Zanima me da li je koja mama imala različite simptome u dvije trudnoće?
Dakle da joj je prvi put bilo strašnoooo zlo, drugi put uopće ne, i slično...
Zanima me da li je koja mama imala različite simptome u dvije trudnoće?
Dakle da joj je prvi put bilo strašnoooo zlo, drugi put uopće ne, i slično...
ponovno i tu da napišem - prva trudnoća NIŠTA osim strašne želje za seksom i gladi 0-24. Mučnine nikakve.
S obzirom na to da mi je sad non stop zlo a u isto vrijeme sam i gladna, peru me žgaravice, boooolne cice, cjelodnevni umor, metalni okus u ustima... jedino što je isto je želja za seksom![]()
Meni su prva i treća trudnoća bile super, praktički bez većih nuspojava (jedino sam u početku bila jako pospana). U drugoj trudnoći sam imala dosta jake mučnine i smanjeni libido.
svaka iduća trudnoća puno jače mučnine i povraćanja do one prošle
U prvoj osecaj mucnine tek kao nelagoda,bez drugih simptoma.
Druga,palo mi gvozdje pa sam osecala slabost u pocetku,samo bih lezala.
Treca,nista,bas nista...
ovise li mučnine o spolu djeteta? negdje sam to pročitala.... ja sam prvo nosila dečka i imala sam strašne mučnine i povraćanja do 5.mj... ima li što u tome s medicinske strane ili je to samo još jedna "bapska" priča?
iva zasigurno je bapska priča, jer je meni sa sinom bilo sv e 5 i nikakvih simptoma, ni mučnine ni ništa, a u ovoj trudnoći sve ajme, ali još ne znamo spol...
bapska priča
moj redoslijed je cura-cura-dečko
Meni se razlikovalo..u prvoj trudnoći mi je bilo muka al nije bilo povraćanja a u drugoj je bilo i povraćanja i žgaravice i općenito je bila puno teža.
i moje su bile različite. Prva super, osim boli na početku u obodvije (a mislim da i u trećoj), i lagane mučnine, druga je bila jako teška, nije bilo ništa kritično, al bilo je hematoma, vag.vena, stalno pritisak, višak plodne vode, mirovanje... i tak. A bebač je ispao super, čak je bio mirniji od prvoga. I oba su dečka!
Trudnice moje drage meni je naglo palo željezo i zbog toga mi se vrti ko da sam pijana. Rekla mi doktorica da pijem obične šumeće tablete samo 2 umjesto 1 jer nisam anemična nego mi je željezo na donjoj granici pa kaže da nema potrebe ić na one "željezne" lijekove![]()
Ne bih rekla da su mi bili različiti simptomi. Pri tome mislim na prve znakove trudnoće. Uvijek napete grudi i debele plave žile jako vidljive na cijelom dekolteu i po grudima, povećane žlijezdice na areoli, pritisak u trbuhu kao pred mengu i pospanost, jaka pospanost.
Mučnine su došle tek oko 2 tjedna nakon izostanka M i trajale oko 14 tjedana bez obzira nosila ja dečke ili curice. Povraćanje nikad, ali mučnina 24 sata.
I može na pritisak izaći koja kapljica prozirne tekućine iz dojki, a to je siguran znak već odmah nakon izostanka M.
I oblik i veličina trbuha mislim da je bila ista, bez obzira na veličinu i spol djece. Uvijek mi je "sve" bilo u trbuhu, odozada ista.
Osim prve koju nisam odmah prepoznala ( jer smo se trudili 2 godine), svaku iduću trudnoću sam se odmah osjećala trudno ( Imam bogato iskustvo 7 trudničkih knjižica, 4 su došle do poroda). Nakon 2-3 više ne treba ni test ni doktor da ju potvrdi. Zna se da je to-to.
![]()
aa beti moja hvala na ovome o prozirnoj tekućini, maloprije sam umrla od straha kad sam se presvlačila i skužila da mi iz lijeve cice kapnulo prozirno nešto![]()
Kako volim pomoći! Uživaj, i čekam izvještaj s pregleda.![]()
Eh, kako bih ja voljela da mi netko premota par dana unaprijed! Inače imam neredovite i duge cikluse, a i sad mi je preseljenje pred početak rada pa sam pod stresooooooom! Ali kasni mi 5 dana, 25-og sam trebala dobiti i sad mi se mota po glavi da li sam možda trudna. A voljela bih to više nego IŠTA!!!
Stomak mi je napet već par dana kao da ću dobiti (a ne dobijam, hehe!), tako mi je bilo i u prvoj kad mi je zakasnila 10 dana. Onda sam išla napraviti test, nakon 10 dana kašnjena. Onda su mi grudi pucale i mjesec prije dok sam čekala mengu, a i taj mjesec kad sam ipak ustanovila trudnoću. Al sad ništa od, recimo, tog bola. Mokrim učestalo, možda je i to neki od znakova?
Jaooooo, a mjesec dana prije prve trudnoće mi je malo kasnila, otišla i kupila test, uradila ga, negativan, a i dobila isti dan. Tako da sad ne želim isto raditi, radije ću još pričekati pa šta bude-bude. Evo moja mala cura spava, a ja se nadam da ovi mali znakovi donose seku ili bracuMa ako i nije, bit će uskoro valjdaaaaaaa
Drž`te fige
Ja kad premotam film u glavi...ja se jesam osjećala nekako drugačije. I morala sam na wc češće, i osjećala sam trbušne mišiće. I cice. I uspjela sam zaspati u autu usred jednog sportskog turnira.![]()
Zapisivala sam si te "neobične" osjećaje.
zekana,![]()
Znat ću sigurno sutra ujutro, ajoooooj tko će jutro dočekati?!
Zekana, drzim fige za plusic! Meni je jutros test pokazao trudnocu i malo sam u soku hehe Nije skroz planirano ali je i vise nego dobro doslo
Ucestalo mokrenje je meni bio simptom prve i ove trudnoce. Nadut trbuh je dobar znak. Navijam za plusic pa da se druzimo na trudnicama!
Aliana79, čestitke! Nije ni nama Doris bila planirana, a najbolje je sto mi se u životu dogodilo.
Kod mene je ovakva priča.. Nemam simptoma ni trudnoće ni nadolazećeg ciklusa. Prvu sam trudnoću skužila najbolje po napetosti u grudima, a toga sad nema jer dojim :/
Iskreno, što god test pokaze ujutro bit će super. Ako nije trudnoća, vise ću imat vremena za svoju bebu. Pa radit na novoj za par mjeseci![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
Evo, cure, javljam da nema plusa.da je ovdje, drugačije bih govorila, a ovako se nadam da ga neće ni bit do ljeta. Prošlo sam cijelo provela trudna do zuba, možda se ove godine malo i odmorim
)
Zekana, javi nam kak je prošlo.. Fige držimo!
Kod mene totalna zbunjola od jutros. Sve skupa, dva pozitivna testa sa svijetlom, ali postojanom pozitivnom linijom. Ona su me natjerala da radim dodatno beta hcg (ako nisam pogriješila u nazivu) test. Blago povišen, ali ipak povišen, 7 dana kasni, napetost u stomaku kao da ću dobiti, a ne dobijam eto... sve ukazuje na to da je to TRUDNOĆA!
Vele 2 ginekologa- to bi trebala biti trudnoćapa valjda i JESTE!!! Kažu da je taj protein malo povišen, taj beta hcg, jer je stvarno rana trudnoća i da se on povećava kasnije. Dobila za uzimati folnu kiselinu i utrogestan 2x1. Za 10 dana na ultrazvuk i ponavljanje beta hcg-a. Sad čitam o tom beta hcg-u, čini mi se da do ultrazvuka i onog divnog pulsiranja srca ništa ne može 100% potvrditi trudnoću. No, simptmi su na hrpi TU, želite mi da su stvarno znak trudnoće!
Želim, želim, želiiiiiiim!
Zekana
Meni su simptomi gotovo isti sad u drugoj kao I u prvoj trudnoći.
Mučnina, bolovi u križima, kao prvi simptom napetost u grudima, sad malo kasnije umor, zapuhanost, čudna želja za hranom I čudno odbojnost prema inače mi dragoj hrani...
Upadam na temu koju pratim vec par dana jer je napeto
Zekana cestitam! Kolika je beta?
Eto i mene s trećom trudnoćomU obje trudnoće su mi bili slični simptomi - umor, mučnine, no rijetko povraćanje, bolovi u donjem dijelu leđa i grudima, sad u trećoj ne znam, još je rano (5 tjedana) no osjećam se iscrpljeno i prate me glavobolje + bolovi u leđima i grudima...
Danas 10 dana kasni, bila na ultrazvuku, i to vaginalnom, i opet ista rečenica- To je najvjerovatnije trudnoća.
Izludit će me ta rečenica, izgleda da je stvarno jaaaaako mlada trudnoća! Po proračunima stranica koje daju pogled kroz "prozor" plodnih dana, trebalo bi da su bili 7.-17. veljače. I prekjučer je, dakle beta hcg bio 70.8, a sutra ranom zorom idemo na ponavljanje. Ako se uduplao- onda je sigurno trudnoća. Ta jako mlada trudnoća s kraja plodnih dana. I to onda znači da je sve u redu i da mogu odahnuti.
A ako nije- onda tko zna što je! Čula sam, među ostalim, i rečenicu da je moguće da je "trudnoća zalutala u jajovode"... ili sam ja smušena pa sam nešto krivo čula. A jarac će ga znati... jutro, opet čekam jutrooooooo!!!
Ova i prošla trudnoća imaju za sad iste simptome: mučnina bez povraćanja, umor, bolne grudi. S ovom drugom mi je sve malo intenzivnije i ranije krenulo (mučnine već u 6 tj), ali mi se u ovoj i plusić pokazao puno prije nego u prošloj.
Beta hcg 252,9
truuuuuuudnaaaaaa)))))))))))
Samo da javim da nista od mene na trudnicama za sada.. Bila je biokemijska trudnoca. Prokrvarila, isla na ultrazvuk i ocito se nista nije primilo. Tijesim se da je bolje tako nego ne daj Boze u nekoj kasnijoj fazi.
Zekana, tebi zelim super trudnocu! Sretno!
Čestitam Zekana...
Ja sam ovde nova i u svemu ovomeja i moj muzic ocekujemo prvu bebu,juce sam saznala da sam trudna
inace imala sam simptome kao pred mestruaciju ali jedino sto je bilo drugacije je to da me moj muz uzasno nervirao i sve mi smeta kod njega. Inace imam 20god i trudili smo se meseca i napravili malog andjela
. Tako sam srecna...
Ajme, aliana79, čudno je to. Prvo šok- trudnoca, onda šok jer je nema. Zaista mi je zao, ali isto tak mislim da si u pravu, bolje da se nije ni primila, nego šokovi kasnije.. S druge strane, možda te sad neka iduća trudnoca manje iznenadiDrž se!
Sent from my iPad using Tapatalk
Nikako da se javim opet na ovoj temi. Iako je početkom veljače test pokazao minus, nakon mjesec dana sam ga ipak ponavljala.. I eto, bio je plus. Bit ce ovo ipak trudno ljeto, a krajem 10. Mjeseca nam se pridružuje novi član/članicarazlike između ove trudnoće i one prve? Meni se čini da je sve full drugačije, osim sto sam jednako umorna cijelo vrijeme. U prvoj mi je bilo muka 0-24 i često bi povracala, sada od toga ništa. Jedino sto mi se sad vrti non stop u glavi, prije nisam to primjecivala u toj mjeri.. Napišem i ostalo ako se sjetim..
Sent from my iPad using Tapatalk
Pozdrav ! Imala sam nezaštićene odnose s dečkom, ali koristili smo metodu prekinutog snošaja. No unatoč tome, može se dogodit trudnoća. Naime,trebam dobiti za 8 dana, a mene grudi strašno bole, temperatura je 37, grudi me svrbe( inače nikada ) , iscjedak imam nešto malo, glavobolju stalno. I jela sam hren i krastavce, što mi nikad ne bi palo na pamet inače jesti. Da li postoji mogućnost trudnoće ?? E da, i osjećam zatezanje u trbuhu.
Ako su ti uredni ciklusi,rano je za takve simptome.
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
A mogucnost trudnoce postoji kod svakog nezasticenog odnosa.
a možda i nije? sve ovisi kad joj je bila ovulacija, odnosno ako je T, kad se dogodila implantacija.
ja sam u zadnjoj i predzadnjoj T jedno 8 dana prije nadolazeće M imala zatezanje u jajnicima, cice su mi postale osjetljive, izoštrio mi se i ovak izoštren osjet njuha i tak još nekaj. u predzadnjoj T mi se pokazao + 3 dana prije (ne)očekivane M, a u zadnjoj prvo po tim cicama i zatezanju nisam ni željela vjerovati da bih možda i mogla biti T jer nismo nikaj planirali i jer smo (doduše nezaštićene) odnose imali u neke, po svim parametrima, debelo neplodne dane, pa sam test ipak radila kad mi je M kasnila jedno 4 dana...
inače glede usporedbe simptoma: u 1. T mi je bilo strašnu muka ako ne bih jela (rezultat: + 11 kg), u 2. T mi je bilo užasno muka ako bih išta pojela (rezultat: - 20 kg
), a u 3. T mi je bilo muka bez obzira jela ja ili ne jela. jedina konstanta u sve 3 trudnoće je bio taj ogromni, preogromni umor...
Uvijek moze biti da nije,ali za 8 dana do M ako je uredan ciklus znaci da je impl bila doslovno neki dan,malo su ipak prejaki simp.al sve je moguce