Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: propadaju zubići

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno propadaju zubići

Dakle, mojoj curi se zubi, jedinice i dvojke gore lagano raspadaju. Dvojke su skoro nestale, jedinice se još drže kako- tako, ali imaju tamne mrlje do pola zuba. Takvi su izrasli. Prvi milimetar je bio bijel, ostatak taman.

Bila sam kod svoje zubarice, rekla je da ne zna od čega to može biti i da se ništa ne može do 3.- 4. godine.

Mama je srela drugu zubaricu koja radi u Italiji i ona je rekla da joj caklina propada i da treba mazati Elmex gelom da se propadanje ne nastavi.

Zna li netko gdje bih ga mogla naći?

U DM-u, Mueller, ljekarnama u Rijeci nema. Može se naručiti, ali treba nekih 2 tjedna da dođe, a ja bih što prije htjela početi.

Ima li tko slično iskustvo?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Je li ona pila puno čajeka na flašicu? Znam da puno djece koja imaju takve zubeod toga imaju te, kako neki zovu, "krnjice".

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mimah, Elmex gela nema u Hrvatskoj. To je isto što je nekad bio Aminflorid gel, koji se više ne proizvodi. Tako da ti je jedino rješenje uzeti recept i naručiti u ljekarni.
    Posljednje uređivanje od martinaP : 03.11.2010. at 22:12

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Dijete mi u životu nije pilo čaja ni soka. Pije isključivo vodu i moje mlijeko. Tu i tamo zanemarive količine mlijeka s muslićima ili Divkom, ali to je počela tek nedavno. Ni slatkog nije jela do godine i pol uopće. Sad povremeno čikolade za kuhanje (druge joj nisu fine, žica, ali vrati ), bombone i ostalo slatko uopće ne.

Martna, tako su mi rekli u nekoliko ljekarni, ali sam mislila da možda ima negdje netko od koga mogu kupiti sutra...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako odlazi caklina treba paziti i na kiselo (voće), i ispirati usta nakon jela. I nakon ugljikohidrata.
    Iako mislim da u tom premazu nije nikakva čarobna formula koja može sprijećiti tako jako propadanje cakline.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi smo svoje zube spasili tretmanom ozonom , isto nikad nije u to vrijeme (imala je godinu dana) jela slatko, dojila, samo voda
    jednostavno loša kvaliteta zuba

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

To je fluor za premazivanje, ali ništa čarobno. Može eventualno usporiti daljnje propadanje, ali ne treba očekivati nekakav oporavak ovoga što je oštećeno. Uostalom, i učinkovitost fluora je danas upitna. Ni stomatolozi se ne slažu međussobno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    To je fluor za premazivanje, ali ništa čarobno. Može eventualno usporiti daljnje propadanje, ali ne treba očekivati nekakav oporavak ovoga što je oštećeno. Uostalom, i učinkovitost fluora je danas upitna. Ni stomatolozi se ne slažu međussobno.
    Zato baš. Neki izvori kažu da je toksičan.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Eto ti ga na! Jedino što znam da bi nam moglo bar održati ovo loše stanje- toksično! Uh!

Školjkica, kakav je to tretman ozonom?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Postoji i homeopatska terapija, nisam probla (ali planiram). Sutra ću pogledati koji pripravci se koriste, pa ti napišem.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Hvala!

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Evo, ovo i nas muči, a također nam je preporučen Elmex gelee. Kao prvo ga nema, kao drugo piše na njemu da se koristi od 6. godine dalje, a kod nas je riječ o dvoipogodišnjaku

Za sad je riječ o jednom zubu, ali ne izgleda dobro ni na drugima i ja ili smo kod stomatologa još u rujnu, umirili me, rekli nije ništa strašno, no sada je već riječ o maloj rupici na jednoj od dvojkica. Bili opet, kaže da se ne može ništa, ali nek mu dajem tableticu fluonatrila da, citiram, "zaštitimo trajne zube" i nek mu kupim taj Elmex. Ok, nabavit ću ga nekako, ali ako piše da je od 6. godine, a moj još nema 3... Ne znam.

Inače, stvarno nema pravila u svezi zubića - radili kao i sa starijim, peremo od prvoga zubića, nikad nije imao bočicu, nikad ništa drugo po noći osim sisanja, a ni po danu uglavnom ništa osim vode. Stariji ima 6,5 godina i sve zdrave zube, prelijepe. A malcu počeli propadati

Stariji je očigledno naslijedio tatine gene, mlađi moje.

O ozonu sam čitala, ali čini se da je sad prekasno s obzirom na rupicu. Ili?
    Je li tko istražio to s homeopatijom? Spremna sam sve probati jer sam se ja napatila sa svojim zubima kao mala i ne bi mu to htjela priuštiti.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ozon zaustavlja propadanje. Mi bili i zadovoljni, od tretmana ozonom sve je stalo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj se mali otrovao florom iz paste za zube (zavrsili smo na hitnoj nakon sto je progutao nesto paste za zube) od tad koristimo pastu bez flora

nas je spasila elektricna cetkica za zube

zubar mu 2 put godisnje polira zube
    Posljednje uređivanje od stray_cat : 11.01.2011. at 21:22

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Annie prvotno napisa Vidi poruku
    Ozon zaustavlja propadanje. Mi bili i zadovoljni, od tretmana ozonom sve je stalo.
    Možeš koga preporučiti na pp? Hvala!

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mi u subotu idemo kod zubarice koja radi s ozonom, vidjet ćemo što će reći.

Ja maloj mažem zubiće tim gelom. Ona ima 2 godine, ali zubarica koja ga je preporučila to zna. Prva četiri puta jednom tjedno, a sad jednom mjesečno. Nisu to valjda neke količine, ha? Pasta kojom peremo zube je bez flora... Vidjet ćemo, od subote ćemo možda biti pametniji po tom pitanju.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

evo,mi smo bili kod ove tete i jako smo zadovolji. Stvarno je bezbolno i full kratko sam postupak,a djete može gledati crtić za vrijeme tretmana
    http://www.drstolar.hr/

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najstarija nikad nikakvih problema s kvalitetom zuba. ni mlijecnih ni trajnih. sve biser do bisera...

drugi po redu - nije bio takve srece. obje gornje jedinice i jedna dvojka izrasle su mu s "greskom u mineralizaciji" - kako je to dijagnosticirala stomatologinja. rekla je da nema neke pomoci (u vidu popravka), vec da se zubi trebaju odrzavati cim zdravijima i ne dozvoliti da se ta "greska" pretvori u karijes i problem. i eto - takvo stanje stvari docekalo je ispadanje i izrastanje (sasvim zdravih i savrsenih) trajnih zuba. nikakve preparate nismo koristili, redovno cetkanje, najobicnijim djecjim pastama za zube (valjda onima s fluorom, pojma nemam, ne obracam paznju). zubi se jesu prilicno istrosili, ali buduci su korijeni bili zdravi, ostali su na mjestu dok im nije bilo vrijeme da ispadnu sami...

treci po redu - problem do problema. napao ga karijes samo tako... dvije plombe odradio prije godinu dana, u medjuvremenu mu jedna ispala, rupetina ostala toliko velika da je doslo do infekcije korjena i nakon ture antibiotika, stomatolog preporucio da se zub ipak izvadi, ali da moramo kod specijaliste djecjeg ortodonta/oralnog kirurga ili vec nekog, tko mu moze na mjesto te cetvorke ugradit nekakav "distancijer" kako bi se sacuvalo mjesto za trajni zub (jer cetvorke ispadaju tek oko 10-e godine, ako ne i kasnije, a njemu je tek pet i pol...) uz to ima prilicnu rupu pored one druge plombe i jos nekoliko (da, nekoliko!!) karijesom zahvacenih zuba... uzas...

cetvrta je, zasad, b.o. po pitanju zuba...

dodajem da je jedino najstarija odrasla uz bocicu, ostali su bili dojeni i nikad nisu ni vodu na bocicu pili. slatkise jedu, zube peru i jos je ovaj jadnik treci - najsavjesniji po tom pitanju... mm je prilicno ok s kvalitetom zuba, moji su jako karijesu naklonjeni (pogotovo bili u djetinjstvu, sjecam se da sam sama odlazila stomatologu na popravke od treceg razreda osnovne...)

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mojoj curki se odlomio komadić jedinice i dvojke, jel od kakvog nezgodnog udarca ili se to sasipalo samo, nemam pojma. uglavnom, sa unutarnje strane su se ti zubići počeli kvariti, dvojkica je i potamnila malo, bili smo na tretmanu ozonom, premazivali tooth moussom, i još sam joj dok je spavala namazala moussom i iglicom sve mekano dobro očistila, na kontroli je zubarica rekla da to izgleda odlično i zubiće zatvorila brzo sušećim ispunom i za sad je sve ok. sad ima dvije, a to sa zubićima je počelo negdje sa 12 mj.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod nas je priča slična. Moja malena ima 26mjeseci i prvi karijes na jedinici joj pojavio ovo ljeto. Pazili, prali, posebno četvrtice i od
    od tada do danas se proširio i na drugu jedinicu, dvicu, gornje četvrtice su u začetku, kao i jedna donja, dok je na drugoj već rupica.

Od kad smo bili krenuli s dohranom jela je obilje povrća, a da o voću ne govorimo. Obožaje sve suho voće od datula do smokava i marelica, no možda je problem baš u njima jer su bogate šećerima, i iako peremo nakon jela.

Koristili smo i Touth Mousse jedno vrijeme i činilo mi se da su zubi opet dobili malo cakline nazad, no kemijski sadržaj paste me malo zgrozio pa mi se činilo boljim da ima crne zube, nego nešto gore...možda pretjerujem, no ipak je mala i nisam htjela testirati previše na njoj titanium dioxin.

Prvo smo bili kod naše zubarice koja je rekla da se jednostavno treba čekati do 3.godine kad dijete dopusti popravak, ako...

Putovali smo na praznike u Munchenu i usput sam je odvela tamo kod dr.Escher koja slovi kao izvrsna dječija zubarica.
    Kod njih se zubi mlađoj djeci popravljaju u anesteziji koja se izvodi u ambulanti. Curka je na nju reagirala odlično jer joj je izvrsno pristupila, tako da joj je držala otvorena usta bez problema i protesta, što meni ne da baš često.

Rekla je da je poremećaj u mineralizaciji i da uključimo pastu s florom - do tada koristili Weledinu bez flora, što mi je u redu jer ona već neko vrijeme zna pljuvati pastu. Pitala sam je za Touth Mousse i rekla je da se smije progutati samo mala količina, točnije koliko joj stavim paste kad pere zube.
    Ja sam se nadala da će je sedirati jer postoji i ta opcija, a nekako smo se tako i dogovarali prije polaska,no kako smo bili između N.godine i Božića, tada nisu radili nikakve takve zahvate, a vraćati se 4.1. na potpuno anestetiziranje i popravljanje nismo u mogućnosti.

Rekla je da joj moramo što prije to popraviti jer će joj ovim tempom uskoro zubići pocrniti.
    Preporučila nam je da pokušamo pronaći nekog zubara koji je iz Hrvatske, a član je Europskoga pedijatrijskoga zubnoga saveza
    http://www.eapd.gr/66B83987.searchme...spx?ajax=false

Gledala, ali pretraživač im je čudan i ne mogu ništa konkretno pronaći.

Je li itko od vas klincima popravljao zube pod anestezijom/sedacijom i kako to kod nas izgleda? Obavlja se u bolnici, ambulatno?
    Tko izvodi?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Indi prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas je priča slična. Moja malena ima 26mjeseci i prvi karijes na jedinici joj pojavio ovo ljeto. Pazili, prali, posebno četvrtice i od
    od tada do danas se proširio i na drugu jedinicu, dvicu, gornje četvrtice su u začetku, kao i jedna donja, dok je na drugoj već rupica.

Od kad smo bili krenuli s dohranom jela je obilje povrća, a da o voću ne govorimo. Obožaje sve suho voće od datula do smokava i marelica, no možda je problem baš u njima jer su bogate šećerima, i iako peremo nakon jela.

Koristili smo i Touth Mousse jedno vrijeme i činilo mi se da su zubi opet dobili malo cakline nazad, no kemijski sadržaj paste me malo zgrozio pa mi se činilo boljim da ima crne zube, nego nešto gore...možda pretjerujem, no ipak je mala i nisam htjela testirati previše na njoj titanium dioxin.

Prvo smo bili kod naše zubarice koja je rekla da se jednostavno treba čekati do 3.godine kad dijete dopusti popravak, ako...

Putovali smo na praznike u Munchenu i usput sam je odvela tamo kod dr.Escher koja slovi kao izvrsna dječija zubarica.
    Kod njih se zubi mlađoj djeci popravljaju u anesteziji koja se izvodi u ambulanti. Curka je na nju reagirala odlično jer joj je izvrsno pristupila, tako da joj je držala otvorena usta bez problema i protesta, što meni ne da baš često.

Rekla je da je poremećaj u mineralizaciji i da uključimo pastu s florom - do tada koristili Weledinu bez flora, što mi je u redu jer ona već neko vrijeme zna pljuvati pastu. Pitala sam je za Touth Mousse i rekla je da se smije progutati samo mala količina, točnije koliko joj stavim paste kad pere zube.
    Ja sam se nadala da će je sedirati jer postoji i ta opcija, a nekako smo se tako i dogovarali prije polaska,no kako smo bili između N.godine i Božića, tada nisu radili nikakve takve zahvate, a vraćati se 4.1. na potpuno anestetiziranje i popravljanje nismo u mogućnosti.

Rekla je da joj moramo što prije to popraviti jer će joj ovim tempom uskoro zubići pocrniti.
    Preporučila nam je da pokušamo pronaći nekog zubara koji je iz Hrvatske, a član je Europskoga pedijatrijskoga zubnoga saveza
    http://www.eapd.gr/66B83987.searchme...spx?ajax=false

Gledala, ali pretraživač im je čudan i ne mogu ništa konkretno pronaći.

Je li itko od vas klincima popravljao zube pod anestezijom/sedacijom i kako to kod nas izgleda? Obavlja se u bolnici, ambulatno?
    Tko izvodi?
    Koliko ja znam rade samo u bolnici Dubrava i to najčećšće samo djeci sa posebnim potrebama . Nažalost. Inaće kad smo mi bili u Munchenu na operaciji srca , našeg malog cimera iz Hrvatske je zabolio zub, bez problema je ugovoren termin i svi su mu mlječni zubi popravljeni u općoj anesteziji.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mi smo se vratili od zubarice. Kaže, slično što mi je rekla i prva, vjerojatno je nešto nedostajalo u trudnoći dok su se stvarali zameci zubića. Ne može se ništa. Ovakvi zubi nisu temelj za loše trajne, kaže da će biti zdravi. Treba ih redovito četkati.

Preporučila mi je paste za zube bez flora jer, kaže, uopće nije toliko koristan koliko se mislilo, a ima i onih koji tvrde da je štetan. Elmex gel prestajemo koristiti. Nešto bi se eventualno moglo napraviti ako je počne boljeti. Za ozon je premala. Eto.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Eh, istovremeno si me utješila i rastužila. Naš zubić (za sad je samo jedan) naočigled propada iz dana u dan. A elmex gela nema nigdje, ali sad nema ni veze. Nadam se da ih to bar neće boljeti, ribice male. Meni je od samog pogleda na taj zubić teško i osjećam kao da sam zakazala.

Uf, nadam se da će trajni biti bolje kvalitete. I vaši i naši

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo se vratili od zubarice. Kaže, slično što mi je rekla i prva, vjerojatno je nešto nedostajalo u trudnoći dok su se stvarali zameci zubića. Ne može se ništa. Ovakvi zubi nisu temelj za loše trajne, kaže da će biti zdravi. Treba ih redovito četkati.

Preporučila mi je paste za zube bez flora jer, kaže, uopće nije toliko koristan koliko se mislilo, a ima i onih koji tvrde da je štetan. Elmex gel prestajemo koristiti. Nešto bi se eventualno moglo napraviti ako je počne boljeti. Za ozon je premala. Eto.
    kako premala za ozon?
    moja curka je isto prosinac 2008. i prošle godine u 7. mjesecu smo tretirali dva zubića ozonom, u 11. ih je zubarica zatvorila (bila bi ih i prije, ali smo kasnile na kontrolu)
    da nismo ta dva zubića bi do sad sigurno propala.
    kad počne boljeti onda je već pomalo kasno, i ne kužim što može tada napraviti, a da ne može i sad?
    znam da ti je to već druga zubarica, ali ja bi na tvom mjestu otišla i do treće, i nama je prvi zubar kod kojeg smo bili rekao kako se kod tako malih zubići ne popravljaju.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Rekla je nije sigurna da bi ozon u njenom slučaju pomogao, a da bi postupak mogao ostaviti 'traume'. Za sada da pričekamo još.

Ovo mi je 3. zubarica- dvije su rekle da je nešto u trudnoći falilo ili sam bila nešto bolesna (vjerujem da ni geni nisu zanemarivi faktor jer je moj brat isto imao užasne mliječne, ali su mu trajni odlični), a 3. je preporučila Elmex gel. Vidjet ću kako će se razvijati siuacija...

I meni je ružno vidjeti zubiće i pomisliti da sam nekako mogla spriječiti, ali nema svrhe od takvog razmišljanja. Jedino u nekoj novoj trudnoći dobro ispitati zubaricu što je to moglo nedostajati pa spriječiti drugi put. Iako, ako je do gena, mislim da nema pomoći...

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa Vidi poruku
    Rekla je nije sigurna da bi ozon u njenom slučaju pomogao, a da bi postupak mogao ostaviti 'traume'. Za sada da pričekamo još.

Ovo mi je 3. zubarica- dvije su rekle da je nešto u trudnoći falilo ili sam bila nešto bolesna (vjerujem da ni geni nisu zanemarivi faktor jer je moj brat isto imao užasne mliječne, ali su mu trajni odlični), a 3. je preporučila Elmex gel. Vidjet ću kako će se razvijati siuacija...

I meni je ružno vidjeti zubiće i pomisliti da sam nekako mogla spriječiti, ali nema svrhe od takvog razmišljanja. Jedino u nekoj novoj trudnoći dobro ispitati zubaricu što je to moglo nedostajati pa spriječiti drugi put. Iako, ako je do gena, mislim da nema pomoći...
    nekad izgleda stvarno nema pomoći...držim palčeve da zubići ne propadaju dalje.
    a i trajni će uskoro

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

I ja se nadam da neće dalje.

Ma da, trajni samo što nisu . Sretno svima!

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Da, eno ih, u najboljem slučaju za četiri godine, zar ne Mimah Treba to izdržati. Ja se samo nadam da ih to ne boli i da će trajni biti bolji.
    Držite se!

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

freja, koliko sam skužila kod vas nije riječ o tome da zubići nemaju cakline, ako imate klasični karijes ozon može pomoći i kad je rupa veća.
    mojoj curki za sada ovi pokrpani zubići dobro izgledaju, ne kvare se dalje.
    par postova više imaš link zubarice kod koje smo i mi bili, tretman je skup, ali stvarno kratko traje i bezbolno je, nakon tretmana se maže sa tooth mousse pastom i kontrola se ne plaća.
    i pastu ide u cijenu tretmana.
    Posljednje uređivanje od suncokret : 18.01.2011. at 06:14

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ma ne znam je li klasičan karijes. Prvi puta je dr rekao da nije, drugi puta nije ništa rekao izričito, samo je komentirao da je riječ o lošoj kvaliteti zuba. Hvala ti za link, otići ćemo. Samo bojim se da nema šanse da on otvori usta dovoljno dugo čak i za bezbolni ozon

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nije ni moja prvi put dobrovoljno zinula, malo smo ju nagovorile i onda malo na silu pridržale tih par sekundi, nikakve traume nije zbog toga dobila-sljedeći put je htjela sama sjesti na stolicu i zijevala ko velika (a i doma smo stalno vježbale kako će zinuti kod zubarice )
    njoj je bilo zahvaćeno stvarno puno i dvojkice i jedinice-cijela stražnja strana, time da je i dio oba odlomila, sad to sasvim dobro izgleda.
    ako i ne izdrže do trajnih-bar im je produžen životni vijek, do sad bi već sigurno propali ili postali bolni da smo ih ostavili na miru.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ovo ulijeva nadu. Još danas ću nazvati, a onda što bude bit će.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

držim palčeve da uspijete nešto napraviti, javi kako je bilo

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I mene zanima gdje je najbolje ići za liječenje pet karijesa kod četverogodišnjaka koji neće brusilicu i neda popraviti zube?

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

U mojoj Ivi propadaju zubi...ima sad 18 mj. i kao da joj se jedinice i dvojke gornje truse.
    Dobila sam GC Tooth Mousse i nadam se da cu barem nesto spasiti dok ne bude dovoljno velika da suradjuje.
    Inace, moj tata je stomatolog i rekao je da se ne uzrujavam previse...da je to greska u mineralizaciji zuba :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Calista prvotno napisa Vidi poruku
    U mojoj Ivi propadaju zubi...ima sad 18 mj. i kao da joj se jedinice i dvojke gornje truse.
    Dobila sam GC Tooth Mousse i nadam se da cu barem nesto spasiti dok ne bude dovoljno velika da suradjuje.
    Inace, moj tata je stomatolog i rekao je da se ne uzrujavam previse...da je to greska u mineralizaciji zuba :/
    I mi imamo isto
    baš me rastužuju ti zubi već godinama, negdi od 2,5 god su počeli propadat. Najprije brazde i žuti zubi, potom se samo ruše
    Mažemo sa TM
    Ove god zaradili i pravi karijes

Slatkiši:malo i ništa
    Dijete bombone koje dobije u vrtiću sprema. Čuvamo ih za maškare po njegovoj želji

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Evo, saznala sam da Iva ima stanje koje se zove amelogenesis imperfecta
    Ima tek 19 mj. i premala je da joj zubiche tretiramo kod zubara.

Znamo jednog deckica koji opce nema gornja 4 zuba (jedinice i dvojke) i malac sasvim normalno govori(nema problema sa izgovorom)

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Nasla sam par tema o mlijecnim zubicima, izbijanju, problemima... ne znam kud da smjestim ono sto me muci pa cu ovdje. Kcer mi je dobila prva dva zubica sa 4 mjeseca. Trenutno ima sedam mj. Na donjoj jedinici ima smeckastu mrlju. Gore joj rastu lijeva jedinica i dvojka, nisu jos prerasle razinu mesa, ali vec se vidi da su i one smeckaste. Stvarno se nikad nisam susrela s ovime, sad kad citam ove stare teme vidim da dosta djece ima problema unatoc svim roditeljskim mjerama prevencije. Cak je bila i kod zubarke koja je rekla...nemam pojma sto...da su zubi u procesu mineralizacije i da cemo vidjeti kasnije jel ce ostati takvi. Ona je stvarno premala za ista... Jel se netko susreo s ovime? Savjet, utjeha, sve je dobrodoslo
    Posljednje uređivanje od tua : 09.05.2011. at 23:14

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •