Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Mirovanje radnog odnosa nakon prekida roditeljskog dopusta

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Mirovanje radnog odnosa nakon prekida roditeljskog dopusta

Trazila sam, trazila ali nisam nasla odgovor na ovo pitanje iako je vec bilo postavljeno (to sam nasla!).

Prekinula sam roditeljski dopust 42 dana prije isteka od 1 godine. Planirala sam ta 42 dana iskoristiti do 8. godine djeteta. Međutim, okolnosti su se promijenile. Dijete sada ima 20 mj, a ja zbog raznih okolnosti pucam po savovima i trebam izlaz iz ove situacije...

Da li mogu nakon ponovnog otvaranja roditeljskog dopusta tj. nakon sto iskoristim 42 dana otvoriti mirovanje radnog odnosa?

Ako ne, imam li mozda koje drugo pravo koje bih mogla iskoristiti?
    Npr. ne razumijem onaj dio da roditeljski dopust mogu koristiti kao skraceno radno vrjieme. Bilo sto bi mi pomoglo u ovom trenutku.

Hvala unaprijed.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koliko sam ja shvatila Zakon, ti bi ova 42 dana mogla pretvoriti u 84 dana ako bi radila pola radnog vremena.
    Za mirovanje radnog odnosa neznam kako stvari stoje...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad možda trebaš i neko drugo rješenje, hajde javi mi na pp. kaj te točno mući tj. problem šavova si ti ili dete?????

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

jelena, kakvih šavova? jel se tvoje pitanje odnosi na mene ili je zalutalo ovdje?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Aaaaaaa, sad sam skuzila, evo pisem i saljem na pp!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sandi5,

možeš normalno zatražiti nastavak korištenja roditeljskog dopusta. Potrebna ti je ista dokumentacija koja ti je trebala i kad si otvarala roditeljski dopust prvi put.

isto tako imaš mogućnost rada u pola radnog vremena, pa bi ti se tih 42 dana produžilo u 84 dana rada u pola radnog vremena.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Super, to je vec nesto!!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Podizem topic.

Ipak sam odlucila ici na mirovanje radnog odnosa do trece godine zivota djeteta, a 42 dana roditeljskog dopusta ostaviti za kasnije. Spremam se ovih dana razgovarati s poslodavcem, pa ako to prodje ok pisati zamolbu...

Imam pitanja, cisto da provjerim da li imam dobre info.
    1. Da li je moguce zatraziti mirovanje radnog odnosa bez obzira sto sam radila nakon sto sam se vratila s roditeljskog dopusta?
    2. Pravo na mirovanje imam prema Zakonu o radu (čl.70) i prema Zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama (čl.22)?
    3. Da li prije mirovanja imam pravo na koristenje GO za 2011. godinu?
    4. Radna knjizica ostaje kod poslodavca?
    5. Poslodavac me odjavljuje s HZZO-a. Zivim u izvanbracnoj zajednici s ocem djeteta, ali nismo prijavljeni na istoj adresi. Da li to moze biti problem pri dokazivanju da zivimo u izvanbracnoj zajednici kod javnog biljeznika?
    6. Postoji li neki drugi nacin da ostvarim obavezno zdravstveno osiguranje osim ovog? Rekli su mi u HZZo-u da mogu sama uplacivati obavezno sto dodje 405kn mjesecno.

Hvala unaprijed!
    S.

4.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da pokušam za početak odgovoriti, ono što mislim da znam:
    1. Da li je moguce zatraziti mirovanje radnog odnosa bez obzira sto sam radila nakon sto sam se vratila s roditeljskog dopusta?
    Mirovanje je moguće zatražiti u bilo kojem razdoblju do starosti djeteta 3 godine.
    2. Pravo na mirovanje imam prema Zakonu o radu (čl.70) i prema Zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama (čl.22)?
    Ovo ne znam.
    3. Da li prije mirovanja imam pravo na koristenje GO za 2011. godinu?
    Ako si radila, a jesi, mislim da imaš pravo.
    4. Radna knjizica ostaje kod poslodavca?
    Po dogovoru, sasvim je svejedno.
    5. Poslodavac me odjavljuje s HZZO-a. Zivim u izvanbracnoj zajednici s ocem djeteta, ali nismo prijavljeni na istoj adresi. Da li to moze biti problem pri dokazivanju da zivimo u izvanbracnoj zajednici kod javnog biljeznika?
    Ne znam.
    6. Postoji li neki drugi nacin da ostvarim obavezno zdravstveno osiguranje osim ovog? Rekli su mi u HZZo-u da mogu sama uplacivati obavezno sto dodje 405kn mjesecno.
    Mislim da se možeš prijaviti kao nezaposlena osoba, postoji neka caka.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala Anemona.

Dakle, zna li netko kako se prijaviti kao nezaposlena osoba na HZZO-u, iako zapravo uzimam (neplaceni) roditeljski dopust do trece godine zivota.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •