Kod nas je priča slična. Moja malena ima 26mjeseci i prvi karijes na jedinici joj pojavio ovo ljeto. Pazili, prali, posebno četvrtice i od
od tada do danas se proširio i na drugu jedinicu, dvicu, gornje četvrtice su u začetku, kao i jedna donja, dok je na drugoj već rupica.
Od kad smo bili krenuli s dohranom jela je obilje povrća, a da o voću ne govorimo. Obožaje sve suho voće od datula do smokava i marelica, no možda je problem baš u njima jer su bogate šećerima, i iako peremo nakon jela.
Koristili smo i Touth Mousse jedno vrijeme i činilo mi se da su zubi opet dobili malo cakline nazad, no kemijski sadržaj paste me malo zgrozio pa mi se činilo boljim da ima crne zube, nego nešto gore...možda pretjerujem, no ipak je mala i nisam htjela testirati previše na njoj titanium dioxin.
Prvo smo bili kod naše zubarice koja je rekla da se jednostavno treba čekati do 3.godine kad dijete dopusti popravak, ako...
Putovali smo na praznike u Munchenu i usput sam je odvela tamo kod dr.Escher koja slovi kao izvrsna dječija zubarica.
Kod njih se zubi mlađoj djeci popravljaju u anesteziji koja se izvodi u ambulanti. Curka je na nju reagirala odlično jer joj je izvrsno pristupila, tako da joj je držala otvorena usta bez problema i protesta, što meni ne da baš često.
Rekla je da je poremećaj u mineralizaciji i da uključimo pastu s florom - do tada koristili Weledinu bez flora, što mi je u redu jer ona već neko vrijeme zna pljuvati pastu. Pitala sam je za Touth Mousse i rekla je da se smije progutati samo mala količina, točnije koliko joj stavim paste kad pere zube.
Ja sam se nadala da će je sedirati jer postoji i ta opcija, a nekako smo se tako i dogovarali prije polaska,no kako smo bili između N.godine i Božića, tada nisu radili nikakve takve zahvate, a vraćati se 4.1. na potpuno anestetiziranje i popravljanje nismo u mogućnosti.
Rekla je da joj moramo što prije to popraviti jer će joj ovim tempom uskoro zubići pocrniti.
Preporučila nam je da pokušamo pronaći nekog zubara koji je iz Hrvatske, a član je Europskoga pedijatrijskoga zubnoga saveza
http://www.eapd.gr/66B83987.searchme...spx?ajax=false
Gledala, ali pretraživač im je čudan i ne mogu ništa konkretno pronaći.
Je li itko od vas klincima popravljao zube pod anestezijom/sedacijom i kako to kod nas izgleda? Obavlja se u bolnici, ambulatno?
Tko izvodi?