Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 113

Tema: Što danas kuhate? (22.dio)

  1. #51

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    (jedan od najboljih recepata koji sam pokupila )
    od svekra

  2. #52

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    nemam pojma što ću kuhati.
    pere me takva prehlada da bi samo ležala.


    cure,kako se radi pogača?
    ona što iznutra izgleda kao lepinja...jučer sam radila neku pogaču,al to nije to što sam si ja zamislila.

  3. #53
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    brašno, soda bikarbona, kiselo mlijeko, mineralna voda...

  4. #54
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a mogla sam to i bolje:

    1/2 čaše kiselog mlijeka
    1 kg brašna
    soda bikarbona ili prašak za pecivo

    Priprema: U 1 kg brašna dodaš 1/2 čaše kiselog mlijeka i na vrh noža sode bikarbone ili praška za pecivo. Zamijesiš mlakom vodom i malo mineralne. Dasku pospeš brašnom, staviš tijesto, rastanjiš ga i premažeš uljem. Ovakvo tijesto ponovo zamijesiš i cijeli postupak ponoviš. Oblikuješ pogaču i staviš u podmazanu tepsiju.
    Pečeš na temperaturi na kojoj pečeš kruh.

    Pogača se ne reže, već se kida, ali u Posavini se tanko odreže gornja kora i podloži ispod pogače. Onda se izreže na rombove i zalije topljenom mašću (bez komentara, molim)

  5. #55

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ja ću danas rolanu pizzu!
    A i pogača mi miriše
    Nemam komentara na mast, ali da da ja pogači odrežem gornju koru podložila bi ju samo u svoj želudac!

  6. #56
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa to se napravi samo zato da onaj unutarnji, mekši dio bolje upije masnoću.
    pojedeš, na kraju, sve!

    kako je Jan?

  7. #57

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ma znam, ali obožavam koricu
    Jan ide popodne na kontrolu pa ćemo vidjeti - opće stanje izvrsno - mislim da je upravo otišao premijesiti tijesto za pizzu pa bolje da ga odem pregledati!

  8. #58

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    tenks za recept!
    probat ću sutra ka pojedemo ovu jučerašnju.


    Janoccka,kakva je to pak sad rolana pizza?
    budi dobra pa sve lijepo napiši.

  9. #59

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ma ništa spešl! Umijesiš tijesto (900gr brašna, 500 ml mlake vode, 2/3 kvasca, 6 žlica maslinova ulja, 2 žličice soli) - recept iz pekača za kruh. Ako imaš vremena na tih 6 žlica maslinova ulja popržiš 2-3 glavice crvenog luka i onda umijesiš tijesto.
    Razvaljaš na oblik pravokutnika
    Staviš što i inače na pizzu. Ja domaći paradaiz iz flaše ili svježi, salamu ili ne, sjeckane paprike i luka, gljiva... što već imam. Srolam u štrucu i režem na 1-2 cm debljine.
    Složim u tepsiju, pospem ribanim sirom, maslinama i suhim peršinom (ne volim origano!)
    Prije sira dodam još malo paradaiza iz flaše da bude sočnija.
    Pečem i jedem

    Što ostane zamrznem, pa MM ima nekoliko dana doručak. Samo odmrzne i ugrije u mikrovalnoj.

  10. #60
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Laži i objede!
    Nigdje se ne vidi kako jedeš!

  11. #61
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    :shock:

    Pa to su pravi linkovi i slicice!!!????

  12. #62
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno


  13. #63

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    daklem,kobasice,dinstano kiselo zelje i restani krompir.
    uletila je i rolana pizza u zadnji čas i super je.

    za večeru smo jeli isto nešto rolano,samo što je bilo slatko.
    tijesto se zamijesi kao za kruh (brašno,germa,sol,šečer)
    postupak identičan kao kod janocckine pizze.
    razvaljano tijesto se malo namaže maslacom,pa se pospe krupno mljevenim prženim lješnjacima i ribanom(može i na kockice) čokoladom.
    savije se u roladu i reže na 2cm debljine.
    peče se 20 min na 200c.

    jako je fino,a ako se dobro sječam to je po receptu golog kuhara.

  14. #64

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Citiraj dolega prvotno napisa
    brašno,germa,sol,šečer
    Ne može tako! Koliko čega
    Sve što se mijesi ja moram imati bar približne mjere da to sve bučnem u stroj za kruh. Moje ručice ne znaju umijesiti tijesto!

    Isto i za pogaču! Koliko vode, otprilike? 4-5dcl?

    Inače danas kuham juhu od bijelog luka, dinstanog zeca špinovanog sa bijelim lukom, mrkvom i slaninom i dinstane mahune.
    Za desert kesten rolada.

  15. #65

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    mi ćemo danas domaću paradajz juhu, kobase na grillu, dinstane tikvice i ciklu. desert je biskvit sa višnjama.

  16. #66

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Citiraj dolega prvotno napisa
    brašno,germa,sol,šečer
    Ne može tako! Koliko čega
    ja to sve ofrlje 8) al recimo:1/2kg brašna,3dcl vode,1 suhi kvasac ili pola svježeg,15g soli,15g šecera.

    danas sam ispekla pogaču i jela je vrucu-mljaccc
    ispekla sam odreseke,poslagala u vatrostalnu,na svaki stavila šnitu šunke i sira,zalila mješavinom slatkog vrhnja,senfa i začina pa zapekla 15ak min u roli.
    uz to široki rezanci i popečci od kelja,mrkve i kukuruza.

  17. #67
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    Citiraj dolega prvotno napisa
    savije se u roladu i reže na 2cm debljine.
    peče se 20 min na 200c.
    i cini mi se i fino i jednostavno osim ovog detalja: narezes i peces. fali ono izmedju.

    polozis ih vodoravno na pleh? zar nece onda ta cokolada iscuriti dolje?

  18. #68

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    tako je, polože se vodoravno na pleh na koji je najbolje staviti papir za pečenje.
    ono što je iscurilo bilo je zanemarivo.

  19. #69
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    polozis ih vodoravno na pleh?
    ne, prvo ih upišeš na gimnastički tečaj kako bi naučile držati ravnotežu i stajati okomito.

  20. #70
    Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    ispod površine
    Postovi
    2,651

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj ivarica prvotno napisa
    polozis ih vodoravno na pleh?
    ne, prvo ih upišeš na gimnastički tečaj kako bi naučile držati ravnotežu i stajati okomito.


    tko bi se toga sjetio

  21. #71

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Svi se bacili na kolače! Pa ne možete samo od toga živjeti! Ajmo... potpuno sam bez ideja.
    Mislim da ću sutra samo grašak sa trgancima. A možda baka i Jan budu raspoloženi pa popodne naprave knedle....

  22. #72
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    ja sam danas OPET radila ručak; zapečene široke rezance sa šunkom, sirom podravcem i gorgonzolom; gore prelila sa vrhnjem+ jedno jaje umućeno u to; super mi je ispalo !
    i zelena salata uz to.

    al sam sva zbedirana od onog boćnokolačnog topika; još ništa nisam počela radit, a ni ne znam kada ću
    moglo bi mi se lako desit da na božić hrdamo domaćica kekse, aaaaaaa....

  23. #73

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    Ja te pratim sa topica o kolačićima i sad si mi dala ideju za sutrašnji ručak

  24. #74

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    andrea,dobra ideja.
    to bi ja mogla sutra za ručak.

    toliko sam presušila sa idejama (fali mi ljetno povrce) da mi ne pomaže ni kuharica od 900 str.koju trenutno listam.

  25. #75
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    Citiraj Romina prvotno napisa
    Ja te pratim sa topica o kolačićima i sad si mi dala ideju za sutrašnji ručak
    ja sam ti prošle godine napravila jedno 8 vrsta kolača + bajaderu dva puta, jer smo prvu pojeli istu večer
    (sve sam radila po receptima sa foruma)

    e, sad i ove godine svi očekuju isto, a ja još nisam niš počela, al mislim da sutra definitivno budem.
    sve čekam da me uhvati onaj božićnokolačni poleeeettttt !!

