-
Da nije skok u razvoju?
Moj sin ima 36 dana i do pre par dana je sisao na, otprilike, 2-2,5 sata (dojim ga na zahtev). Poslednjih par dana je sisao na sat, pola sata, dva najvise, a i grudi su mi se cinile mekse i praznije. Ja sam to sebi objasnila skokom u razvoju i stavljala ga na grudi kad god bi trazio. Sinoc sam mu, posto je sat i po sisao naizmenicno na obe strane i to uglavnom na prazno, dodal dodala 30ml dohrane na (kršitelj koda) flasicu sa najmanjom rupom. Od jutros mi je mleko bas nadoslo, ali on kao da ne zeli da sisa. Povuce malo pa stane, sisa aktivno i guta par minuta i zaspi i tako celo pre podne.
Da li je to ponasanje karakteristicno za skok u ravoju? Da li je moguce da se od samo jednog hranjenja na flasicu ulenjio? Da li je neko imao slican problem?
Bas se brinem sada jer sam se u ovih mesec dana izborila sa mnogim problemima ( 3 puta mastitis, jedna ravna i jedna uvucena bradavica, ragade...) i jako mi je stalo da ga dojim.
Inace za mesec dana je dobio 769g, pelene su redovno mokre, poslesnjih nedelju dana kaki jednom, uvece, ali bas bas obilno (obavezno kupanje i komplet presvlacenje posle)
-
U medjuvremenu sam dobila mastitis na desnoj dojci koju i inace mrljavi, juce je nije hteo uopste sisati. Pisala sam na temi "hoce samo jednu cicu".
-
Nemam previše iskustva sem ovih 10 mj dojenja, ali moj dečko je često isto tako sisao, po par minuta i to je to - zapravo je kao jako malen isključivo sisao po par minuta i izgledalo je kao da je napapan. Ali ja sam znala da je on u tih par minuta izvukao iz sise stvarno dosta - imam dosta jak LetDown, često se i grcao koliko je halapljivo vukao. A i kao tvoj, dobijao je uredno na težini, imao uredno popiškenih i pokakanih pelena.
Ako imaš mljeka, ja se ne bi upuštala u "afere" sa adaptiranim, često se zna obit o glavu.
A kako znaš da sisa u prazno? Meni se znalo pokazat da često kad sam mislila da sisa u prazno, on je zapravo papao.
Ako te ne isisa dovoljno, svakako se malo izdoji nakon podoja ja sam tako radila kad bi osjetila da su mi još pune a njega ne interesira; zbog toga i dobijaš stalno taj mastitis. Kad on prestane vuć, iscjedi se malo u kadu.
-
Hvala na brzom odgovoru!
Mastitis dobijam stalno na istoj (desnoj strani) na kojoj prakticno i nemam bradavicu i jako je tesko da je on lepo uhvati, a let down krece znatno kasnije nego na levoj pa je od pocetka problem dojenje na toj strani. Iscedim ja nju malo, ali tesko ide i rucno i pumpicom.
Pisala sam vec na drugoj temi o tome, da ne duzim ovde. Inace, problem slabog sisanja na levoj strani je resen, od juce lepo sisa na njoj, izgleda da mu je nedelja bila los dan. Ali sad mi ostaje problem desne dojke koju vise nikako ne zeli
Tako je nama od pocetka: taman resimo jedan problem, pojavi se drugi.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma