteresirano se bavio drugim stvarima.
    ne znam...ima jos kod nas toga, zubici, dohrana koju obozava itd.
    vidjet cemo.
    na lijevu mi bas nece jesti, ona i je uvijek bila slabija, nadam se da nece presusiti

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

I kod nas je bolje, danas sisa normalno!!! Jeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Super, baš mi je drago! ;DDDDD
    Moj je sinoć najzad! povukao kako treba. Nije da mi još uvijek nisu pune, ali ide na bolje.
    U međuvremenu sam sredila jedan dio izadajlice. Srećom pa ima rezervni.

A otkrila sam i zašto me bolio dio lijeve sise - nije mastitis! - nego moje 'nježno' dijete koje se graba za nju kad kreće jesti.

Nadam se da će nam potrajati!

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Moja mala sada ima 11 mj. i već zadnja 2 mjeseca odbija cicu. Svaki put se mučim i tjeram je da barem povuče par puta. Izbjegavam joj davati adaptirano (inače pije iz šalice) jer se bojim da bi mi totalno odbila cicu. Mlijeko mi se, naravno, umanjilo usljed njenog odbijanja. A opet me strah da ne dobija dovoljnu količinu mlijeka kroz dan, pa joj miješam adaptirano u voćne kašice. No cilj mi je da dobija moje mlijeko a ne adaptirano.
    Izdajanje mi nikada nije išlo. Sada pogotovo kad nemam toliko mlijeka.

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hej Mina,
    kada joj nudiš cicu? Prije ili nakon obroka? Koliko puta na dan prihvati podoj?

Probaj joj ponuditi da doji prije obroka dohrane, a zatim kada se nasisa nastavite na žličicu. Također, možeš ju probati dojiti u mirnoj, polumračnoj atmosferi, da joj ništa ne bi odvlačilo pažnju, noću, u polusnu...

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nudim joj cicu prije spavanja (a večernju kašicu dobije dva sata prije toga), ujutro kao prvi obrok i po noći kad se probudi. Ali i po danu prije spavanja pokušam. Rijetko kad prihvati sama i najede se. Svaki od ovih podoja je silim. A ovaj noćni brzo zaspi na cici. Isto je i u marčnoj prostoriji

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hm, sigurna sam da ti nije lako i super je što je nastojiš i dalje dojiti jer od tvog mlijeka ima itekako koristi

Da li primijetiš koliko nakon početka sisanja ti krene mlijeko? (osjetiš trnce u grudima, vidiš/čuješ da je dijete počelo gutati). Možda je nestrpljiva čekati da mlijeko krene pa odustane? Tome možeš pomoći tako da se neposredno prije podoja opustiš, staviš tople obloge na grudi, izmasiraš grudi... a kada krenete dojiti istisneš joj koju kapljicu mlijeka na usne.

Probaj malo pratiti i ovo: kada prihvati podoj, koliko dugo aktivno guta? Već je velika pa joj je možda dovoljan i kraći podoj.

Kažeš da joj nudiš dojenje 2 sata nakon obroka dohrane. Ako tvoja cura uživa u dohrani pa se lijepo najede, mislim da joj je 2 sata prebrzo da bi poželjela dojiti radi gladi. Upravo zato je najbitnije dojiti ju neposredno prije nego što joj ponudiš obrok dohrane na žlicu (ipak je to do-hrana ).

Možeš probati i promijeniti položaj u kojem dojite, npr. ako obično dojite u ležećem sada možete isprobati sjedeći.

Uglavnom, što češće joj nudi, nježno i nenametljivo, obavezno prije dohrane. A siljenje izbjegavaj da joj ne bi izazvalo kontraefekat.

Sretno!

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Hvala lionne na ovim savjetima! Prođe oko 1 min. da mi poteče mlijeko, možda je zaista nestrpljiva.
    Da, inače jako voli papati svoje kašice :D
    Javim kako ćemo napredovati :D

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Eto nas. Napredujemo Promijenile smo sobu u kojoj dojimo. Sad smo valjda u njoj nezanimljivoj sobi pa je skoncentrirana samo na dojenje

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

juhuu!
    jako mi je drago

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •