Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: pocrnio mu jezik

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno pocrnio mu jezik

drage moje,mojem je 4-mjesečnom sinčiću pocrnio jezik od korijena prema sredini.to izleda ko crne naslage i ne smanjuje se.uzimali smo prije toga klavocin bid10 dana.ferum lek smo popili jedan jedini put prošli četvrtak,tako da ne vjerujem da je od toga.a naslagr sAM Primjetila prošli petak.jeste već čule za nešt takvo?? jer moja pedijatrica nije...nema temp,ne povraća,nije ništa pojeo

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Našla sam ovo:

bolesti jezika

LINGUA NIGRA

Šta je lingua nigra?
    Lingua – jezik, niger – crn; što u slobodnom prevodu znači – crn jezik?

Kod koga se javlja crn jezik?
    Oboljenje se javlja kod pušača ili kod osoba koje su duže vrijeme koristile antibiotike.

Zbog čega dolazi do pojave crnog jezika?
    Promjene nastaju zbog hiperplazije filiformnih papila jezika koje su uz to crne boje , što je posljedica prisustva pigmenta kojeg stvaraju članovi oralne flore.

Kako se liječi oboljenje?
    Liječenje podrazumijeva uklanjanje faktora koji su doveli do pojave crnog jezika, prije svega prestanak pušenja. Jezik je neophodno čistiti četkicom za zube i zubnom pastom.

Na drugim stranicama svugdje piše da je bezopasno i prolazi samo od sebe...

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

joj hvala ti 100 puta!! samo što mu nikako to ne uspijevam očistiti!! neznam čime bih...on je još tako malen ...

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moja 2 godisnjakinja ima tamne fleke po sredini jezika, kao da je grizla neku olovku. Inace nikakvih drugih simptoma, sve odlicno. Odavno nije pila antibiotik. Prvo sam mislila da je od marelice koje je jela jer iste takve tamne fleke ostaju mi na robici njenoj od marelice, koje ni nakon pranja ne idu dolje. Kako je prosla citava noc a pila je i caja i mlijeka, sad vise to ne mislim. Sto bi to moglo biti? Strah me

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •