Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: tuširanje bebe

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno tuširanje bebe

Hm, danas sam ju prvi put stavila u onu baby sjedalicu/ležaljku za tuš/kadicu ne znam kak se sad zove kasno je mozak mi ne radi, ne bih baš rekla da je to idealno riješenje, a kadica iz komode je premala, i ona se otima pa ju moram čvrsto držat, i ovdje se otimala ali ipak nemre sam tak ispast, uglavnom, zeznuto je sam kupat bebicu od 4 kg. Međutoa što me zanima, tušem sam joj po glavici, nije bio jaki mlaz, ono normalan, pa se pitam jel to ok zbog fontanele i tako to? Kako vi kupate bebu sami bez pomoći?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

ja sam bebu lagano tusirala drzeci je u ruci dok je bio malen, ali kad je ojacao trzao se, što je u kombinaciji sa šamponom dosta klizavo. Mislim da im lagan mlaz tusa ne skodi. U rodilistu sam gledala kako kupaju bebe, pod špinom, mlaz je jači nego pod tušem, tako da mislim da ih to ne moze ozljediti.
    A ta sprava/ležaljka (ja je zovem mini tobogan) nam je skroz olaksala situaciju pogotovo kad ga sama kupam. Sad beba ima 6 kila i dalje stane u kadu iz komode u koju stavim taj ''tobogan'' . Nekad se odguruje nogicama ali ima potporu iza ledja, a sa strane ne moze nigdje jer nema mjesta

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja sam curicu tusirala nad kadom od rodjenja,nije mi se dalo petljati s kadicom.
    Drzala je preko ruke tako da joj svojom sakom obuhvatim spoljno rame.
    Tako se fino na to navikla,nikada se nije koprcala ni negodovala.
    Tako se kupala sve dok nije naucila da stoji.
    Sad stoji sama u kadi(na gumenoj podlozi)a ja ju sapunjam i tusiram.Saradjuje sjajno,digne nogicu na ivicu da operemo pipicu,
    pruza mi jedno stopalo,pa drugo,rucice,jedino se malo buni kad peremo kosicu.
    Kadica nam sluzi za ukras...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

dok nije seo, kada sam ga pocela tusirati ja sam ga posle 3 meseca dok se nisam opustila stavila da lezi u kadu jer se drugacije koprcao. kadu, mislim na kadicu.
    lezao je, voda mu je bila do pola glave i koprcao se brckao do mile volje.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Z. nikako ne voli kupanje u kadici, pa ju "tuširam" u lavandinu. Tako joj i kosu operem. Sad mi je već malo teško (tj. ona je teška), ali još nekako uspijevam.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

lavandin = umivaonik

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

E,da!
    I ja sam prvo dvoje prala u umivaoniku.
    Ali,to je bilo u drugom stanu gde je pipa bila postavljena vislje,tako da je mogla ispod mlaza vode stati cela beba.
    Sad nemam mogucnosti za to,pa smo se prale pod pipom u kadi.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi se tuširamo od 6mj jer je mrzila kupanje u kadici, u tuširanju je uživala
    sad s godinu dana smo opet u kadici jer joj se sviđa

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako perem u umivaoniku ili pod tušem, u jednoj ruci držim bebu (onako ispod pazuha), a drugom perem/ tuširam
    ili ju stavim u onaj tummy tub, nije kadica nego kao duboki lonac i isto je drzim jednom rukom ispod pazuha a drugom perem

ne koristim nikakve šampone ni sapune za tako malo dijete

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Meni je skroz nezamislivo da ju kupam ispod umivanika, nemam pojma kako bih to izvela, a ne mogu ju baš držat ispod ruke kad ne drži dobro glavicu, još je mala, ja ju uhvatim za vrat jednom rukom a drugom perem, također ne koristim ništa za kupanje, ni kod male a niti kod ove od 5 god. Zaista nije potrebno! Mene je zapravo zanimalo da li se može tušem po glavici?!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

anima, mislim da moze, ja sam moju tusirala po glavi
    a bebu drzis tako sto je prebacis preko ruke, znaci da joj ledja dodju ispod cesme (tako sam ja) a licem je na dole
    ja sam tako N drzala bez problema preko jedne ruke a druga mi je bila slobodna

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, beba visi prema dole

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

mlađu sam prvih mj.dana kupala nad umivaonikom ,a onda u kadicu malu,nakon što je počela sama sjediti u velikoj kadi , a mlađa u maloj pa velikoj kadi.obadvije se obožavaju kupati i namakati ,a i kosu prati ništa im nesmeta voda po okicama jer su tako navikle.
    cure kupam sama, a u zadnje vrijeme ponekad suprug okupa stariju.
    možeš tuširati bez problema,ja sam do nekih mj.dana samo lagano oprala glavicu a nakon toga lagano tuširala.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni je Janu najlakše kupati u shantalli kad ju kupam sama a i sreca na njezinom licu kad je stavim u shantallu je neopisiva.

mrla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

A zašto se ne smiju bebe tuširati?
    Ja, inače, svoje cure (bebu od 4 mjeseca i trogodišnjakinju) ubacim skupa u veliku kutnu kadu, u 3-4 centimetra vode (bez ikakvih šampona). To kupanje traje oko 3minute i onda manju vadim van, a dodam još vode da se veća može namakati dok ja malu oblačim, u kupaoni. Beba se obožava kupati i veselo mlatara nožicama i ručicama ležeći na leđima.
    Stariju smo, dok je bila mala beba, kupali u kadici do nekih 5 mjeseci starosti, a od onda s nama u kadi.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ne znam zašto se nebi smijele tuširati, naravno pod umjerenim mlazom vode. Ja sam janu tuširala ali joj se nije svidjelo nego se više voli brčkati.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja svoju tuširam svakodnevno, od prvih dana. Prvo pod mlazom vode iz česme, a onda pod tuš kasnije. Doduše, vrlo često koristim i kantu, odnosno posudu širu a pliću od kante. Posjedim je u njoj, ona lijepo ne može nigdje da mi se izmigolji, i tako ide pravi kupanjac. To sa kantom mi je ideja od drugarice koja je rodila u Holandiji, tamo redovno kupaju bebe u nekim kantama, doduše malo modificiranim, ali je i moja obična praktičnija od dječijih kadica, pogotovo za manju, nestabilniju bebu.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj anima prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, danas sam ju prvi put stavila u onu baby sjedalicu/ležaljku za tuš/kadicu ne znam kak se sad zove kasno je mozak mi ne radi, ne bih baš rekla da je to idealno riješenje, a kadica iz komode je premala, i ona se otima pa ju moram čvrsto držat, i ovdje se otimala ali ipak nemre sam tak ispast, uglavnom, zeznuto je sam kupat bebicu od 4 kg. Međutoa što me zanima, tušem sam joj po glavici, nije bio jaki mlaz, ono normalan, pa se pitam jel to ok zbog fontanele i tako to? Kako vi kupate bebu sami bez pomoći?
    gdje si to kupila???

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

tnx...jel se samo meni cini kao da beba u tome sjedi???

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •