Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: rastajemo se - što dalje???

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno rastajemo se - što dalje???

Upomoć, upomoć!!!

Nakon četiri godine zajedničkog života i dolaska našeg djeteta na ovaj svijet - rastajemo se! Svatko na svoju stranu.
    Ne mogu više živjeti s tim čovjekom i želim sebe i bebu maknuti iz ovakvog zbrkanog života.
    Imam par pitanja jer doista ne znam što mi je sve činiti.
    Znači: nevjenčano smo živjeli 4 godine, prije 7 mjeseci sam rodila.

Ne želim od njega ništa osim da plaća alimentaciju za dijete što on i želi.
    1. Kome se trebam obratiti da iznos alimentacije bude na papiru tj ne želim da to bude samo rekla-kazala?
    2. Koliku alimentaciju po zakonu mora plaćati?
    3. Koja su moja prava, da li sam ja sad samohrana majka?
    4. Da li sad imam pravo na dječji doplatak pošto smo sad nas dvije same? Primam samo porodiljnu naknadu od 1663 kn do 2.4.2011.

Hvala unaprijed vašim odgovorima.

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

martinela, obrati se nadležnom CZSS-u, iznos alimentacije na papiru će te imati nakon sudske odluke, isto kao i to tko je djetetov skrbnik. tvoja prava? proguglaj malo i nažalost razočarat ćeš se. nemaš neka posebna prava. recimo kao samohrani bi negdje trebali imati prednost za upis u vrtić, no ništa od toga nije pravilo.
    svakako, kao samohrana majka nemaš puno prava al zato imaš mnogo obaveza..
    zapravo, ako djetetov otac plaća alimentaciju, ti i nisi "samohrana", jer i on hrani to dijete.
    na dd ćeš imati pravo ako su ti primanja uistinu jako mala, jer i iznos alimentacije ulazi u računicu primanja koju si dužna dostaviti kada potražuješ dd.
    nadam se da sam barem malo pomogla, sretno

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni su vezano uz dječji doplatak rekli ovako - bez obzira bili u braku ili ne čim dijete ima oca (bar na papiru) vi niste samohrani roditelj. Toliko!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a moja suseda je samohrana, jer se razvela!

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

imaš pravo na djećiji ako ne prolaziš onih famoznih 1663 kune.Lijepo odeš na mirovinsko ,predaš sve papire koji su ti potrebni,s tim da češ morati dovesti dva svjedoka da bivši ne živi s tobom i to če ti referentica dati da potpišeš.I to je sve! Sretno

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

winnerice,ne znam tko ti je to rekao,ali mirovinsko ne utvrđuje tko je samohrani roditelj,a tko nije.Njima je samo bitno zajedničko kućanstvo tj.koliko vas zajedno živi ,i prema tome onda gledaju onaj prosjek od 1663 kune.
    Posljednje uređivanje od vandica : 09.11.2010. at 22:24

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

za kalu imam pitanje?.Na koji način da im dostavim iznos alimentacije ???to mi nije stvarno jasno,da molim bivšeg da mi da uplatnicu o uplatama ,ili da im dam na uvid stanje sa moga privatnog tekućeg računa,????Pa nisu oni policija!!!!!!!!!!!!

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

vandice, ukoliko je sudski riješeno da je iznos alim. recimo 1000 kn, onda se taj iznos pridodaje ostalim prihodima u zahtjevu za dd. odnosno, ako žena ima primanja i tako mala kao što je 1500 kn, onda se toj svoti nadodaje i onih 1000 kn alimentacije. a zbroj toga prelazi cifru za dd.
    kao onaj tko zahtjeva dd dužna si im dostaviti točan iznos svojih primanja, pa tako i iznos alimentacije.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj vandica prvotno napisa Vidi poruku
    winnerice,ne znam tko ti je to rekao,ali mirovinsko ne utvrđuje tko je samohrani roditelj,a tko nije.Njima je samo bitno zajedničko kućanstvo tj.koliko vas zajedno živi ,i prema tome onda gledaju onaj prosjek od 1663 kune.
    Pa naravno da ne utrvrrđuje to HZMO, meni je to rekla službenica na njihovu besplatnom telefonu, a to je ono što je do njih, a ne np. suda ili socijalnog radnika. Ne vrijedi ti npr. podatak o prijavi tebe i djece na jednoj adresi, a "muža" na drugoj kao dokaz da ne živite skupa, tj. da si samohrana, to mi je ista osoba rekla. Jer tak mogu brojni namjerno napraviti i lažno imat pravo na dd.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a moja suseda je samohrana, jer se razvela!
    Pa je, ona ima papir o tome. Ovdje odgovaramo ženi bez tog famoznog papira...

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

za Kalu: ali meni je alimentacija u postocima,pa je svaki mjesec različita!!!

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

za Winnerica ,pa zato i dovedeš dva svjedoka da potvrdi da npr,u ovome slučaju od Martinele da njen bivši ne živi na toj adresi već samo ona i djeca,jer se tu radi o izvanbračnoj vezi gdje ne postoji nikakvi papir da su živjeli skupa .
    Posljednje uređivanje od vandica : 17.11.2010. at 13:21

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

b

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •