Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: pomoć pri dojenju

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno pomoć pri dojenju

Molim Vas savjet! ovo mi je druga trudnoća, bliži se kraju i već me lovi panika oko dojenja. Naime, s prvim djetetom imala sam velikih poteškoća s dojenjem. Imam jako male bradavice i veća prsa i beba jednostavno nije mogla uloviti bradavicu kako treba. Mjesec i pol dana su mi bradavice krvarile i doslovno odpadali komadići! Nakon toga, beba nije htjela sisati, izdajala sam se i mlijeko je jednostavno nestalo! Stvarno bi voljela uspješno dojiti i molim vas par savjeta kako izbjeći pogreške od prvi puta! Može li se uopće s jako malim bradavicama uspješno dojiti????

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Toplo preporučam DVD 'Mliječna staza- put do uspješnog dojenja'. Naći ćeš sve potrebne informacije o dojenju i steći samopouzdanja.

Možeš ga naručiti u Rodi, besplatan je, samo poštarinu plaćaš ili ga pogledaš na internetu. Evo ovdje http://forum.roda.hr/threads/58759-D...Dna-staza-quot detaljnijih informacija.

Sretno!

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Draga bra, dojiti se može s dojkama i bradavicama bilo kakvog oblika i veličine. Najvažnije je savladati ispravan položaj. Dobro je unaprijed se informirati (na pravom si mjestu ), a za slučaj da u praksi zapne, dobro je znati gdje ćeš potražiti savjet i podršku.

Vjeruj sebi i svome tijelu. Samo ono može proizvesti najbolju hranu, koja će zadovoljiti sve tjelesne i emotivne potrebe tvoje bebe. Pokušaj se opustiti, misliti pozitivno i upijati dobre informacije.
    Svaka trudnoća je drukčija, svako dijete je drukčije, pa tako i tvoje prethodno iskustvo ne znači da će se ponoviti. Nema smisla žaliti za onime što je prošlo. Sigurna sam da si postupila najbolje što si znala i žao mi je što nisi uspjela. Tvoja volja i želja da ovaj put bude drukčije, već je više od pola puta prema tome da tako i bude.
    Sretno i javi nam se, ovdje ili na sos telefon, ako ćeš trebati podršku, informaciju ili savjet.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Hvala na utješnim riječima. Prvi puta sam najveći problem imala zbog neispravnog položaja. Pošto sam bila prilično rezana i šivana, puna tri tjedna nisam mogla sjediti, već samo ležati na boku i tako dojiti. A to je bilo prilično teško. isto tako, beba je nakon dva tjedna dobila žuticu, nisu ga zadržali u bolnici, al je non stop spavao i najlakše ga je bilo hraniti na bočicu, kako su mi u bolnici i savjetovali. Nadam se da ću ovog puta savladati dojenje jer imam veliku želju. Recite mi još, ima li tko iskustva s onim jastukom za dojenje, jer razmišljam da ga nabavim?

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nisam imala jastuk za dojenje, ali super je imati nešto što će ti pomoći da podupreš bebu, ruku, leđa.. ovisno o položaju. Tu ti može pomoći i zarolana deka, veći ručnik ili običan jastuk.

Što se tiče bolova od epiziotomije nakon poroda, ne moraš mi pričati.. s prvo dvoje djece nisam puna tri tjedna mogla sjediti, koma Kombinirala sam ležeći položaj, pa neki polusjedeći (tako da sam se više navalila na trticu), stojećki, svakako sam se snalazila. Najvažnije je da pronađeš onaj koji ti najbolje odgovara, u smislu da te ne boli i da je udobno, ali da je i dijete pritom ispravno položeno na dojci i ispravno hvata dojku.
    A što se samog sjedenja tiče, meni je puno pomogao običan dječji šlauf za plivanje (napuhan, naravno). Vukla sam ga sa sobom u auto, sjedila na njemu dok sam jela za stolom, čak i u kadi. To je bio jedini način da izbjegnem izravan pritisak na ranu kad bih sjela i stvano funkcionira.

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj bra prvotno napisa Vidi poruku
    Recite mi još, ima li tko iskustva s onim jastukom za dojenje, jer razmišljam da ga nabavim?
    Ja sam imala jastuk za dojenje i spasio je moju kralježnicu prva tri mjeseca. Toplo preporučam! Što se šavova i sjedenja tiče i meni je kolut (šlauf) pomogao. Sretno!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako si u Zagrebu (na grupe ne dolaze samo trudnice, već i mame koje doje, tako da možda uživo možeš vidjeti kako izgleda dobar položaj):

Pozivamo vas na susret Rodine grupe za potporu dojenju u Zagrebu

U utorak 1. veljače 2011. godine u 18 sati održat će se susret Rodine grupe za potporu dojenju u Rodinu gnijezdu, Čanićeva 14, u Zagrebu.
    Tema ovog sastanka je: Kako ispravno započeti s dojenjem?
    Iako je dojenje prirodno, nerijetko se dogodi da se na počecima moraju prevladati naizgled nepremostive prepreke. Na ovoj radionici ćemo proći sve početne probleme, te naučiti kako ih uspješno izbjeći ili prebroditi.
    Ako ste trudnica (čak i u vrlo ranom stadiju trudnoće) svakako dođite na ovu radionicu i pripremite se za ono što vas možda čeka, a majke koje su prošle slične situacije pomoći će vam sa svojim savjetima i iskustvom.
    Zbog ograničenog broja polaznica prijave su obavezne i primaju se isključivo na e-mail adresu: grupe@roda.hr.
    Sastanci se održavaju svakoga prvog utorka u mjesecu, a vode ih Rodine savjetnice za pomoć pri dojenju uz vašu veliku pomoć. Predviđeno trajanje je 90 minuta. Radionice su besplatne.
    Veselimo se druženju!
    Posljednje uređivanje od Lutonjica : 27.01.2011. at 10:33

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam svu moju decu hranila na jastuku (ampendeklinu) ali nisu bili u njemu zamotani nek samo položeni, lakše se poslije stavi dete u kimbač, a da se pritom jako ne trese

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Hvala svima na odgovorima. Nažalost, nisam iz Zagreba. Ovaj put sam se rano počela pripremati za dojenje. Mažem bradavice već od 3.mjeseca trudnoće, pa se nadam da će ih to malo ojačati. Za rodilište sam već pripremila i izdajalicu, budući da sam poslije prvog poroda doma došla s užasno tvrdim i bolnim prsima, pa mislim da je i to razlog što beba nije mogla uspješno sisati. Nadam se da će proći taj strah od dojenja i da će ovaj put biti uspješnije! A u međuvremenu sam kupila i jastuk za dojenje! Još nešto, da li je itko čuo da stavljanje listova kupusa omekšava prsa i izvlači upalu?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •