Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Pgd

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

evo kopiram post sa potpomognute u Češkoj -- jučer mi je doktorica na gentskom savjetovanju preporučila da ipak koristimo i PGD zbog eventualne aneuplodije sada u Češkoj zbog mojih godina (38). Na konzultacijama u Pragu doktorica L mi je rekla da ne smatra da je potrebno ići i na PGD jer nema nikakvih indikacija, a ja sam uz to i low responder. Sad sam na sto muka, ako sve bude ok započinjem sa bockanjem za 10-tak dana a ja ima 2 dana ko tuka ne znam kud da se okrenem. Jel još netko dobio ovaj savjet i da li ste radili PGD iz ovog razloga?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj venddy prvotno napisa Vidi poruku
    evo kopiram post sa potpomognute u Češkoj -- jučer mi je doktorica na gentskom savjetovanju preporučila da ipak koristimo i PGD zbog eventualne aneuplodije sada u Češkoj zbog mojih godina (38). Na konzultacijama u Pragu doktorica L mi je rekla da ne smatra da je potrebno ići i na PGD jer nema nikakvih indikacija, a ja sam uz to i low responder. Sad sam na sto muka, ako sve bude ok započinjem sa bockanjem za 10-tak dana a ja ima 2 dana ko tuka ne znam kud da se okrenem. Jel još netko dobio ovaj savjet i da li ste radili PGD iz ovog razloga?
    Bok, čitala sam da si napisala da je vama kariogram OK.
    Znači samo postoji ev. strah od aneuplodije kod embrija?
    Ili imate pak dokazanu aneuplodiju ploda, u slučaju prethosnih ev. spontanih pobačaja?

Na PGD se u principu ide ako se zna što se traži. Onda se traži to nešto ciljano.
    Rijetko se ide preventivno, u širokom spektru sumnji.
    Kao low responder, ionako budeš dobila par stanica, koje budu ili nebudu u opće doživjele transfer.
    Jedino ako su ti sve stanice naoko zdrave i uredno se u početku dijele, a dolazi do kasnijih pobačaja, onda vrijedi ići na PGD.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •