Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Pišanje u noći jednog 3-godišnjaka..

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno Pišanje u noći jednog 3-godišnjaka..

Pozdrav.Nova sam na forumu pa bi za početak voljela postaviti pitanje svim majkama koje imaju dijete te ili približne dobi,kada i zašto se treba zabrinuti.Znam da je svako dijete priča za sebe,kao šta znam da i postoji u svemu granica.Dakle,moj je sin prestao nosit pelene nedugo nakon navršenih 3g,po danu,jako brzo i bez puno problema.Onda sam ukinula i po noći pelene.
    Rijetki su ti petki ja bi rekla da on zove za pišanje u noći,na jutro,i to već bude popišan pretežno.Ko zna i kako bi sve skupa bilo da se zbog trudnoće ne dižem često u noći i stavljam ga pišat.Šogorica mi kaže da je za njenu djecu trebalo za svakog po godinu dana da prestanu tj da se odviknu,a kad bi se trebala zabrinut?Doduše,znam bit paničar al isto tako volim biti i informirana.
    Hvala unaprijed

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Moj Josip ima 5,5 godina i još uvijek se popiša i po danu kad spava i po noći tako da stvarno ne znam što bi ti rekla.Postoje preiodi kad je duže vremena suh,a onda opet periodi kad se svako malo popiša.Dnevnu pelenu smo mu skinuli sa dvije godine i tri mjeseca,a noćnu prije godinu i pol.Mislim da je sad prevelik da mu opet stavljam pelenu.Iskreno već mi je dosta ,ali ni ja ne znam što da radim u vezi toga.

mio-mao avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Možda si mu prerano ukinula noćnu pelenu... svako dijete je drugačije i možda on jednostavno nije još spreman trpiti cijelu noć....Mi smo godinu dana nakon ukidanja dnevne pelene, ukinuli noćnu i od tada su se max. 10 puta popiškili u krevet ...za L. je to bilo sa skoro 3 god. a za M sa 3 i mjesec dana. Jednostavno ih nismo htjeli forsirati.... a ja osobno sam se znala popiškiti u krevet i sa 6

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

http://pedijatrija.com.hr/fileadmin/...e_u_krevet.pdf

http://www.klinfo.hr/detaljnije/hr/i...vet/18/3966/1/
    no,iz iskustva sa članom obitelji,dijete su maltretirali sa doktorima,sprejevima i sl,u biti bez veze jer u principu nije pomagalo ništa,curica je redovito piškila do 5 godine,a poslije sporadično.nestalo je u potpunosti sa pubertetom.vidjela sam u austriji pelenice koje su vrlo tanke i izgledaju baš kao gaćice i piše na njima do 15 godine.i to u DMu ljudi kupuju ko blesavi,dakle nije baš neuobičajeno.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

malisa je ostavio dnevnu i nocnu pelenu sa 3 godine
    pa je jedno duze vrijeme sve bilo ok, a onda je pocelo pisanje u krevet
    ponekad pred jutro, ponekad ranije, oko 1-2 u noci
    nismo znali sto bismo, malo smo cekali da prodje, kad mi je dozlogrdilo prati toliko posteljine odlucili smo ga buditi navecer
    pa smo krenili oko 3, ali kako nas je par puta preduhitrio, pomakli smo na 1, taman kad mi (cesce mm) idemo spavat
    i tako smo radili jedno mjesec dana, mozda i duze, pa probali opet pustiti njega
    pa je opet cesto piskio, pa smo ga opet budili - to mi je osobno bilo draze od vracanja pelene
    i onda smo opet pustili njemu i lagano se sam poceo buditi da mu se piski
    ponekad prodje i citava noc da ne piski, ponekad ipak ima nezgodu, ali jako rijetko
    za svaki slucaj ima jednokratnu presvlaku ispod lancuna, pogodi je u 99% slucajeva

ja sam imala nocne nezgode do drugog razreda
    sanjala bi kako se dizem, idem hodnikom, palim svjetlo, sjedam na skoljku i kad pocnem piskiti, osjetim toplo na krevetu i tek onda se probudim
    proslo je tako sta su me mama i tata dali na kraju drugog razreda na visednevni izlet sa skolom i rekli mi da se ne smijem piskiti u krevet na izletu

mio-mao avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

e Summer, totalno isti san bi i ja sanjala , ali mene moji nisu poslali na izlet... nemam pojma kako sam uspjela prestati ...
    A baš neki dan kad sam pisala kako se mojima rijetko dogodilo nakon skidanja pelena, ko za inat, promjenim tu večer posteljinu, kupanjac, čiste piđame.... i u 4 ujutro M. se popiškila tako puno da je bila mokra do brade a madrac se sušio 2 dana

zfsain

Početno

i ja sam nova na forumu, moj petogodisnjak isto ima 5 i po godina i po noci se sam ne budi vec ga ja moram probuditi i staviti piskiti. inace - nista od toga: on toliko cvrsto spava da se nece probuditi ni kad je sav mokar i pothladjen (ako se jos pri tomu i otkrio). ja se i onako budim po noci jer moram i sama ici piskiti, tako da mi je onda lakse da i njega probudim. isto se mislim do kad ce to trajati? sa starijom djevojcicom nije bilo nikakvih problema... voljela bih cuti vasa iskustva i razmisljanja...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

citala sam da do 5 godina nije alarmantno. i moj mali se jos uvijek ponekad popiski po noci. ponekad nista i po nekoliko mjeseci, a onda par noci za redom - poplava. jednostavno se nije u stanju probuditi kad mu se piski. ove godine sam skuzila da se meskolji i "stenje" kad mu se pisa po noci - ako ga uspijem cuti, dognem ga i ide na wc. ako ne - mokar krevet.
    ja mu stavljam ispod plahte podloge za previjanje iz dm-a. nekako mi gumena plahta nije nesto, dok je ovo prozracno, a ne smoci krevet; samo plahtu.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dnevno pišanje se relativno brzo i lako nauči...noćno pišanje regulira hormon(mislim hipofize), koji se kod svakog djeteta počinje lučiti individualno,tako da je i ona teorija da treba pričekati da je pelena par dana suha logična-znači to je razlog zašto pišaju po noći u pelenu. E sad, ako to predugo traje (valjda iza 4-5 godina) onda se treba ići na pregled jer može biti više uzroka noćnom mokrenju ( hormon-pa se daje na nos umjetni, ili je možda mjehur mali pa se daju tablete ili je kanal sužen ili stres i sl)
    Eto nadam se da će pomoći moje istraživanje po netu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •