Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Treskavica

TINA 2205 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno Treskavica

Molim pomoć,već ne znam gdje sve nisam pitala,nitko ništa..
    Beba ima 5 mj. već mi se par puta u zadnjih tj2 tjedna,za vrijeme dojenja tik prije nego što će zaspati,počeo tresti..koliko sam u panici skužila,samo ručice,izgleda kao da ima nekakav napadaj,kad ga dignem i on se razbudi,smije se i normalne je volje,nema plača ni ničega suspektnog.. inače je dosta nervozan i plačljiv,idu mu zubi već mjesec dana pa to pripisujem tome.. Ima tko kakvog pojma što bi to moglo biti? jako sam uplašena..inače je porod bio normalan ali mi nisu rekli da je imao pupčanu oko vrata i kad sam ga samoinicijativno odvela na uzv glave,rekli su da je imao krvarenje 1. stupnja,idemo na goljak svaka 3 tjedna ali izuzetno je napredan i nemamo nikakve posebne vježbe a dr. koja nam vodi vježbe mi nije znala ništa reći o toj treskavici.dobila sam uputnicu za eeg ali bilo bi mi lakše da čujem da netko nešto una o ovome

TINA 2205 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno Treskavica

ok.. mali ima 5 mj. u zadnje 2 tjedna kad ga dojim,taman prije nego što će zaspati počne se tresti,to se dogodilo par puta,izgleda kao nekakav napadaj ali čim ga primim,probudi se i prestane i sasvim je normalne volje.. jel imao tko šta slično?

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Nitko nista... Upravo mi se desilo sve sto je u prethodnom postu opisano, prvi put. Beba 4 mj. I ja sam prestravljena, srce mi je sislo u pete. Bebac mi nije htio sisat, a gladan, pa sam ja izdojila 100 ml i dala mu na bocicu, prihvatio je i poceo jesti, zaspao i onda se odjednom poceo tresti. Glava, ruke, tijelo. Uzela sam ga i odma je to stalo, on je nastavio spavat na meni ko da nista nije bilo.. A meni srce stalo skoro. Odma sam isla provjerit dali dise, uzasno sam se osjecala, nemogu to opisat.. On sad spava, a ja bi samo plakala, sto je to? Pedijatrica je radila ujutro..

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Zaista ne znam što bi to moglo biti, nisam imala takvih slučajeva sa svojom djecom. Ali sjećam se da sam sa malim bila u strahu, jer kada je tonuo u san ili već bio zaspao, znao se "smrznuti", odnosno napraviti neki čudan dugotrajan tik sličan moorovom refleksu, koji to nije bio... To mu se znalo dogoditi i kada je bio budan, usred igre, razgovora, samo se "smrzne" i napravi grimasu, kao da ga je netko uplašio. Zbog svog mira, snimila sam ga kako to radi i odvela doktorici, pokazala njoj snimku. Rekla je da je njegov živčani sustav još mlad i nezreo i da ga pratim, pa ako se nastavi kroz koji mjesec da će dati uputnicu za daljnju obradu. Uglavnom, prošlo je samo od sebe. Kasnije sam istu stvar vidjela kod šogorove curice. I ona je prestala sa time. Svakako pitaj pedijatricu što misli, ali sigurna sam da nije ništa strašno, već normalna razvojna faza tvoje bebice

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nemam vlastitih iskustava, ali sjećam se teme - evo linka: http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-37112.html

Inače, kolegica je imala iskustvo s djetetom (febrilne konvulzije) i slični su bili simptomi, samo s temperaturom. I o febrilnim konvulzijama imate teme.

Kako god bilo - najbolje je pitati pedijatra, puhati na hladno i nadati se da je sve to posljedica nezrelosti neurološkog sustava (što vjerojatno nije daleko od istine). Sretno svima!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

adrianova mamice, možda je nešto sanjao

jel ste počeli s kakvim pretragama?

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Zvala sam jutros pedijatricu, opisala joj sve, veli da je to fizioloski normalno, da se to zna desavat djeci u snu. Ali da ga svejedno promatram.. Malo mi je lakse, kakve sam si scenarije sve vec imala u glavi bolje da ne pisem..

Sto se pretraga tice ovako od poroda do sada, obavili smo sve, dva puta uzv srca u rodilistu, te sa mjesec dana na rebru jos jednom i ekg. U rodilistu su napravili sve pretrage i one sto jesu i sto nisu uobicajene. Sve je u redu sa svime.. Neki dan navrsili smo 4 mj..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

uzv mozga?

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Za to ne znam dali su radili u rodilistu, ali mi privatno nismo isli.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pogledaj ak nisu svakak napravi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •