Evo, moj D. ima 4 godine i još ne priča sa tetama u vriću, kojih zna već tri godine i tete su super. sva druga djeca im se obračaju na neki način, teta S., ja bi ovo , možemo li ono i sl.No onne. Teta S. koja je s njim od jaslica kaže da je jako sramežljiv, da ga treba pitati ako hoče još jesti, nikada sam ne traži, samo kimne glavom ako hoče kada ga pita. To mi je rekla pred njim i to je on čuo. Ako nešto kaže onda samo kada ga pitaju i to sa da ili ne i to tiho.
Inače sa vršnjacima , svojim prijateljima je ok, priča glasno, druži se, igra, zeza se, sve ok, to ja vidjea i kažu tete također.
Sada meni nije jasno koji je razlog tome da ih kao ignorira? Inače odrasle osobe koje zna iz viđenja( susjede, mame od prijetelja) također ignorira, ne pozdravlja i jedva ponekad kimne glavom ili tiše odgovori.SA nama je ok, priča non stop, sa bakom koju zna od rođenja( jednom tjedno smo kod nje) , prespavao je kod nje par puta isto u početku baš ne razgovara sa njim, treba mu dva-tri sata da počne pričati nešto sa bakom, nekada i dulje. Samo odgovara na pitanja.A sa sekom cijelo vrijeme noramalno priča.
Zašto je to tako? Šta se dešava? On je uvijek bio takav, pa mi nije jasno radi čega?