Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: najbrzi rucak?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno najbrzi rucak?

nisam za danas nista skuhala (ah sram me bilo )
    i necu makarone
    necu ni pleskavice i cevape

dakle, mimo toga, treba mi ideja za nesto jako jako brzo, ukusno i hranljivo (da ne ostanemo gladni)

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

naručite pizzu

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

zamrznuti špinat odlediš, dodaš jednu kiflicu ili nam očen i scjeđen koamd kruha,jedno jaje, malo soli, malo bijelog luka, malo bibera i po poltrebi prezle.Od toga praviš popečke.(Možeš dodati i kockice mrkvice)
    Pileći filet ispržiš na naglo i dodaš vrhnje za kuhanje.

Također možeš uzeti zaleđenu mješavinu povrća(npr. za supu) i također sa jajima, kruhom itd.praviš male popečke.

Prijedlog za supicu(Isaovu omiljenu )
    na puteru prepržiš izribanu mrkvicu, dodaš par kašika griza, malo sve propržiš i zaliješ vodom.Dodaš začine poo želji i na kraju dodaš još jedno umućeno jaje.Moje dijete se davi tom supicom i zove je Dugouškova supa.

Odlična verzija je i kad umjesto mrkve uzmeš špinat i umjesto griza rižu.Samo što se onda zalijeva sa vodom I mlijekom(pola-pola) i u ovu supicu na kraju možeš dodati i malo pavlake ili limunovog soka.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

umalo zaboravih reći, ovu drugu zove Popajeva supa i dok je jede(od prve do zadnje kašike) moram mu pipat mišiće da vidim koliko su porasli

ajjjjjjjj koliko sam grešaka napravila, ali ovo djete se toliko vrti i lupa po tastaturi da sam dobro išta napisala

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

WM hvala ti, ali ipak cemo supe, supice i bilo kakavo kuhanje ostaviti za veceras jer mi se bas ne da odmah sjest za sporet kad dodjem kuci....a obzirom da se mi gotovo nikad ne hranimo gotovom hranom, poslusat cu anek i bas cu naruciti pizzu i to mahirusu (sace me sve zagrepcanke pitat sta je mahirusa)

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i jos nesto
    ja nikad ne jedem smrznuti spinat jer nisam nasla niti jedan koji valja....
    ali cu sa svjezim ovo probat

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mamaNjojza prvotno napisa
    WM hvala ti, ali ipak cemo supe, supice i bilo kakavo kuhanje ostaviti za veceras jer mi se bas ne da odmah sjest za sporet kad dodjem kuci....a obzirom da se mi gotovo nikad ne hranimo gotovom hranom, poslusat cu anek i bas cu naruciti pizzu i to mahirusu (sace me sve zagrepcanke pitat sta je mahirusa)
    i dalmatinke
    što je mamanjojza mahiruša ?

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ledov valja.
    A što se špinata tiče , zaleđeni špinat ima istu nutritivnu vrijednost (vitamini i sl.) kao i onaj koji je tek ubran.Špinat, koji stoji 2 dana(nakon branja!!!) i ti ga onda kupiš i skuhaš, nama u sebi skoro ništa!!!! a pogoto ne vitaminC.

Ovo znas iz experimenta u kojem sam i sama učestvovala.Informacija je 100% tačna.

Naime , svaka renomirana firma, koja se bavi obradom(zamrzavanje) namirnica, vrši zaleđivanje odmah nakon pranja i sjeckanja.Tako da povrće čim se ubere( to je uslov da bude primljeno i berba se mora najaviti da se sve pripremi) biva obrađeno i zaleđeno tako da zaleđeno povrće ni u čemu ne zaostaje za svježim.

Naravno odnosi se na ono koje podnosi ovaj način obrade.

Ja sam bila u njemačkoj firmi "Iglo" gdje se radio ovaj experiment( moj maturski rad) i bila sam prosvjetljena

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je Mahirova pizza truba

ne sviđa mi se, ja najviše volim uz MamaMia-e.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je Mahirova pizza truba

ne sviđa mi se, ja najviše volim uz MamaMia-e.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mahiruša je naziv za pizzu iz pekare Mahir.
    U medjuvremenu MM nece pizzu,odbija da jede bilo koju pizzu koju ne pravim ja (tu se zaista moram pohvaliti jer pravim fantasticnu pizzu).

Sto se tice spnata...WM ja ne jedem ne zato jer je smrznut vec zato jer sam probala ledo nekoliko puta i ama bas svaki put mi krcka pod zubima i imam osjecaj kao da je zemlja....bljak!
    I automatski mislim da to nije ni oprano kako treba...

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ista si ko MM i on kaže to isto,a moze i sa TM pod ruku , naime i MM inzistira da ja pravim

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da se vratim na temu - brzo, jednostavno, fino, zdravo...
    Uzmeš bilo koje zamrznuto povrće (miješano ili čisto tipa mahuna, graška). Na ulju popržiš luk (može i bez toga) i komadiće piletine, toliko da se zabijele, ubaciš povrće (smrznuto, a može i svježe), vodu, neki začin tipa Vegete ili soja sos, i kuhaš. Ako voliš više da je kao juha, staviš još vode, možeš zakuhati i sitne rezance (ovisi o povrću) ili ako je više kao gulaš, staviš uz povrće i krumpire da se kuhaju.
    Za maksimalno pol sata kuhanja - ovisi o povrću (+ 15 min. za sjeckanje mesa i luka) sve gotovo, ako hoćeš još brže možeš u ekspres loncu 10 minuta.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

naj-naj-brže, iako ne i naj-naj-zdravije:

skuhaš tjesteninu ili njoke. dok se kuha napraviš umak od slatkog vrhnja, parmezana i tunjevine, dodaš malo travica. uz to salata.

traje koliko treba da se skuha tijesto!

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

moj najbrzi rucak ide u dvije varijante:
    kljukusa (i to zahvaljujuci multipraktiku), dok smjesa bude gotova, rerna se ugrije

pileca prsa na trakice u sosu od ABC-a i bosiljka.

uz to ima i super brza varijanta kajgane, a jos brze kupiti pile/pitu/cevape...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    naj-naj-brže, iako ne i naj-naj-zdravije:

skuhaš tjesteninu ili njoke. dok se kuha napraviš umak od slatkog vrhnja, parmezana i tunjevine, dodaš malo travica. uz to salata.

traje koliko treba da se skuha tijesto!
    A sto je najzdarvije?
    kako pravis taj umak? jel tunjevina iz konzerve, ili...? Ja jos uvijek imam onu Rio Mare od neki dan, pa bih je danas iskoristila.
    I bas sam mislila danas napravit makarone sa necim. Edita ih voli, pa bih kakav brzinski recept za zdravi sos.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja pravila neki dan spagete s tunjevinom i paradajzom.

proprzis malo luka na maslinovom, dodas paradajz u obliku koji imas u kuci (ja koristim pelate), malo soli, bibera i secera, bosiljak, tunjevinu.

skuhas tjesteninu, sastavis sa umakom i pospes ribanim sirom po izboru.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

snorki, da - tunjevina iz konzerve. pola litre slatkog vrhnja, dvije konzerve tune i pola vrećice parmezana za pola paketa tjestenine.

radim i ovu wewinu varijantu s paradajzom.

joj sad sam se sjetila, white_musk je stavila recept za torteline s bundevom - taj umak je isto superbrz a jaaako fin.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ovo cu bas probat. Sami nije sinoc dobro spavao pa spaca cijeli dan, MM radi, a ja nikako trknut do trgovine. cak sam i bez secera ostala u kuci. Nadam se da mi nece niko na kafu doc

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nema šanse da slatko vrhnje koristim za bilo što drugo osim kolače!
    Najbrži ručak mi je valjda skuhati tjesteninu, ubaciti konzervu tune i konzervu kukuruza.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj white_musk prvotno napisa
    Prijedlog za supicu(Isaovu omiljenu Wink )
    na puteru prepržiš izribanu mrkvicu, dodaš par kašika griza, malo sve propržiš i zaliješ vodom.Dodaš začine poo želji i na kraju dodaš još jedno umućeno jaje.Moje dijete se davi tom supicom i zove je Dugouškova supa. Smile
    Joj, w-m baš si me razveselila s ovim. I ja sam se kao mala davila u njoj, a potpuno sam zaboravila tražiti recept od mame.
    .........
    A sad nešto super brzo:
    skuhaš krompir i pomiješaš s konzervom(ama) oslić a'la bakalar (Postira), dodaš maslinovo ulje, papar, sitno nasjeckani peršin i bosiljak. Može i bijeli luk.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

i ja sam se ostala :shock: na slatko vrhnje-ma baš kao i dolega, samo u kolače..iako je sigurno fino kad ti to jedeš

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

cure, pa u sve te vrhnjaste umake ide slatko vrhnje! možete koristiti i vrhnje za kuhanje ali će biti rjeđe.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Bibai, kako moze biti brza akcija u kojoj se guli krompir???? Meni je to superkomplikovana varijanta rucka.
    Brz rucak je meni nesto sto ne treba guliti, sjeckati, cistiti, sto zahtijeva malo sudja....

Ja relativno brzo pravim rizot s skoljkama, zapecenu tjesteninu sa sirom ili mesom...

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ako koristis onaj nozic od TW za guljenje ili slican, ide fenomentasticno brzo

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Koristim, al svejedno mrzim gulit. Imal sta da ja stavim krompir s jedne, a on izadje oguljen, s druge strane?

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ima, al su te masine industrijske, nazalost...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nisu; odlično može poslužiti i tm. 8)

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

MM bi trebao poceti s guljenjem dan ranije

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moj je dobro istreniran. Bar što se toga tiče.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I moj!
    Ali, da bismo dobili kilogram oguljenog... moram kupiti BAREM dva puta više - kod njega je otpad debljine prsta!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa bar je krumpir jeftin, a mužić nek dotegli s placa. i nedaj mu da guli tartufe.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •