Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Urinarna inkontinencija i vaginalni porod

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Urinarna inkontinencija i vaginalni porod

Prema istraživanju objavljenom u Obstetrics&Gynecology iz 12/2005 (vol. 106, no. 6), vaginalni porod ne utječe na urinarnu inkontinenciju :D. Suprotno uvriježenom vjerovanju :D.

Evo linkova pod copyrightom:
    http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/n...ory_28364.html
    http://www.acog.org/from_home/public...11-30-05-1.cfm

I sama studija, isto pod copyrightom:
    http://www.acog.org/from_home/public...106n6p1253.pdf

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

joooj, ljudi dragi ...

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne utjece ako ne pukneš do čmara pa te zatežu konci i olabavi ti međica pa se osjetiš sav razmontiran. Vaginalni bez pucanja i razrezivanja sigurno da ne utječe.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

koliko je pukla međica, nema veze sa urinarnom inkontinencijom (no može imati sa fekalnom, ali isto kao i opsežna epiziotomija).
    urinarna i. se povezuje s prekomjernom težinom kroz mnoge godine (dakle osoba stalno ima veliki višak kila bez obzira trudna ili ne), teškim fizičkim radom, nasljednom komponentom čvrstoće tkiva.
    što se tiče trudnoće ima veze sa jako velikim djetetom u odnosu na mamu, rađanje puno djece onako "zaredom", teškim i traumatičnim porodom velikog djeteta, dugim i iscrpljujućim trudovima, forsiranjem maternice dripom.
    jedno je istraživanje pokazalo da jednako s tim problema imaju žene koje su rodile vaginalno i carskim rezom.
    dakle, svi trebamo radit kegelove vježbe

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tu se studeni nikako ne bi složila s tobom da šav i puknuće međice nema veze s inkontinencijom. Naravno da ovo što si nabrojio također utječe, ali stvaranje ožiljka i time natezanje u analnom smjeru utječe i na kruži mišić zatvarač uretre.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nije Studeni, nego Studena

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa kak si to otkrila, poznaješ je?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj studeni prvotno napisa

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

odmah ga prepoznaš, moja mama mi je rekla da pravi trud BOLI LJUTO i kad sam to osjetila...baš je ljuto, uh

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj studeni prvotno napisa
    jedno je istraživanje pokazalo da jednako s tim problema imaju žene koje su rodile vaginalno i carskim rezom.
    Ovo je istina, ja sam imala 3 carska pa isto imam problem s inkontinencijom (dobro ja imam i viška kila)

nakon prvog poroda kegelove vježbe su pomogle, sad više ne. Problem je kad trčim, jako skačem ili kihnem par puta za redom.

Početno

ja se jos nekako i dobro drzim nakon svih poroda, a imam i visak kila(bar zadnjih godinu)

doduse kad sam prehladjena onda mi se desava da ne mogu zadrzati mokracu jer kisem i kasljem ko luda,al ovako ince bez problema... redovito pokusavam (bar dvaput tjedno) kad se odem pomokriti, da usred posla zaustavim mlaz... vecinu puta i uspijem, zadrzim par sekundi i onda nastavim...dobra vjezba

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa
    Tu se studeni nikako ne bi složila s tobom da šav i puknuće međice nema veze s inkontinencijom. Naravno da ovo što si nabrojio također utječe, ali stvaranje ožiljka i time natezanje u analnom smjeru utječe i na kruži mišić zatvarač uretre.
    natezanje u analnom smjeru i ožiljak događaju se i uz epiziotomiju, tako da je sve isto, tj isti problem nam ostaje. još je i prerezan kružni mišić zatvarač rodnice, što je rjeđe (tek par posto) slučaj kod pucanja koje obično obuhvaća kožu i potkožu. htjela sam samo reći da to predstavlja puno blaži faktor za uri. inkontinenciju od onih drugih, a ne otvorit raspravu o pucanju/rezanju

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Essenu u klinici gdje sam dva puta rodila voditelj odjela za ginekologiju i porodništvo već 20 godina ne zarezuje i smatra da je fiziološko pucanje po linei albi ono što najbolje zarasta. Znam da su tu mišljenja podjeljena, međutim kako čujem trend u Njemačkoj je postao "ne zasjecanje".
    Na prvom porodu:
    Imala sam puknuće drugog stupnja do anusa na porodu u vodi ležećki, sa održanim znači funkcionalnim analnim sfinkterom. Neposredno nakon poroda bilo je ne moguće zadržati mokraću i curilo je za poludit. Stolica je bila ok iako je pražnjenje bilo bolno. Nešto je bilo bolje vremenom, ali sve do četvrtog mjeseca je bilo tako da nisam prilikom bilo kakvog jačeg gibanja mogla zadražti mokraću ako je krenula curiti.

Drugi porod:
    Ambulantni... na suhom, stojećki, :-) s vunenim čarapama i vunenim puloverom do kraja. Puklo minimalno, nije se ni trebalo šivati. Od počeka kao da se ništa nije dogodilo, osim što sam imala bolne stolice. Ništa nije curilo nekontrolirano. Ta dva šava mi je izvadila babica peti ili šesti dan na moje traženje i od onda pjesma.

Što hoću reći? Ovo što i ti i da to nekontrolirano curenje u toku prvog poroda sigurno da je bilo potenciranom svačim pomalo, ali i šavom...

Nova metoda kod urinarne inkontinencije: otkriveno jučer : Čašica!
    Dobila sam mengu pa sam naravno stavila čašicu, a kako ona s unutarnje strane pritisne na uretru više ništa ne curi kad kašljem, ludilo...Sad znam što ću staviti kad idem na trening...(smajlić sa crnim naočalama). Nije rješenje zauvijek, ali je bolje od namoćenog uloška.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •