kolegice pravnice molim vas da mi pomognete ako je neka od vas bila u sličnoj situaciji.
radim kao odvjetnička vježbenica i ovaj mjesec sam napunila 6.mjeseci staža,a trudna sam mjesec dana. planiram raditi do 6. mjeseca trudnoće ,a ako se budem dobro osjećala i duže. ipak imat ću sve skupa 12.mjeseci staža i nikako ne mogu raditi 18.mjeseci potrebnih za ispunjenje uvjeta za polaganje pravosudnog ispita. zvala sam odvjetničku komoru i nitko mi ne zna točno reći kakav je moj status jer je gospođa koja bi to trebala znat tenutno na bolovanju do daljnjeg. rečeno mi je da navodno obavještavam komoru kada krenem na porodiljni i onda mi se staž produžuje, ali gospođa koja mi je to rekla nije sigurna da li je to tako. druga gospođa mi je rekla da mi staž ide i za vrijeme porodiljnog jer oni to "vode kao da radim "- što bi meni jako odgovaralo, ali mi je nelogično.
zanima me kako mi se prethodni staž računa i da li mi staž i dalje ide dok sam na porodiljnom? da li poslije odradim još samo onoliko koliko mi je ostalo ili mi staž ide iznova. ništa mi nije jasno, a nitko mi ne zna reći.
molim vas pomoć!
unaprijed zahvalna