Dakle eto izgleda da se moja curičica upoznaje sa prvim "pravim" osjećajima straha... Konkretno da previše ne duljim:
Bježi glavom bez obzira kada čuje korake ili otvaranje vrata a ne vidi odmah tko je najčešće meni u zagrljaj a ako me nema u tom trenu kraj nje sakrije se ispod stola / iza kauča ili bilo čega što prvo vidi.
Drugi slučaj je vezan za spavanje po noći. Oduvijek je bila po tom pitanju jako jednostavna, uvijek sama tražila da ide spavati, isprva pokazujući u sobu a sada lijepo kaže "Ide nana" i isto tako bi oduvijek na nama bilo jedino to da ju stavimo u krevetić i poljubimo za laku noć. Ali zadnje vrijeme se boji. Viče i urla ako ju ostavim samu i traži da legnem u svoj krevet dok ona ne zaspi. Prije toga se nekoliko puta onako u mraku diže na nogice i gleda da li sam ja u krevetu, da se uvjeri da nije sama.
Odkuda sad takav strah? I kako da joj pomognem?
U prvom slučaju kad dojuri do mene ju zagrlim i pomazim te joj objasnim da to nije ništa strašno nego dolazi tata / baka / dida ili tko već, a ovo navečer eto poštujem njenu želju i nije mi teško leći u krevet dok ona ne zaspi ako njoj to daje sigurnost.
Zanima me što vi mislite, dali postupam ispravno, ili kako biste se vi postavili?
Vidim da se zbilja boji i zato nema teoretske šanse da joj se smijem ili je još gore ignoriram!