Beti, drago mi je da uspješno dojiš.
Ističem da je nama, po čiju su pomoć i savjet ovdje došli korisnici foruma, dužnost dati ispravnu preporuku. Ukoliko se žena odluči postupiti suprotno tme, odgovornost nije na nama.
Beti, drago mi je da uspješno dojiš.
Ističem da je nama, po čiju su pomoć i savjet ovdje došli korisnici foruma, dužnost dati ispravnu preporuku. Ukoliko se žena odluči postupiti suprotno tme, odgovornost nije na nama.
Za vas razumijem. I to je ok. No meni kao zdravstvenom djelatniku odgovornost ne smeta...Preventive radi NIKADA ne savjetujem neisprobane (i nekorisne) stvari koje mogu naškoditi. Ovdje se ipak radi o frotirskoj rukavici, nježnoj masaži i malo lanolina![]()
Nego, meni je pomalo apstraktno kako netko može gorljivo i kategorički zastupati jedan stav, bez da se osobno uvjerio funkcionira li neka stvar ili ne...Štoviše, ni jedna nije navela niti jednu jedinu ženu kojoj je ovakav savjet otežao situaciju...izazvao probleme i zeznuo cijelu stvar...dok ja u iskustvu nailazim na njih stotine kojima pomogne.
Da se razumijemo, ja se vašem forumu ne bih niti pridružila da ne mislim da je vrlo koristan edukator, na kojem sam i sama dosta upotpunila svoje znanje...Nadam se da ću naučiti još puno toga dok se rodi moje bebano...Zbog njega i jesam tu.
No, eto...samo me malo zasmetao onako invazivan napad (i prijekorno, gotovo patronizirajuće poništavanje svega što sam sugerirala) bez podastiranja ikakvih argumenata sem puke teorije...Piše to i to..Mislim, ja mogu naći (pogotovo na inozemnim stranicama) te linkati milijun mjesta na kojima se kontrira vašem stajalištu...no ne bi imalo smisla.
Po meni je čitava suština u zdravorazumskoj modifikaciji i prilagođavanju te provjeri u praksi.
Ni jedna mama nije ista...kod neke stvari funkcioniraju savršeno...priroda joj (kako anchi kaže) savršeno podilazi...no kod mnogih nastaju svakodnevni problemi koji se moraju znati ublažiti. A ako nešto funcionira...fućkaš "mainstream" teoriju i preporuku ako ti nešto paše. Tako to barem ja gledam.
Ali, eto...nije da ne razumijem da ste se kao osoblje ovog foruma u jednu ruku obvezali obvezali pridržavati privremeno aktualnom papiru lige.
Posljednje uređivanje od Pettite : 20.11.2010. at 12:04
ne treba čovjek imati osobno iskustvo da bi spoznao kako stimulacija bradavica izaziva kontrakcije maternice i da je, stoga, masiranje dojki/bradavica u zadnjem tromjesečju - nepoželjno.
lao što ni patronažna sestra koja žene educira u dojenju, ne mora imati vlastito iskustvo dojenja, je li tako
eto, mi savjetnice imamo svaka po barem 4 godine iskustva dojenja, stotine majki koje su nas zvale na SOS telefon i tisuće onih kojima smo u ovih 9 godina pomogle ovdje.
nama je svako to iskustvo dragocjeno, pogotovo što ovdje, na Forumu, imamo stalne povratne informacije, što i dalje ostajemo u kontaktu (barem virtualnom) s tim ženama i znamo kakvi su bili "rezultati" naših savjetovanja.
No, super. Dakle, gdje je onda problem?
Zašto ne podastirete niti jedan argument / negativno iskustvo uzrokovano mojom preporukom kod neke od bilijuna žena koje ste vi imale priliku vidjeti/saslušati ili slično...? Mislim, ja radim i navodim toliko žena kojima je savjetovano pomoglo...vi niste naveli niti jednu koja je rodila u 27. ili 30. tjednu nakon što je išla utrljavati lanolin...? Kak to? Možda biste me i uvjerile u moju zabludu...no, sem pustog teoretiziranja...ništa.
Ja samo očekujem da čovjek za vlastitu izjavu ima i argumente koje korjen vuku iz konkretnog iskustva.
Također moram primjetiti i to kako je pomalo diskriminatorski što je više vas , "osoblja" foruma, na ovoj temi mudro i pronicljivo primjetilo kako ja sama još nisam dojila...i to naglasilo kao prepreku mojoj kompetentnosti u edukaciji drugih žena...No, meni kao uvjet zaposlenja na radno mjesto na kojem sam edukator, savjetnik i pomoćnik trudnica i rodilja nisu tražili uvjet da sam nekad prije bila dojilja...pa ne vidim zašto bi to smetalo i nekome tko je po struci ekonomista ili nešto slično, tko je prošao tečaj ili nešto slično...i tko je važno osoblje foruma kao što je ovaj. (pri tome ne mislim vrijeđati, nego na napad možda reagiram jednakim žarom)
I doista, već se pitam izaziva li doista svaka izjava koja nije identična vašoj (osoblju foruma) angažman svih moderatora koji su se (glumeći advokata jedni drugima i braneći jedni druge) izredali na moju sugestiju...Ili je to samo tako u ovom slučaju...Slučajno. Hm.![]()
I gdje je kraj? Ja sasvim sigurno neću odustati od svoje prakse niti reći bilo što što ne mislim kako bih se umilila nekome od vas. Iskreno, očekivala sam malo više od ovog foruma. Svaka će žena pročitati i moju i vašu sugestiju, i sama procjeniti što joj odgovara i što je prihvatljivo, a što ne...Dajte im dovoljno kredita da same (u konzultaciji sa svojim liječnicima, sestrama, savjetnicima, vašim forumom) odaberu svoje izbore...
Ovako grupno napadati jednu izjavu koja vam ne paše je s vaše strane vrlo neprofesionalno i...infantilno.Mislim, ako ste tako sigurne u svoje znanje i program...zar vas jedna izjava jedne beznačajne mene može potkopati? Ugroziti?
Više se ne mislim prepirati jer vas je sasvim sigurno višeLijep pozdrav !
Posljednje uređivanje od Pettite : 20.11.2010. at 18:25