Ne ljuti se, ali nikako se ne slažem sa tobom...ili mi možeš potkrijepiti izjavu tako što ćeš me uputiti na (linkati) nekakav tekst u kojem to "novo" piše...??
Trljanje ne znači brutalno trljanje u doslovnom smislu...to sam i eksplicitno objasnila...nego nježnu masažicu frotirom od minutu, dvije...Eto, nije zastarjela metoda u dalmacijiI kao što rekoh, dokazano pomaže (ne govorim napamet, patronažna sam sestra i imam dosta iskustva s terena).
Ne znam, ispravi me ako si i sama pokupila -mojim oprečna- iskustva s terena s svojim trudnicama...ako si te struke?
Što se zaštitnog sloja tiče njega ionako pojačano stvaraju pred kraj trudnoće jako nabrekle montgomerijeve žlijezdice, koje odmah nakon tuširanja (a uputno je masiranje prije tuširanja, što sam također naglasila) zbog djelovanja vode koja sapere površni sloj, automatski ubrzano luče novi loj...tako da je bradavica potpuno zaštićena.
Također, pitam se kako to ova metoda točno odmaže?Većina mojih trudnica (pa i par frendica koje su je koristile) nisu imale apsolutno nikakvih problema sa početnim poteškoćama na tkivu bradavica (ni ragade, ni maceracije, niti bilo kakvu dermalno i supkutano oštećenje...) tako da doista ne vidim čime potkrepljuješ svoje izjave...
Poštujem svačije shvaćanje, i slažem se da je izvjesno da se nas dvije po ovome pitanju možda složiti nećemo...ali ne mogu ne primjetiti i ne pobuniti se ( zbog žena koje će ovo čitati i kojima bi ovo doista moglo pomoći - odmoći NIKAKO) kada netko isproban i koristan savjet (bio administrator ili ne) osporava, dok moje konkretno iskustvo i praksa izričito govori u prilog tome da griješi...
Eto, ponavljam, ne ljuti se, ali nisi u pravu. Barem je to mišljenje kojem u mojoj struci do sad nitko nije kontrirao. A vrlo smo u korak s suvremenim trendovima, i ima nas u osvježenoj postavi dosta mlađih kolegica koje vječito oponiramo zastarjelim metodama koje, objektivno, doista ne koriste...

I kao što rekoh, dokazano pomaže (ne govorim napamet, patronažna sam sestra i imam dosta iskustva s terena).
Većina mojih trudnica (pa i par frendica koje su je koristile) nisu imale apsolutno nikakvih problema sa početnim poteškoćama na tkivu bradavica (ni ragade, ni maceracije, niti bilo kakvu dermalno i supkutano oštećenje...) tako da doista ne vidim čime potkrepljuješ svoje izjave...
Odgovori s citatom