Pozdrav drage forumašice!
Ne znam gdje otvoriti ovu temu budući je problem o kojemu ču pisati kompleksan. Naime moja draga prijateljica rodila je 31.10. u 37.tjednu trudnoče bembolina Duju. Rodila je na zadak prirodnim putem što je šokiralo i babicu jer nije imala pojma da je beba na zadak (nisu joj radili uz po dolasku u rađaonu) . Beba nije odmah zaplakala i odmah su ga odnjeli na JIL novorođenčadi. Prvi problem je taj što su babice bile izrazito neugodne prema njoj jer kao ona je trebala znati kako je beba postavljena
i nakon poroda nitko joj se nije obratio da ju pita treba li kakvu pomoć(svi koji su to doživjeli znaju koliko ti znaći lijepa rijeć kada ti je dijete u JIL) .Ja ju nastojim utješiti i bodrim ju da izdrži sve izazove koji su stavljeni pred nju. Kako joj pomoći ,što reći,kako postupiti ???
Drugo ,zanima me ima li itko slićno iskustvo,bebać je još na intenzivnoj u inkubatoru na kisiku. Kao sve je ok a čim ga skinu sa kisika on se zadiše i opet ga vračaju na kisik. Od liječnika (žalosno ali istinito) nitko joj ne zna reći što je bebi a ona jadna ludi od svega. Svaki savjet je dobrodošao.