  26. #76

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    ma mene ti to sve drži zato kaj sam prošle godine u ovo vrijeme bila u bolnici i doma na strogom mirovanju tak da sam sad puna poleta . A čuj, ja mijenjam sve svoje kolačiće za domaćicu ak sutra kreneš do subote stigneš napravit kolača kao za malu svadbu

  27. #77

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Kod mene ovih dana sve nešto laganini.... valjda se čuvam za Božić :D
    Jučer paradaiz juha sa trgancima (MM se preksinoć vratio doma "bolestan" sa poslovne večere pa mu ništa drugo nije trebalo), danas poriluk, sutra vjerojatno granatir.

  28. #78
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    nije da ne kuham, nego mi mrsko pisati, sram me bilo...
    za vikend smo jedan dan imali telece snicle premazane senfom na naglo i torteline od sira (zivjela Barilla) s umakom od paradajza, salata od kupusa.
    drugi dan su bile pohovane rolice od pilecih prsa filovane edamerom, susenom curetinom i koprom, prilog palenta s persunom i parmezanom. salata od kelerabe.
    pravila sam i paprenjake, greskom pocela bez Ajvicinog recepta. tako da sam morala spasavati smjesu iz recepta koji je Apricot postala dodavanjem jaja, pa su keksi mirisni i zilavi...
    pravila sam i tortu Rafaelo, odlicna je, pohvala za WM! koristila sam mandarine umjesto marelica.

    danas nemam pojma sta cu, sutra orada iz rerne za MM, a meni lignje, ako nadjem jestive primjerke u ribarnici.

  29. #79
    Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Viškovo-Rijeka
    Postovi
    847

    Početno

    MM i ja bili na putu, došli danas i ja kao malo djete vičem da sam gladna i da ne želim kuhati.
    On odlučio da za ručak imamo tortilje s tunom i povrćem. Istina da me svake dvije minute zove u kuhinju tako da opet ja kuham.
    Nadam se da će biti jestivo.

  30. #80
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Ja već 2 dana pečem kolače pa mi je kuhanje ručka stvarno brzinsko. Jučer sam podgrijala grah iz zamrzivača 8) , a danas varivo od mrkve i krmići na naglo.

    Ništa posebno!

  31. #81

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    kod mene čušpajzi ovaj tjedan jer s njima ima najmanje posla.
    prisiljeno zelje s kobasicama
    kelj,opet s kobasicama
    jučer iznimka:bečki,pomfrit i grašak

  32. #82

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Da vidimo jel netko bio maštovit za blagdane? Ja nisam
    Na Badnjak kod mame: fish-paprikaš, pohani šaran i krumpir salata.
    Božićni doručak: hladnetina, kuhana domaća kobasa, pogača. Za ručak klasika: domaća juha, purica, mlinci, zelena salata.
    Danas sarma. I opet pečem pogaču

  33. #83
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    mi smo juce jeli kljukusu, a za danas MM ima grah sa suhim mesom, ja stipaljku na nosu i neku improvizaciju za klopu.

  34. #84

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Nema više zaliha, odlazaka na ručak i slično.... bacam se na kuhanje.
    Sutra: juha od povrća, pohane pureće šnicle i restani krumpir. Salata - nešto kiselo, a za desert štrudla od breskorke....
    A mogla bi i ispeći kukuruzni kruh. Dobila sam domaće kukuruzno brašno...

  35. #85
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    a za desert štrudla od breskorke....
    :?

  36. #86
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno


    breskorka= tikva, velika okrugla narancasta, ona cije se sjemenke jedu.

  37. #87
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,505

    Početno

    a mi danas imamo za ručak pileću juhu i palačinke s nutelom
    mljac mljac

    (ma ne mogu odoljet da se svako malo ne javim na receptima )

  38. #88

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Izvana je sivozelena, iznutra narandžasta. Slatkog okusa. Jako je fina kada se samo nareže na kriške i ispeče, ili u štrudli. U Podravini ju zovu mađerka, a kako još.... nemam pojma....

  39. #89
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    A baš sam te i ja Janoccka htjela pitati što je to breskorka, nikad čula :?

  40. #90

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Citiraj ivancica prvotno napisa
    A baš sam te i ja Janoccka htjela pitati što je to breskorka, nikad čula :?
    Ma to smo pričali jedan dan.... još sam ti i sjeme nabavila . Ne mogu se sjetiti kako si ti rekla da vi to zovete....

    Ugl. na štrudlu se pravi sa smeđim šećera i cimetom. Ako je dobra, onda skoro da i ne treba šećera....

  41. #91
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Aaaaaaaa,
    meksički krastavac!

    Mislim, breskorka-meksički krastavac, pa otkud bih mogla skužiti da je to to.

  42. #92

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ma ne..... nije to meksički krastavac.... nego slatka bundeva.

  43. #93
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Pa kad mi nabavljaš raznorazno sjemenje. Sad sam se sjetila: ovo je onda misirača- vrsta tikve iliti bundeve! Da i za to si mi rekla nabavit sjeme!

    A čekam i meksički krastavac!

  44. #94
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    kuskus s povrćem (tikvica, mrkva, grah, pelato, na kraju pšenične klice) za nas troje, mm sebi još pohao patlidžan. andrejček se oduševio i za svaki zalogaj viče "tuš-tuš!"

  45. #95
    Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Molvice
    Postovi
    1,830

    Početno

    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    kuskus s povrćem (tikvica, mrkva, grah, pelato, na kraju pšenične klice) za nas troje, mm sebi još pohao patlidžan. andrejček se oduševio i za svaki zalogaj viče "tuš-tuš!"
    kako to radis?...meni je kus kus pomalo tajnovit

  46. #96

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    Pohana piletina sa sirom,pire krumpir,zelena salata i umak od šampinjona
    Sutra salsa sa brdom ribanog parmezana

  47. #97
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    lu, nema jednostavnijeg jela od kuskusa! njega pripremiš ovako: zakipiš šalicu vode s malo soli. preliješ preko šalice kuskusa, poklopiš i ostaviš par minuta da upije vodu i nabubri. malo promiješaš vilicom da se razrahli. the end.

    za ljetne salate preliješ kuskus hladnom vodom pa ostane tvrđi.

    ide uz bilo koju kombinaciju povrća i/ili mesa, a ja sam jučer radila ovako: na maslinovom prepržila luk i češnjak, dodala mrkvu, nakon par minuta tikvice i papriku, nakon par minuta pelato. kad je povrće omekšalo ubacila sam malu konzervu graha (nije bilo slanutka u dućanu) i pšenične klice. zbog andreja nisam dodavala začinsko bilje, crvenu papriku, papar...

    kuskus umiješaš u povrće, čekaš da se malo prožme i to je to.

    upiši kuskus ili kus-kus u pretražnik, sjećam se da smo stavljale dosta recepata!

  48. #98
    Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Molvice
    Postovi
    1,830

    Početno

    super. nisam bila sigurna...zbunjivalo me to dal se kuha ili ne i tako. sad kuzim princip.

  49. #99
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Izvana je sivozelena, iznutra narandžasta. Slatkog okusa. Jako je fina kada se samo nareže na kriške i ispeče, ili u štrudli. U Podravini ju zovu mađerka, a kako još.... nemam pojma....
    U Posavini je "morkinja", a moja svekrva je zove "stambolka".

  50. #100

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    znaci vracamo se na svakodnevno kuhanje

    krmići,restani krumpir i dinstano kiselo zelje.
    napravila sam i lažne čupavce pa sad čekam da se ohlade da ih probamo.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •