Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Aspirin

miška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno Aspirin

Molila bih vašu pomoć,naime jučer sam bila kod dr Duića iz Zajčeve i preporučio mi je aspirin od 50 mg no danas mi je teta u apoteci rekla da od te gramaže ne postoji ! Njega bi trebala dogoročno piti (gledao je sve moje nalaze ) pa ako je koja od vas bila kod njega na konzultacijama i prepisao isto,kako ste to riješile ?

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kupiš Andol 100 (tzv. baby andol, jer je mali) i piješ pola dnevno.

Baš ti je napisao 50 mg? Obično se pije taj mali od 100 mg.

miška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Neznam da li bi uzimala andol ( trošim ga samo od punkcije pa do transfera ) jer on ipak sadrži acetilsalicilnu kiselinu a aspirin ne.
    Pošto je meni slabo pozitivan acl igg i igm, poslije transfera moram uzimat fragmin pa pretpostavljam da je zato dr Duić odlučio za aspirin.A asprin 100 je tako mala tabletica tak da nema šanse da bi je uspjela prepolovit
    Hvala ti AuroraBlu na brzom odgovoru ali i dalje neznam kaj da radim

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

imaju ljekarne koje rade podjelu praskova i od bilo koje grameze rade koaj tebi treba ili jednostavno na pola .ja sam uzimala aspirin na preporuku dr Kuvačića i rekao mi koliko kg doliko mg.
    uglavnom pitaj u ljekarni da ti odrade raspodjelu praskova

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ma i mislila sam na aspirin. Pa ima onaj utorić u sredini i samo malo pritisneš nožem i bez problema bi ga trebala prepolovit.

miška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

A da li bi bio problem ako pijem taj od 100? Ona teta iz apoteke mi ga je pokazala i nismo vidjele onaj prorez kako ga ima andol 100 a kako je to tako sitna tabletica,neznam da li bi je mogla prepoloviti ?!

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj miška prvotno napisa Vidi poruku
    Neznam da li bi uzimala andol ( trošim ga samo od punkcije pa do transfera ) jer on ipak sadrži acetilsalicilnu kiselinu a aspirin ne.
    Pošto je meni slabo pozitivan acl igg i igm, poslije transfera moram uzimat fragmin pa pretpostavljam da je zato dr Duić odlučio za aspirin.A asprin 100 je tako mala tabletica tak da nema šanse da bi je uspjela prepolovit
    Hvala ti AuroraBlu na brzom odgovoru ali i dalje neznam kaj da radim
    Andol i Aspirin su potpuno identicni lijekovi -acetilsalicilna kiselina- samo što Andol proizvodi Pliva a Aspirin Bayer...
    Posljednje uređivanje od zedra : 07.11.2010. at 10:23

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj zedra prvotno napisa Vidi poruku
    Andol i Aspirin su potpuno identicni lijekovi -acetilsalicilna kiselina- samo što Andol proizvodi Pliva a Aspirin Bayer...
    neka sitna razlika ipak ima, objasnio mi doktor Duić, ali sam već zaboravila (nešto u načinu apsorpcije)
    no ja zbog svoje težine nemam problema s tim prepolavljanjem

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sretna35 prvotno napisa Vidi poruku
    neka sitna razlika ipak ima, objasnio mi doktor Duić, ali sam već zaboravila (nešto u načinu apsorpcije)
    no ja zbog svoje težine nemam problema s tim prepolavljanjem
    aktivna komponenta je identična
    način djelovanja u organizmu je identičan
    razlikuju se u pomoćnim sastojcima koji nemaju utjecaj na metabolizam
    a zašto neki dr. preporuča andol, drugi aspirin, treba pitati predstavnike konkurentskih farmaceutskih tvrtki i dotičnog dr

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Aspirin protect ili vam Aspirin 100 je gastrorezistentna tableta-to znači da ako imate problema sa želucem-bilo kakvih problema,"zdravije" je njega piti jer ne oštećuje želučanu sluznicu.
    Po sastavu su Andol i Aspirin 100 isti-acetilsalicilna kiselina-šta god da se uzme,u biti ista stvar.
    Mislim da je Andol 100 puno veća tableta i lakše ju je prepoloviti od Aspirina 100.
    I naravno,Aspirin je dosta skuplji od Andola.

miška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Onda drage moje,bolje da uzimam andol 100 pošto ga mogu prepolovit a pošto bi ga trebala dugoročno koristiti,doza od 50 mg mi se čini O.K. U proljeće me čeka sljedeća stimulacija i vjerujem da će mi to pomoći oko bolje prokrvljenosti maternice odnosno endometrija koji uz estofem dođe do 10mm.Iza mene su 8 stimuliranih i 1 prirodni postupak i nadam se da ću tu zadnju stimulaciju na proljeće učiniti uspješnom ( zadnja koja ide preko hzzo )

Mimek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj mia74 prvotno napisa Vidi poruku
    Aspirin protect ili vam Aspirin 100 je gastrorezistentna tableta-to znači da ako imate problema sa želucem-bilo kakvih problema,"zdravije" je njega piti jer ne oštećuje želučanu sluznicu.
    Po sastavu su Andol i Aspirin 100 isti-acetilsalicilna kiselina-šta god da se uzme,u biti ista stvar.
    Mislim da je Andol 100 puno veća tableta i lakše ju je prepoloviti od Aspirina 100.
    I naravno,Aspirin je dosta skuplji od Andola.
    ja sam u prvoj trudnoći iz istih razloga pila Andol/Aspirin i tada su preporučali baby Andol. Sada sam pila i Aspirin protect i Andol 100 i tu mislim sa i sa cijelim (bilo kojim) ne možeš puno pogriješiti. Ako te to muči pitaj sljedeći put dr Duića

Cannisa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni su dr. predlagali Aspirin nakon ET, ali ja ga ne smijem piti jer sam alergična...neznam dal je to razlog neuspjeha, što ga nisam pila ili nešto drugo? Dal znate da postoji nešto drugo što se može piti za one koji su alergični na acetilsalicilnu kis.?

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Cannisa ne znam baš za neku zamjenu...najbolje ti je pitati doktore i to pitaj pod obavezno-baš me zanima šta će ti reći...al nisam baš sigurna da ti je to razlog neuspijeha..
    Inače,pojam baby Aspirina ne postoji zato jer djeca do 13.god,a sad su pomakli granicu navodno na više,ne smiju piti preparate sa acetilsalicinom kiselinom.

Cannisa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pitala sam dr., oni kažu onda ništa , ako ne smijem...nisu nikada nikakvu zamjenu spominjali

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •