Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Do kad će mlijeko curiti?!

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Do kad će mlijeko curiti?!

Evo nisam našla sličnu temu, pa otvaram novu...

Imam bebu staru deset dana.
    T. je prosisao odmah po porodu, i to vukao odmah kao veliki....
    Meni je mlijeko došlo tek za dan i pol, a on mi za to vrijeme napravio strašne regade....
    Dojila sam s šeširićima do prekjučer i mazala purelanom, sad sam šeširiće izbacila jer su se bradavice oporavile...
    Uglavnom, T. sisa svaka cca 3,5 sata preko dana i to ga treba ponekad probuditi, a po noći sisa samo dva puta i to jako kratko....

Problem mi je to što sam stalno mokra, mlijeko mi samo curi... Pogotovo kad on krene sisat na jednu dojku, iz druge mlijeko samo curi...
    Ne izdajam neš previše, čisto rukom malo istisnem (mada ni netreba neš previše stiskat..) da smanjim pritisak...
    Ali mlijeko se samo stvara, i samo ga ima...

T. super napreduje na težini...
    Kod otpusta je imao 3080g, a za 2,5 dana kad ga patronažna vagala dobio je 120g i ona veli da je to super (još k tome da tako rijetko sisa...)...

Eto, mene zanima kad bi se ta ponuda-potražnja mlijeka trebala izregulirati?
    Odprilike..?
    Ili je to čisto individualno?!

Hvala!

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Čestitke na dečkiću!

Normalno je da treba neko vrijeme da se ponuda i potražnja uspostavi i teško netko može prognozirati kad će to točno biti. Budući da do otpuštanja mlijeka dolazi u obje dojke istovremeno, normalno je da će iz druge curiti dok beba doji na prvoj, a intenzitet curenja je tim jači jer se još ponuda-potražnja nisu regulirale.
    Najvažnije je da tvoje tijelo prati bebine potrebe, da se tvoje dojke prilagode bebi - jako pazi na ispravan položaj, doji na svaki zahtjev, bez gledanja na sat, bez ograničavanja duljine podoja, što više tjelesnog kontakta, po mogućnosti kože na kožu...
    Ako sam dobro shvatila, izdajaš kako bi spriječila da se beba zagrcava prvim jakim mlazovima? Ako je tako, onda OK, ali pazi da ta bude zaista samo mlaz-dva, tek toliko da se bebi olakša gutanje, ali nipošto nemoj više od toga, kako se dojkama ne bi poslao pogrešan signal da je potrebno stvarati dodatne količine mlijeka.

Kako ne bi bila mokra, koristi jastučiće za dojenje (preporučila bih ti pamučne) ili stavi neku gazu ili pelenu.

Malo strpljenja i sve će brzo doći na svoje mjesto. Sretno!

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Čestitam!
    Ako me dobro pamćenje služi, mislim da sam jastučiće koristila mjesecima....
    Nije stalno baš toliko curilo, kasnije kad bi mu bilo vrijeme jelu ili ako bi zaplakao.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni je sa Z. prestalo curiti preko noći, kad je imala 2 mjeseca i 7 dana. Jedan dan su još majice bile mokre, sutra više ništa. Ja nisam koristila jastučiće, mene od njih sve svrbi, čak i od platnenih, nego sam mijenjala 5-6 starih majica dnevno.

S A. mi uopće nije curilo.
    Posljednje uređivanje od martinaP : 02.11.2010. at 15:18

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni još ponekad zna bit mokro, on je prek 4 mjeseca

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala vam svima na odgovorima...

linda - izdojim samo prije podoja da lakše primi bradavicu, inače ne izdajam jer bude bilo još više mlijeka...

Sad mi je mm kupil "prsne školjke" i izmjerila sam da mi prije podoja iscuri oko cca 25ml mlijeka iz obje dojke, čini mi se jako puno, ili?

PS. Hvala na čestitkama!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni zna bit mokra majca da se može žmikati

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam stalno mokra...tj.bila bi da ne nosim jastučiće. Ela ima 2 mj. Od jutra do podneva jastuči bude mokar da probije. S J. sam jastučie furala čak 8 mjeseci, tak da...

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja sam s H. jastučiće nosila 7-8 mjeseci sigurno

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni je do Ivanovih 3-4 mjeseca curilo tako da sam morala stavljti pelenu na drugu dojku dok je iz druge sisao. Kasnije mi je curilo manje, ali sam nakon svakog podoja mijenjala jastučić jer bi se malo namočio. U zadnja dva mjeseca curne mi jedino kad duže ne sisa (6, 7 sati tijekom noći). Još uvijek nosim jastučiće, ali sam prešla na platnene i preporodila se. Od jednokratnih me uvijek nešto svrbuckalo. Curenje je jako individualno. Većini curi dok se ne usklade ponuda i potražnja, a kasnije kako kome.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni je isto dugo curilo, 3-4 meseca sigurno izmedju podoja, pa kad god bi N zaplakala, pa kad bi neka druga beba zaplakala
    Curilo mi je toliko da bi mi majica bukvalno bila natopljena, slivalo se niz stalak za presvlacenje dok sam je presvlacila, ostajao beli trag po parketu.
    Ja sam kod kuce nosila tetra pelene ispod majice, a jastucice samo za napolje. Posle par meseci je prestalo tako mnogo da curi, ali je celih godinu dana curilo iz druge dok ona jednu sisa. A znalo je da mi procuri i kad je vec hodala, pa je u parku (posle nekoliko sati da cica nije praznjena) uzmem i naslonim na cicu. Kad na jednom osetim mokro....

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Sad mi je mm kupil "prsne školjke" izmjerila sam da mi prije podoja iscuri oko cca 25ml mlijeka iz obje dojke, čini mi se jako puno, ili?

Krivo sam napisala, iz jedne....

zara - 7-8mjeseci?
    Jel se količina smanjila s vremenom ili bila ista kao na početku?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

smanjilo se, ali mi je uredno curilo iz one iz koje nije jela (par kapi, ali dovoljno da majica bude mokra i flekava)

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Gle, moja kolegica je do poslije djetetove godine dana nosila jastučiće. Drugoj beba ima 9 mjeseci i još mora po malo izdajati višak mlijeka. Nema pravila.

katrin23 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moj je bebač sad tri i po mjeseca i ja bi rekla da smo tek sad izjednačili ponudu i potražnju, tako da mi dojke nisu prepune i da ne moram izdajati prije podoja. Samo da napomenem da sam se od početka držala dojenja na zahtjev, mali super dobivao na težini ( u prvi mjesec 1,700 grama, sad smo već poduplali porođajnu težinu) i da se nisam nepotrebno izdajala, samo malo prije podoja da mu olakšam sisanje. No kod mene je to rezultiralo sa dva zastoja u prvih mjesec dana i mastitisom kad je beba navršila dva mjeseca! Ne znam mlijeko je samo nadolazilo, on je sisao puno ali je svejedno još dosta ostajalo poslije podoja. Tako da sam bila prisiljena zbog mastitisa i zastoja izdajati se poslije podoja pa je malo duže trebalo da uhvatimo ravnotežu!!

A mlijeko i dalje curi. Kad sisa jednu curi iz druge, kad zaplače ili je vrijeme hranjenja curi iz obje! Jastučići stalno, mijenjam nekoliko dnevno i to je to!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moja curka ima deset mjeseci, smanjilo se je curenje no isto kapa ili ti šprica iz one na koju ne jede tak da... još uvijek se druzimo s jastučićima...

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I meni curi na jednu dok doji na drugu i ne staje....još...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Samo svakako pazi da ti jastučići budu uvijek suhi, mijenjaj koliko god puta treba. inače se lako razvijaju gljivice ako su bradavice prečesto u vlažnom jastučiću.
    Ja sam ih isto nosila bar pola godine, ako ne i više, a i kad sam ih skinula još neko vrijeme je znalo procuriti.

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi ćemo sada godinu dana. Još uvijek curi. Ja samo isprobavam jastučiće raznih firmi i pazim da ne dobijemo soor.
    Pomirila sam se da će curiti koliko god ćemo dojiti.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Cure, jeste li razmišljale o platnenim jastučićima? Što se tiče preventive od soora, puno su bolji od ovih jednokratnih.
    Da ne pričam o uštedi..
    Ja sam se relativno kasno prebacila na platnene i sad ne mogu prežaliti da ih nisam koristila od početka. Ciconja ima godinu i pol, ali zbog odvojenosti radi mog posla, jastučići mi još uvijek itekako trebaju.

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, jeste li razmišljale o platnenim jastučićima? Što se tiče preventive od soora, puno su bolji od ovih jednokratnih.
    Da ne pričam o uštedi..
    Ja sam se relativno kasno prebacila na platnene i sad ne mogu prežaliti da ih nisam koristila od početka.
    Potpisujem!

Ja sam prešla na platnene prije mjesec dana, nakon što sam jednokratne nosila zadnja tri mj. trudnoće i 10 mjeseci dojenja. Preporodila sam se. Osjećaj je neusporediv. Platneni su puno ugodniji, a i isplativiji. 7 parova sam kupila za 70 kn, a za jednokratne sam trošila minimalno 40 kn mjesečno!

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa ne znam, meni je to privlačno, ali mi je prije baš jako curilo i imam jedan par kamarisovih, to bi mi procurilo za čas.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni još uvijek curi i moram koristiti gazu ili jastučiće, a dojim tandem - curu od 20 mj. i drugu curu od 3.5 mj.
    Nema pravila...

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Samo da potpišem za platnene jastučiće - puno su ugodniji.
    Ja sam imala (kršitelj koda)ove i nisu mi propuštali, a osjećaj je neusporediv, pogotovo ljeti.

A mlijeko mi više (uglavnom) ne curi... moji sisavci sve posisaju, nema što curiti
    Jedino sad kad su bili bolesni pa su po noći stalno sisali bi mi znalo curiti jer su očito previše povećali produkciju.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

meni su se ponuda i potražnja regulirali s Leoninih 3-4 mj., tad je prestalo curiti, ali nikad nisu curile tolike količine.

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ponuda i potražnja mi se regulirala s 3-4 mj, a curilo je u slapovima, još uvijek nosim jastučiće (mali će za par dana napuniti 1 g) jer kad let down krene, curi na sve strane ali sve manje i manje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •