Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Nezaposleni roditelji - kako ostvariti zdravstveno za dijete?

skaida avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno Nezaposleni roditelji - kako ostvariti zdravstveno za dijete?

Trenutno sam u popisivanju svih koraka koje trebamo napraviti nakon što se bebač rodi i došla sam do zdravstvenog osiguranja djeteta. Ja sam osigurana preko Zavoda za zapošljavanje, ali tata nije (stranac). Oboje smo nezaposleni.
    Kako možemo osigurati dijete?

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ne znam koliko se razlikuje zakon u BiH i HR ali
    i ja sam bila na birou kad sam malog rodila i sasvim je normalno bio osiguran preko mene, tj preko biroa (zavoda za zapošljavanje)

da njih pozoveš pa da se raspitaš???

kod nas je bitno bilo samo to da se redovno javlja, do poroda svaki mjesec ili svaka tri, kako ko, a nakon poroda tek nakon 6 mjeseci ili godinu

skaida avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Da, otići ću svakako vidjeti al me zanimaju neka iskustva s tim. I još jedno podpitanje: kako se bira pedijatar? Da li ga možemo odabrati mi ili i to određuje HZZO?

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Odabereš sama, obićno po mjestu stanovanja ili kako hočeš, nazoveš par dana prije i kažeš da trebaš doći sa jednomjesečnom bebom na prvu kontrolu i to je to....

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dijete prijavljuješ kao člana obitelji u HZZO-u. Raspitaj se sad što eventualno više trebaš dostaviti prilikom prijave. Sve ćeš to rješavati kad ćeš ići na HZZO po jednokratnu pomoć za opremu djeteta (a po to ideš nakon upisa djeteta u matične knjige, prijave prebivališta, dobivanja OIB i MBa i domovnice).

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

sva djeca do 18 god.imaju pravo na zdravstveno osiguranje, tako da će biti osigurano preko proračuna RH, ali sve će ti oni reći na HZZO-U kad prikupiš ostale dokumente,.Po novome nezaposlene majke ne moraju biti na zavodu za zapošljavanje da bi dobile osiguranje, nego ga ostvaruju preko HZZO-a kao nezaposlena osoba.

skaida avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Hvala!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •